Culinarby
Qbebe

10 idei de aperitive pentru Revelion

10 idei de aperitive pentru Revelion

Isabela Polnar

De Sarbatori, si mai ales de Revelion, aperitivele sunt la rand de cinste si deschid apetitul mesenilor. Daca cele traditionale nu prea iti fac cu ochiul, sau vrei sa mai schimbi meniul si aspectul mesei, iti oferim cateva retete simple, dar care sparg tiparele. Pofta mare!

10 idei de aperitive pentru Revelion
Timp preparare Timp preparare:
60 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu ciuperci, Aperitive din peste, Aperitive cu branza, Aperitive cu somon, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Aperitive de post, Finger Food, Aperitive vegetariene, Aperitive rapide, Aperitive romanesti, Aperitive foietaj, Aperitive oua umplute, La cuptor, La foc, Fara foc, Carne, Fructe, Lactate, Legume, Peste, Fructe de mare, Oua, Ciuperci, Cartofi, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite

Aperitiv cu ardei gras si ansoa

Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 100 g de ansoa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de lapte, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de unt

Afla cum prepari aperitiv cu ardei gras si ansoa apasand aici .

 ardei-grasi-rulati-cu-un-bat-prinsi

Aperitiv cu somon si avocado

Ingrediente: 200 g de somon afumat, 2 avocado copti, 1 lamaie, paine integrala cu seminte

Afli cum prepari aperitiv cu somon si avocado apasand aici .

 mini-aperitive-cu-somon-si-avocado

Gogosi de cartofi umplute cu carne tocata

Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de sare, 2 oua, 2-3 lingurite de pesmet - optional, 400 g de carne tocata (porc, vita, pasare), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras, 2 linguri de bulion, ulei

Afla cum prepari gogosi de cartofi umplute cu carne tocata apasand aici.

 gogosi-galbene-intregi-si-o-gogoasa-cu-carne-tocata-taiata-pe-jumate

Mini-briose din dovlecel

Ingrediente: 3 dovlecei medii, 200 g de cascaval (pentru un gust mai deosebit, poti opta pentru cascaval sau cas afumat), 2 oua, 3 catei de usturoi, cate 2 lingurite de patrunjel si marar verde tocat, sare, dupa gust

Afla cum prepari mini briose din dovlecel apasand aici .

 

 biscuiti-intr-o-mini-galeata-verde-cu-buline-albe

Sandivsuri tricolore

Ingrediente: 1 paine feliata, rucola, busuioc, usturoi, sfecla rosie, ceapa, rosii, ardei kapia, boia, oregano, sare

Afla cum prepari sandvisuri tricolore apasand aici.

 mini-sandvisuri-colorate-cu-o-maslina-prinsa-deasupra

Biscuiti sarati cu pasta de ton

Ingrediente: 100 g de biscuiti sarati, 100 g de ton in suc propriu , 2 fire de ceapa verde, patrunjel verde, 30 g de unt moale, 1 lingura de smantana grasa, zeama de la ½ de lamaie

Afla cum prepari biscuiti sarati cu ton apasand aici .  

 mini-biscuiti-cu-crema-si-bucati-de-lamaie-deasupra

Rosii umplute cu oua de prepelita

Ingrediente: 200 g de bacon, muschi file sau pastrama de pui, 500 g de mozzarella, 10 rosii mari, 20 oua de prepelita, busuioc sau patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust

Afla cum prepari rosii umplute cu oua de prepelita apasand aici .

 rosii-taiate-pe-din-doua-umplute-cu-oua

Rulada de carne

Ingrediente: 1 kg de piept de pui, piept de curcan sau muschi de vita, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata
cate 1/2 de lingurita de boia dulce, praf de usturoi, chimen, busuioc, ghimbir, sare, 1 lingura de mustar dulce, 1/2 de ceasca de ulei (pentru un gust deosebit incearca uleiul de susan)

Afla cum prepari rulada de carne apasand aici .

 rulada-de-carne-cu-legume-taiata-felii

Beignets cu sunca si cascaval

Ingrediente: 500 g de sunca de porc, 100 g de fulgi de porumb, 300 g de cascaval, 4 oua, 75 ml de lapte, 1 ceapa, 1 cana de faina, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, boia

Afla cum prepari beignets cu sunca si cascaval apasand aici .

 bucati-de-pui-prajite-cu-crusta-crocanta

Sandvisuri Rulou

Ingrediente: 1 paine mare, cu coaja subtire, 1 ardei gras, 1 sfecla rosie, 100 g de crema de branza sau branza feta

Afla cum prepari sandvisuri rulou apasand aici .

 sandivusi-aranjate-pe-farfurie-ca-pe-sushi-iar-alaturi-sunt-bete-pentru-sushi

Aperitive festive

Aperitivele sunt varianta ideală pentru masa de sărbătoare. Musafirii le pot savura ușor și se pot bucura de multe tipuri de aparitive. Iată mai jos 5 aperitive festive pe care trebuie să le pregătești și tu.

1. Gujoane de pui

Grujoanele de pui sau degețelele de pui așa cum mai sunt numite sunt foarte gustoase și pot fi servite atât calde, cât și reci. Practic, grujoanele sunt fâșii din piept de pui cu o crustă crocantă de pesmet. Ingrediente: 500 g de piept de pui, 200 ml de iaurt simplu, pesmet, ulei pentru prăjit, sare și piper, opțional poți pune și usturoi granulat. Află cum prepari grujoane de pui aici.

2. Ruladă de spanac cu brânză

Această ruladă din lista cu aperitive de Revelion este gustoasă și aspectuoasă. De asemenea, poate fi umplută cu diferite creme pe bază de brânză. Ingrediente: 130 g de făină, 100 g de unt, 500 ml de lapte, 4 ouă, 300 g de spanac, 2 căței de usturoi, 400 g de brânză, 4 felii de șuncă, 4 felii de somon afumat, 2 ardei grași, sare și piper. Află cum prepari rulada cu spanac și brânză aici.  

3. Ruladă de curcan

Ingrediente: 500 g piept de curcan, 100 g de roșii uscate, 100 g de mazăre, 100 g de porumb dulce, sare și piper după gust. Află cum prepari rulada de curcan aici.

4. Tartine cu cremă de broccoli

Ingrediente: 200 g de făină, 150 g de unt, 2 ouă, 1 broccoli mediu, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust. Iată aici cum prepari tartinele cu cremă de broccoli.

5. Pate de curcan

Ingrediente: 250 de ficat de curcan, 100 g de unt, 1 linguriță de muștar, 1 ou fiert tare, nucșoară, sare și piper după gust. Află aici cum să prepari pateul de curcan care poate fi pe lista cu aperitive de Revelion.

Aperitive reci de Revelion

Aperitivele reci sunt foarte ușor de preparat și pot sta pe masă mai multe ore. Niște rețete de aperitive pentru masa de Revelion sunt ideale dacă nu știi cu ce să-ți surprinzi invitații. Iată mai jos 4 variante de aperitive reci de Revelion.

1. Brioșe cu pui și brânză

Ingrediente: 1 piept de pui fiert, 120 ml d elapte, 200 g de brânză, 2 – 3 ouă, 150 g de făină, 50 g de roșii uscate, o legătură de ceapă verde, 1 – 2 linguri cu ulei, pătrunjel ras, sare și piper după gust. Găsești rețeta pentru brioșe cu pui și brânză aici, perfecte ca aperitive de Revelion.

2. Frigărui cu căpșuni și creveți

Ingrediente: 300 g de creveți decorticați, 300 g de căpșuni, 200 g de biluțe de mozzarella, 100 g de măsline fără sâmburi, 2 – 3 linguri de oțet balsamic, 1 linguriță de zahăr brun și 50 de g de unt. Află cum să prepari frigărui cu căpșuni și creveți aici.

3. Castraveți umpluți cu ton

Ingrediente: 2 – 3 castraveți lungi, 1 conservă de ton în suc propriu, 1 cățel de usturoi, 100 – 150 de g de iaurt natur, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust. Află cum să prepari castraveți umpluți cu ton aici.

4. Legume în sos de iaurt

Ingrediente: 2 – 3 morcovi, 2 – 3 castraveți lungi, frunze de țelină, 300 ml de iaurt grecesc, pătrunjel verde, mărar verde, 1 – 2 căței de usturoi, zeamă de lămâie, sare și piper după gust, opțional poți să adaugi o linguriță de oregano sau un amestec de ierburi uscate. Află cum să prepari legumele în sos de iaurt aici.

Aperitive calde de Revelion

Pe lângă aperitivele reci este indicat să pregătești și câteva aperitive de Revelion calde, tocmai pentru a împăca toate gusturile invitaților. Iată mai jos 4 variante de aperitive calde de Revelion.

1. Chiftele din cod și somon

Ingrediente: 300 g de file de somon afumat, 300 g file de cod, 300 g de porumb dulce, 1 lingură de pesmet, 1 ou, 2 – 3 fire de ceapă verde, 2 – 3 căței de usturoi, sare și piper după  gust. Află cum să prepari chiftelele cu somon și cod aici.

2. Cârnăciori îmbrăcați în aluat pufos

Ingrediente: 1 – 2 kg de făină, 300 – 400 g de smântână, 300 g de unt, 10 – 12 cârnăciori și 1 gălbenuș de ou. Iată aici cum să prepari cârnăciorii în aluat pufos.

3. Ciuperci umplute

Ingrediente: 500 g de ciuperci, 1 ceapă mică, 1 legătură de mărar și una de pătrunjel, 150 – 200 de g de cașcaval ras. Află aici cum să prepari ciupercile umplute, foarte gustoase ca aperitive de Revelion.

4. Turte de cartofi

Ingrediente: 100 g de cârnăciori, 400 g de piure de cartofi rece, 1 lingură cu făină, 50 ml de ulei, 2 – 3 fire de ceapă verde, ½ linguriță cu nucșoară măcinată și 3 – 4 ouă mari. Găsești rețeta pentru turte de cartofi aici.

Aperitive spectaculoase de Revelion

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații în seara de Revelion, atunci este musai să începi masa de sărbătoare cu niște aperitive speciale. Poți alege unele dintre cele 4 rețete cu aperitive spectaculoase de Revelion de mai jos.

1. Tort aperitiv cu ton

Ingrediente: 3 – 4 conserve de ton în suc propriu, 500 g de brânză de vaci, câteva felii de pâine sau foi de lipie, 100 g de unt, 2 – 3 cepe medii, 3 castraveți, 200 g de smântână, 1 lămâie și sare după gust. Află cum să prepari un tort aperitiv cu ton aici, care se află pe lista cu aperitive de Revelion.

2. Chiftele din piept de curcan umplute cu ouă de prepeliță

Ingrediente: 1 kg de piept de curcan, 10 ouă de prepeliță, condimentele preferate, 2 – 3 căței de usturoi, 1 ou de găină, 2 – 3 linguri cu pesmet, 2 linguri cu pastă de tomate și 100 g de mozzarella. Iată aici cum prepari chiftelele din piept de curcan umplute cu ouă de prepeliță.

3. Coșulețe din cașcaval umplute cu brânză și măsline

Ingrediente: 250 – 300 g de cașcaval, 100 g de măsline negre și verzi, 200 g de brânză de vaci, 1 ardei roșu și 1 ardei verde, mărar și pătrunjel după gust. Aici găsești întreaga rețetă pentru coșulețe din cașcaval umplute cu brânză și măsline care intră pe lista cu aperitive de Revelion 2020 și 2021.

4. Mere umplute cu piept de pui

Ingrediente: 9 – 10 mere, 300 g piept de pui, 1 lingură cu făină, 1 lingură cu zahăr și 2 – 3 linguri cu unt. Află aici cum prepari merele umplute cu piept de pui perfecte ca aperitive de Revelion.

Aperitive vegane de Revelion

Există numeroase rețete cu aperitive de Revelion, tocmai pentru a a găsi ceva pe gustul fiecăruia. Dacă vei avea invitați care nu consumă produse de origine animală, atunci trebuie să le pregătești câteva aperitive vegane de Revelion. Cele 4 aperitive de Revelion de mai jos reprezintă niște alegeri delicioase.

1. Tapenade cu vinete coapte și nuci

Ingrediente: 300 g de măsline verzi, 2 vinete, 3 – 4 felii de anșoa, 500 – 600 ml de ulei de măsline, 3 lingurițe de capere, 3 căței de usturoi și 1 ceașcă cu miez de nucă. Află aici cum să prepari tapenade cu vinete coapte și nuci.

2. Budincă de ștevie

Ingrediente: 4 – 5 legături de ștevie, 2 – 3 cepe mari, 1 – 2 linguri cu ulei, 4 ouă, 1 legătură de pătrunjel și sare. Apasă aici pentru a afla cum să prepari budinca cu ștevie care va arăta spectaculos lângă celelalte aperitive de Revelion.

3. Pate vegetal

Ingrediente: 8 roșii, 1 ardei verde sau roșu, 300 g de ciuperci, 200 g de fasole uscată, 2 cepe mari, 2 căței de usturoi, 1 linguriță cu chimen pudră, 2 – 3 linguri cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Află cum prepari pate vegetal aici.

4. Zacuscă de fasole

Ingrediente: 3 kg de fasole uscată, 4 kg de ceapă, 5 kg de ardei kapia/gogoșari, 3 l de ulei de floarea soarelui, 2 l de bulion, sare și piper după gust. Află aici cum să prepari o zacuscă de fasole gustoasă care va fi unul dintre cele mai speciale aperitive de Revelion de pe masă.

Aperitive de Crăciun, bune și de Revelion

Crăciunul și Revelionul sunt două sărbători care au loc la doar o săptămână distanță una de cealaltă. În cazul în care nu ai mult timp să petreci în bucătărie, este bine să pregătești aceleași aperitive la ambele mese de sărbătoare. Rețete există diverse, deoarece multe mâncăruri de Crăciun sunt servite chiar și de Revelion. Iată 4 aperitive de Crăciun și Revelion care vor fi pe placul tuturor.

1. Salată de boeuf cu carne de vită

Ingrediente: 300 g carne de vită, 500 g cartofi, 300 g morcovi, 200 g de mazăre fiartă, 2 mere, 9 linguri cu maioneză, castraveți murați după gust, măsline negre sau verzi, 1 linguriță cu muștar, 1 sfeclă, 2 ouă fierte, sare și piper după gust. Află cum prepari 10 porții de salată de boeuf cu carne de vită aici, care vor fi niște aperitive de Revelion savuroase.

2. Piftie de curcan

Ingrediente: 3 aripi curcan, 2 cepe, 1 rădăcină de păstârnac, 1 rădăcină de țelină, boabe de ienibahar și de piper, 2 morcovi, 2 - 3 căței de usturoi și plicuri de gelatină. Iată aici cum prepari piftia de curcan.

3. Șuncă de curcan făcută în casă

Ingrediente: 2 kg de piept de curcan, 1 cană cu lapte, 1 cană cu vin alb, 6 căței de usturoi, 2 linguri cu muștar dulce, boia dulce, piper, ghimbir, busuioc, rozmarin, sare și chimen. Află aici cum prepari șunca de curcan.

4. Mini tarte cu legume și carne

Ingrediente: 1 ardei gras roșu, 6 - 7 morcovi, 1 ceapă mică, 5 - 6 măsline, 100 g de piept de pui sau de curcan, 100 g de cașcaval, 3 – 4 ouă, 100 g de făină și 75 ml de lapte. Găsești aici rețeta pentru mini tartele cu legume și carne, care sunt variante gustoase de aperitive de Revelion.

Cum aranjăm masa de Revelion?

Masa de Revelion este foarte importantă, fiind unul dintre puținele momente din an când prietenii și familia petrec mai mult timp împreună. Pe lângă a pregăti niște aperitive de Revelion delicioase, la fel de important este să acorzi atenție și modului cum aranjezi masa.

Cele mai bune sfaturi pentru aranjarea mesei de Revelion sunt:

  1. Alege o culoare și păstrează totul simplu: deoarece o masă încărcată poate face dificilă conversația între comeseni. De asemenea, dacă există prea multe decorațiuni, tu nu vei avea loc să-ți așezi platourile și farfuriile, astfel încât toată lumea să ajungă la mâncărurile preparate de tine. Pentru o notă de eleganță poți alege doar aranjamente într-o culoare de auriu sau argintiu.
  2. Elemente naturale și flori: un coșuleț cu felii de portocale, batoane de scorțișoară sau conuri accentuează farmecul sărbătorilor de iarnă.
  3. Luminile: crează o stare de spirit potrivită pentru masa de Revelion. Pune candelabre pe masă, cu lumânări în culori neutre.
  4. Tacâmurile: înainte de a le aranja pe masă, folosește un prosop curat pentru a le lustrui. În acest fel, tacâmurile vor străluci în lumina lumânărilor.

A pregăti platouri întregi cu aperitive de Revelion nu este lucru simplu, deoarece musafirii au gusturi diferite. De aceea, indicat este să pregătești atât aperitive de Revelion calde, reci sau vegane. În acest fel, poți fi sigură că toți invitații tăi vor găsi ceva pe placul lor la masa de sărbătoare.

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Linte neagră: beneficii și idei de consum
Linte neagră: beneficii și idei de consum

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (471)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici
    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici

    Timpul petrecut cu copii merită toată implicarea şi atenţia ta. Nu este important numai să relaţionezi cu aceştia, ci şi felul în care o faci. Atunci când cei mici simt...

    Făina de proumb: beneficii și idei de consum
    Făina de proumb: beneficii și idei de consum

    Făina de porumb este un produs alimentar obținut prin măcinarea boabelor de porumb uscate. Este un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume, fiind utilizată...

    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

    Vacanța de primăvară se apropie cu pași repezi, iar noi avem „rețeta” perfectă pentru zilele libere care te așteaptă pe tine și familia ta. Îți propunem 24...

    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii
    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii

    Sărbătorile aparțin copiilor. Nu numai celor mici, ba chiar tuturor copiilor, indiferent de vârsta biologică. Odată cu sosirea Crăciunului, o mulțime de adulți descoperă...

    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum
    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum

    Smochinele au o istorie bogată și plină de povești, care datează de mii de ani, fiind unele dintre cele mai vechi fructe cultivate. De la civilizațiile antice la bucătăriile moderne,...

    7 idei de petrecere pentru copii acasă
    7 idei de petrecere pentru copii acasă

    Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum
    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum

    Probabil ai auzit de cânepă și de cultivarea ei pentru fibre textile, însă, știai că semințele sale sunt considerate un superaliment? Folosite de mii de ani în...

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    © 2024 Qbebe