- Aperitiv cu ardei gras si ansoa
- Aperitiv cu somon si avocado
- Gogosi de cartofi umplute cu carne tocata
- Mini-briose din dovlecel
- Sandivsuri tricolore
- Biscuiti sarati cu pasta de ton
- Rosii umplute cu oua de prepelita
- Rulada de carne
- Beignets cu sunca si cascaval
- Sandvisuri Rulou
- Aperitive festive
- Aperitive reci de Revelion
- Aperitive calde de Revelion
- Aperitive spectaculoase de Revelion
- Aperitive vegane de Revelion
- Aperitive de Crăciun, bune și de Revelion
- Cum aranjăm masa de Revelion?
- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu ciuperci, Aperitive din peste, Aperitive cu branza, Aperitive cu somon, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Aperitive de post, Finger Food, Aperitive vegetariene, Aperitive rapide, Aperitive romanesti, Aperitive foietaj, Aperitive oua umplute, La cuptor, La foc, Fara foc, Carne, Fructe, Lactate, Legume, Peste, Fructe de mare, Oua, Ciuperci, Cartofi, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite
Aperitiv cu ardei gras si ansoa
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 100 g de ansoa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de lapte, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de unt
Afla cum prepari aperitiv cu ardei gras si ansoa apasand aici .
Aperitiv cu somon si avocado
Ingrediente: 200 g de somon afumat, 2 avocado copti, 1 lamaie, paine integrala cu seminte
Afli cum prepari aperitiv cu somon si avocado apasand aici .
Gogosi de cartofi umplute cu carne tocata
Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de sare, 2 oua, 2-3 lingurite de pesmet - optional, 400 g de carne tocata (porc, vita, pasare), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras, 2 linguri de bulion, ulei
Afla cum prepari gogosi de cartofi umplute cu carne tocata apasand aici.
Mini-briose din dovlecel
Ingrediente: 3 dovlecei medii, 200 g de cascaval (pentru un gust mai deosebit, poti opta pentru cascaval sau cas afumat), 2 oua, 3 catei de usturoi, cate 2 lingurite de patrunjel si marar verde tocat, sare, dupa gust
Afla cum prepari mini briose din dovlecel apasand aici .
Sandivsuri tricolore
Ingrediente: 1 paine feliata, rucola, busuioc, usturoi, sfecla rosie, ceapa, rosii, ardei kapia, boia, oregano, sare
Afla cum prepari sandvisuri tricolore apasand aici.
Biscuiti sarati cu pasta de ton
Ingrediente: 100 g de biscuiti sarati, 100 g de ton in suc propriu , 2 fire de ceapa verde, patrunjel verde, 30 g de unt moale, 1 lingura de smantana grasa, zeama de la ½ de lamaie
Afla cum prepari biscuiti sarati cu ton apasand aici .
Rosii umplute cu oua de prepelita
Ingrediente: 200 g de bacon, muschi file sau pastrama de pui, 500 g de mozzarella, 10 rosii mari, 20 oua de prepelita, busuioc sau patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust
Afla cum prepari rosii umplute cu oua de prepelita apasand aici .
Rulada de carne
Ingrediente: 1 kg de piept de pui, piept de curcan sau muschi de vita, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata
cate 1/2 de lingurita de boia dulce, praf de usturoi, chimen, busuioc, ghimbir, sare, 1 lingura de mustar dulce, 1/2 de ceasca de ulei (pentru un gust deosebit incearca uleiul de susan)
Afla cum prepari rulada de carne apasand aici .
Beignets cu sunca si cascaval
Ingrediente: 500 g de sunca de porc, 100 g de fulgi de porumb, 300 g de cascaval, 4 oua, 75 ml de lapte, 1 ceapa, 1 cana de faina, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, boia
Afla cum prepari beignets cu sunca si cascaval apasand aici .
Sandvisuri Rulou
Ingrediente: 1 paine mare, cu coaja subtire, 1 ardei gras, 1 sfecla rosie, 100 g de crema de branza sau branza feta
Afla cum prepari sandvisuri rulou apasand aici .
Aperitive festive
Aperitivele sunt varianta ideală pentru masa de sărbătoare. Musafirii le pot savura ușor și se pot bucura de multe tipuri de aparitive. Iată mai jos 5 aperitive festive pe care trebuie să le pregătești și tu.
1. Gujoane de pui
Grujoanele de pui sau degețelele de pui așa cum mai sunt numite sunt foarte gustoase și pot fi servite atât calde, cât și reci. Practic, grujoanele sunt fâșii din piept de pui cu o crustă crocantă de pesmet. Ingrediente: 500 g de piept de pui, 200 ml de iaurt simplu, pesmet, ulei pentru prăjit, sare și piper, opțional poți pune și usturoi granulat. Află cum prepari grujoane de pui aici.
2. Ruladă de spanac cu brânză
Această ruladă din lista cu aperitive de Revelion este gustoasă și aspectuoasă. De asemenea, poate fi umplută cu diferite creme pe bază de brânză. Ingrediente: 130 g de făină, 100 g de unt, 500 ml de lapte, 4 ouă, 300 g de spanac, 2 căței de usturoi, 400 g de brânză, 4 felii de șuncă, 4 felii de somon afumat, 2 ardei grași, sare și piper. Află cum prepari rulada cu spanac și brânză aici.
3. Ruladă de curcan
Ingrediente: 500 g piept de curcan, 100 g de roșii uscate, 100 g de mazăre, 100 g de porumb dulce, sare și piper după gust. Află cum prepari rulada de curcan aici.
4. Tartine cu cremă de broccoli
Ingrediente: 200 g de făină, 150 g de unt, 2 ouă, 1 broccoli mediu, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust. Iată aici cum prepari tartinele cu cremă de broccoli.
5. Pate de curcan
Ingrediente: 250 de ficat de curcan, 100 g de unt, 1 linguriță de muștar, 1 ou fiert tare, nucșoară, sare și piper după gust. Află aici cum să prepari pateul de curcan care poate fi pe lista cu aperitive de Revelion.
Aperitive reci de Revelion
Aperitivele reci sunt foarte ușor de preparat și pot sta pe masă mai multe ore. Niște rețete de aperitive pentru masa de Revelion sunt ideale dacă nu știi cu ce să-ți surprinzi invitații. Iată mai jos 4 variante de aperitive reci de Revelion.
1. Brioșe cu pui și brânză
Ingrediente: 1 piept de pui fiert, 120 ml d elapte, 200 g de brânză, 2 – 3 ouă, 150 g de făină, 50 g de roșii uscate, o legătură de ceapă verde, 1 – 2 linguri cu ulei, pătrunjel ras, sare și piper după gust. Găsești rețeta pentru brioșe cu pui și brânză aici, perfecte ca aperitive de Revelion.
2. Frigărui cu căpșuni și creveți
Ingrediente: 300 g de creveți decorticați, 300 g de căpșuni, 200 g de biluțe de mozzarella, 100 g de măsline fără sâmburi, 2 – 3 linguri de oțet balsamic, 1 linguriță de zahăr brun și 50 de g de unt. Află cum să prepari frigărui cu căpșuni și creveți aici.
3. Castraveți umpluți cu ton
Ingrediente: 2 – 3 castraveți lungi, 1 conservă de ton în suc propriu, 1 cățel de usturoi, 100 – 150 de g de iaurt natur, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust. Află cum să prepari castraveți umpluți cu ton aici.
4. Legume în sos de iaurt
Ingrediente: 2 – 3 morcovi, 2 – 3 castraveți lungi, frunze de țelină, 300 ml de iaurt grecesc, pătrunjel verde, mărar verde, 1 – 2 căței de usturoi, zeamă de lămâie, sare și piper după gust, opțional poți să adaugi o linguriță de oregano sau un amestec de ierburi uscate. Află cum să prepari legumele în sos de iaurt aici.
Aperitive calde de Revelion
Pe lângă aperitivele reci este indicat să pregătești și câteva aperitive de Revelion calde, tocmai pentru a împăca toate gusturile invitaților. Iată mai jos 4 variante de aperitive calde de Revelion.
1. Chiftele din cod și somon
Ingrediente: 300 g de file de somon afumat, 300 g file de cod, 300 g de porumb dulce, 1 lingură de pesmet, 1 ou, 2 – 3 fire de ceapă verde, 2 – 3 căței de usturoi, sare și piper după gust. Află cum să prepari chiftelele cu somon și cod aici.
2. Cârnăciori îmbrăcați în aluat pufos
Ingrediente: 1 – 2 kg de făină, 300 – 400 g de smântână, 300 g de unt, 10 – 12 cârnăciori și 1 gălbenuș de ou. Iată aici cum să prepari cârnăciorii în aluat pufos.
3. Ciuperci umplute
Ingrediente: 500 g de ciuperci, 1 ceapă mică, 1 legătură de mărar și una de pătrunjel, 150 – 200 de g de cașcaval ras. Află aici cum să prepari ciupercile umplute, foarte gustoase ca aperitive de Revelion.
4. Turte de cartofi
Ingrediente: 100 g de cârnăciori, 400 g de piure de cartofi rece, 1 lingură cu făină, 50 ml de ulei, 2 – 3 fire de ceapă verde, ½ linguriță cu nucșoară măcinată și 3 – 4 ouă mari. Găsești rețeta pentru turte de cartofi aici.
Aperitive spectaculoase de Revelion
Dacă vrei să-ți impresionezi invitații în seara de Revelion, atunci este musai să începi masa de sărbătoare cu niște aperitive speciale. Poți alege unele dintre cele 4 rețete cu aperitive spectaculoase de Revelion de mai jos.
1. Tort aperitiv cu ton
Ingrediente: 3 – 4 conserve de ton în suc propriu, 500 g de brânză de vaci, câteva felii de pâine sau foi de lipie, 100 g de unt, 2 – 3 cepe medii, 3 castraveți, 200 g de smântână, 1 lămâie și sare după gust. Află cum să prepari un tort aperitiv cu ton aici, care se află pe lista cu aperitive de Revelion.
2. Chiftele din piept de curcan umplute cu ouă de prepeliță
Ingrediente: 1 kg de piept de curcan, 10 ouă de prepeliță, condimentele preferate, 2 – 3 căței de usturoi, 1 ou de găină, 2 – 3 linguri cu pesmet, 2 linguri cu pastă de tomate și 100 g de mozzarella. Iată aici cum prepari chiftelele din piept de curcan umplute cu ouă de prepeliță.
3. Coșulețe din cașcaval umplute cu brânză și măsline
Ingrediente: 250 – 300 g de cașcaval, 100 g de măsline negre și verzi, 200 g de brânză de vaci, 1 ardei roșu și 1 ardei verde, mărar și pătrunjel după gust. Aici găsești întreaga rețetă pentru coșulețe din cașcaval umplute cu brânză și măsline care intră pe lista cu aperitive de Revelion 2020 și 2021.
4. Mere umplute cu piept de pui
Ingrediente: 9 – 10 mere, 300 g piept de pui, 1 lingură cu făină, 1 lingură cu zahăr și 2 – 3 linguri cu unt. Află aici cum prepari merele umplute cu piept de pui perfecte ca aperitive de Revelion.
Aperitive vegane de Revelion
Există numeroase rețete cu aperitive de Revelion, tocmai pentru a a găsi ceva pe gustul fiecăruia. Dacă vei avea invitați care nu consumă produse de origine animală, atunci trebuie să le pregătești câteva aperitive vegane de Revelion. Cele 4 aperitive de Revelion de mai jos reprezintă niște alegeri delicioase.
1. Tapenade cu vinete coapte și nuci
Ingrediente: 300 g de măsline verzi, 2 vinete, 3 – 4 felii de anșoa, 500 – 600 ml de ulei de măsline, 3 lingurițe de capere, 3 căței de usturoi și 1 ceașcă cu miez de nucă. Află aici cum să prepari tapenade cu vinete coapte și nuci.
2. Budincă de ștevie
Ingrediente: 4 – 5 legături de ștevie, 2 – 3 cepe mari, 1 – 2 linguri cu ulei, 4 ouă, 1 legătură de pătrunjel și sare. Apasă aici pentru a afla cum să prepari budinca cu ștevie care va arăta spectaculos lângă celelalte aperitive de Revelion.
3. Pate vegetal
Ingrediente: 8 roșii, 1 ardei verde sau roșu, 300 g de ciuperci, 200 g de fasole uscată, 2 cepe mari, 2 căței de usturoi, 1 linguriță cu chimen pudră, 2 – 3 linguri cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Află cum prepari pate vegetal aici.
4. Zacuscă de fasole
Ingrediente: 3 kg de fasole uscată, 4 kg de ceapă, 5 kg de ardei kapia/gogoșari, 3 l de ulei de floarea soarelui, 2 l de bulion, sare și piper după gust. Află aici cum să prepari o zacuscă de fasole gustoasă care va fi unul dintre cele mai speciale aperitive de Revelion de pe masă.
Aperitive de Crăciun, bune și de Revelion
Crăciunul și Revelionul sunt două sărbători care au loc la doar o săptămână distanță una de cealaltă. În cazul în care nu ai mult timp să petreci în bucătărie, este bine să pregătești aceleași aperitive la ambele mese de sărbătoare. Rețete există diverse, deoarece multe mâncăruri de Crăciun sunt servite chiar și de Revelion. Iată 4 aperitive de Crăciun și Revelion care vor fi pe placul tuturor.
1. Salată de boeuf cu carne de vită
Ingrediente: 300 g carne de vită, 500 g cartofi, 300 g morcovi, 200 g de mazăre fiartă, 2 mere, 9 linguri cu maioneză, castraveți murați după gust, măsline negre sau verzi, 1 linguriță cu muștar, 1 sfeclă, 2 ouă fierte, sare și piper după gust. Află cum prepari 10 porții de salată de boeuf cu carne de vită aici, care vor fi niște aperitive de Revelion savuroase.
2. Piftie de curcan
Ingrediente: 3 aripi curcan, 2 cepe, 1 rădăcină de păstârnac, 1 rădăcină de țelină, boabe de ienibahar și de piper, 2 morcovi, 2 - 3 căței de usturoi și plicuri de gelatină. Iată aici cum prepari piftia de curcan.
3. Șuncă de curcan făcută în casă
Ingrediente: 2 kg de piept de curcan, 1 cană cu lapte, 1 cană cu vin alb, 6 căței de usturoi, 2 linguri cu muștar dulce, boia dulce, piper, ghimbir, busuioc, rozmarin, sare și chimen. Află aici cum prepari șunca de curcan.
4. Mini tarte cu legume și carne
Ingrediente: 1 ardei gras roșu, 6 - 7 morcovi, 1 ceapă mică, 5 - 6 măsline, 100 g de piept de pui sau de curcan, 100 g de cașcaval, 3 – 4 ouă, 100 g de făină și 75 ml de lapte. Găsești aici rețeta pentru mini tartele cu legume și carne, care sunt variante gustoase de aperitive de Revelion.
Cum aranjăm masa de Revelion?
Masa de Revelion este foarte importantă, fiind unul dintre puținele momente din an când prietenii și familia petrec mai mult timp împreună. Pe lângă a pregăti niște aperitive de Revelion delicioase, la fel de important este să acorzi atenție și modului cum aranjezi masa.
Cele mai bune sfaturi pentru aranjarea mesei de Revelion sunt:
- Alege o culoare și păstrează totul simplu: deoarece o masă încărcată poate face dificilă conversația între comeseni. De asemenea, dacă există prea multe decorațiuni, tu nu vei avea loc să-ți așezi platourile și farfuriile, astfel încât toată lumea să ajungă la mâncărurile preparate de tine. Pentru o notă de eleganță poți alege doar aranjamente într-o culoare de auriu sau argintiu.
- Elemente naturale și flori: un coșuleț cu felii de portocale, batoane de scorțișoară sau conuri accentuează farmecul sărbătorilor de iarnă.
- Luminile: crează o stare de spirit potrivită pentru masa de Revelion. Pune candelabre pe masă, cu lumânări în culori neutre.
- Tacâmurile: înainte de a le aranja pe masă, folosește un prosop curat pentru a le lustrui. În acest fel, tacâmurile vor străluci în lumina lumânărilor.
A pregăti platouri întregi cu aperitive de Revelion nu este lucru simplu, deoarece musafirii au gusturi diferite. De aceea, indicat este să pregătești atât aperitive de Revelion calde, reci sau vegane. În acest fel, poți fi sigură că toți invitații tăi vor găsi ceva pe placul lor la masa de sărbătoare.
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!