- Timp preparare:
- 7-8 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Fripturi de pui, Carne de pui, Carne de curcan, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Finger Food, La cuptor, Carne, Piept de curcan, Fripturi, Craciun, Revelion, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- piept de curcan, condimente
Ingrediente pentru sunca de curcan:
2 kilograme de piept de curcan (poti folosi si piept de pui)
1 cana de lapte, 1 cana de vin alb
6 catei de usturoi
cate o jumatate de lingurita din urmatoarele condimente: boia dulce, piper, ghimbir, busuioc, rozmarin, sare, chimen
2 linguri de mustar dulce
Cum prepari sunca de curcan:
Amesteca toate condimentele intr-un castron. Adauga laptele, usturoiul pisat, mustarul dulce si amesteca pana ce se omogenizeaza. Pune intr-un castron mare pieptul de curcan si toarna peste el amestecul de condimente, lapte si vin, masand usor carnea. Laptele are rolul de a fragezi carnea, astfel incat atunci ca o mancam, sa nu o simtim uscata. Vinul are si el acelasi rol, insa ofera fibrei si mai multa elasticitate. Pieptul trebuie sa fie acoperit de amestec. Acopera castronul si baga-l la frigider pentru 4-5 ore. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoate pieptul de curcan din frigider, aseaza-l intr-o tava cu tot cu zeama in care a stat. Poti sa mai adaugi si putin apa. Lasa-l la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 90-120 de minute, intorcandu-l pe toate partile usor. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca bine. Apoi il poti taia feliute subtiri, pentru sandvisuri sau pentru un platou apetisant. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!