Culinarby
Qbebe

Piscoturi de casă: cea mai bună rețetă

Piscoturi de casă: cea mai bună rețetă

Andra Purdea

Ai poftă de ceva dulce ușor de făcut? Încearcă una din cele 6 rețete de pișcoturi de casă pe care ți le propun în următorul articol.

Poți savura următoarele rețete de pișcoturi în orice moment al zilei. Îți recomand să folosești un unt de calitate sau untură de casă, pentru a avea pișcoturi foarte fragede, care se topesc în gură.

1. Pișcoturi clasice

Ingrediente:

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 300 de grame făină 
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Într-un castron mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase. 

Apoi se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine. După se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde la aproximativ 1 cm grosime pe o suprafață ușor presărată cu făină. Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Tapetează tava cu o foaie de copt. Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

2. Pișcoturi cu ciocolată

Ingrediente:

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 300 grame făină 
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 de grame de mini chipsuri de ciocolată
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună, până când devin ușoare și pufoase.
Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine. Apoi se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
Se încorporează mini-chipsurile de ciocolată.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină. 
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.

3. Pișcoturi cu migdale

Ingrediente: 

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 280 grame făină
  • 20 grame făină de migdale
  • 1 linguriță de extract de migdale
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună până devin ușoare și pufoase.
Se adaugă extractul de migdale și se amestecă bine. Apoi se adaugă treptat făina, făina de migdale și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină. 
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

4. Pișcoturi cu lămâie

Ingrediente:

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 300 grame făină 
  • Coajă de la 2 lămâi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un bol mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase. Se adaugă coaja de lămâie și extractul de vanilie și se amestecă bine. Apoi, adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se adună.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină. 
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

5. Pișcoturi cu lavandă

Ingrediente:

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 300 grame făină 
  • 1 linguriță lavanda culinară uscată
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună până când sunt ușoare și pufoase. Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine.
După se adaugă treptat făina, levănțica uscată și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină. 
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

6. Pișcoturi cu portocale

Ingrediente: 

  • 225 grame unt nesărat sau untură
  • 100 grame zahăr granulat
  • 300 grame făină 
  • Coajă de la 2 portocale
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un bol mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase. Următorul pas e să adaugi coaja de portocală și extractul de vanilie și se amestecă bine.
Se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se adună.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină. 
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lăsați pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

Articolul urmator
Nu mai cumpăr pâine deloc! Am descoperit cea mai rapidă rețetă de făcut acasă
Nu mai cumpăr pâine deloc! Am descoperit cea mai rapidă rețetă de făcut acasă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (0)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie
    De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie

    Sensibile și romantice, zodiile de apă au o importantă lecție astrologică de învățat. Creativele, comunicativele și istețele zodii de aer primesc sfaturi importante de care...

    Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele
    Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele

    Una dintre cele mai iubite locuri de pe acest Pământ pentru mine? Casa bunicii mele. Cândva era un loc al familiei, al râsului, al dragostei, al jocului de cărți, al...

    Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
    Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

    După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    Cea mai bună trăsătură de caracter pe care o ai, în funcție de zodie
    Cea mai bună trăsătură de caracter pe care o ai, în funcție de zodie

    Fiecare dintre noi avem ceva unic, special, care ne scoate oricând din anonimat și ne face să ne remarcăm cu ușurință în diverse situații. De fapt, este vorba despre cele...

    A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model
    A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model

    Să fii trădat de persoanele în care ai avut încredere și pe care le-ai iubit cel mai mult este cea mai mare durere pe care o poate suferi o persoană. O femeie supraponderală...

    Soțul meu și cea mai bună prietenă a mea au o aventură. Ce să fac?
    Soțul meu și cea mai bună prietenă a mea au o aventură. Ce să fac?

    Să afli că soțul tău are o aventură face parte dintre cele mai dure experiențe prin care poți trece în viața de cuplu. Lucrurile devin însă mai dificil de gestionat...

    De ce mama mea este și cea mai bună prietenă a mea
    De ce mama mea este și cea mai bună prietenă a mea

    În toți anii mei de viață, nu am întâlnit niciodată un om mai frumos, mai puternic și mai grijuliu ca mama mea! Mamă, ai fost alături de mine toată viața mea,...

    © 2024 Qbebe