Poți savura următoarele rețete de pișcoturi în orice moment al zilei. Îți recomand să folosești un unt de calitate sau untură de casă, pentru a avea pișcoturi foarte fragede, care se topesc în gură.
1. Pișcoturi clasice
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 300 de grame făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Într-un castron mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase.
Apoi se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine. După se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde la aproximativ 1 cm grosime pe o suprafață ușor presărată cu făină. Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Tapetează tava cu o foaie de copt. Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
2. Pișcoturi cu ciocolată
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 300 grame făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- 150 de grame de mini chipsuri de ciocolată
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună, până când devin ușoare și pufoase.
Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine. Apoi se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
Se încorporează mini-chipsurile de ciocolată.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină.
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
3. Pișcoturi cu migdale
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 280 grame făină
- 20 grame făină de migdale
- 1 linguriță de extract de migdale
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună până devin ușoare și pufoase.
Se adaugă extractul de migdale și se amestecă bine. Apoi se adaugă treptat făina, făina de migdale și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină.
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
4. Pișcoturi cu lămâie
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 300 grame făină
- Coajă de la 2 lămâi
- 1 linguriță extract de vanilie
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un bol mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase. Se adaugă coaja de lămâie și extractul de vanilie și se amestecă bine. Apoi, adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se adună.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină.
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
5. Pișcoturi cu lavandă
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 300 grame făină
- 1 linguriță lavanda culinară uscată
- 1 linguriță extract de vanilie
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un castron mare, bate untul și zahărul împreună până când sunt ușoare și pufoase. Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă bine.
După se adaugă treptat făina, levănțica uscată și sarea, amestecând până când aluatul se omogenizează.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină.
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lasă pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
6. Pișcoturi cu portocale
Ingrediente:
- 225 grame unt nesărat sau untură
- 100 grame zahăr granulat
- 300 grame făină
- Coajă de la 2 portocale
- 1 linguriță extract de vanilie
- Un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Tapetează tava cu o foaie de copt.
Într-un bol mare, untul și zahărul se bat împreună până devin ușoare și pufoase. Următorul pas e să adaugi coaja de portocală și extractul de vanilie și se amestecă bine.
Se adaugă treptat făina și sarea, amestecând până când aluatul se adună.
După ce aluatul e gata, se întinde până când ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, pe o suprafață ușor presărată cu făină.
Se taie în formele dorite și se așază pe foaia de copt pregătită.
Coace pișcoturile timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii.
Lăsați pișcoturile să se răcească pe foaia de copt timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!