Tiramisu (denumirea înseamnă „trage-mă-n sus”/„ridică-mi moralul”/„înveselește-mă”) este un desert tradițional italienesc.
Are la bază biscuiți savoiardi (biscuiți dulci, asemănători cu pișcoturile) înmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă din mascarpone, zahăr și ouă. În unele variante, prăjitura este aromatizată cu lichior.
Aceasta este rețeta originală, însă desertul se poate prepara și în alte variante, unele pe care și copiii le pot savura pe săturate.
Iată care sunt cele mai delicioase rețete de tiramisu pentru copii.
Tiramisu fără ouă pentru copii
Cum spuneam, acest desert italienesc iubit de toată lumea poate fi preparat într-o multitudine de variante. Una dintre aceste variante, potrivite pentru copii, dar nu numai, este tiramisu fără ouă.
Iată cum se prepară.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de răcire: 2 ore
Rețetă pentru 6 porții
Ingrediente
- 30 bucăți biscuiți savoiardi/pișcoturi;
- 250 g cremă de mascarpone;
- 250 ml frișcă lichidă;
- 100 g zahăr pudră;
- 250 ml cafea fără cafeină;
- pudră de cacao pentru ornare.
Mod de preparare
Înainte de toate, alege o tavă de yena sau orice tavă ai la îndemână (care este cât de cât adâncă), în care să așezi prăjitura.
- Fă cafeaua și las-o la răcit într-un recipient mare. Astfel, se va răci mai repede și vei putea înmuia cu ușurință pișcoturile înăuntru. Pune-o deoparte.
- Într-un castron mare, pune frișca lichidă (care a stat la frigider în prealabil), alături de jumătate din cantitatea din zahăr pudră. Bate frișca și zahărul cu mixerul, timp de aproximativ 5 minute.
- Într-un alt castron, bate crema de mascarpone cu restul de zahăr, până ce se omogenizează și are o consistență fină.
- Adaugă frișca peste crema de mascarpone și amestecă ușor, cu o spatulă.
- Înmoaie pișcoturile în cafea și așează-le în tavă; apoi pune un strat de cremă, apoi altul de pișcoturi și tot așa.
- Ornează cu cacao de deasupra.
- Servește desertul după ce a stat la frigider măcar 2 ore.
Poftă bună!
Tiramisu pentru copii cu fructe
Această rețetă de tiramisu pentru copii este perfectă pentru zilele călduroase, când vrei să îi răcorești cu un desert minunat.
Am ales o rețetă de tiramisu cu căpșuni, pentru că majoritatea copiilor iubesc aceste fructe, dar poți să le înlocuiești cu orice alt fruct preferă familia ta.
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de răcire: 2 ore
Ingrediente
- 300 g pișcoturi;
- 500 g căpșuni proaspete (sau 250 g proaspete; 250 g congelate);
- 50 g zahăr pudră;
- sucul de la o portocală;
- sucul de la o jumătate de lămâie;
- 250 g de cremă de mascarpone;
- 120 g de iaurt grecesc;
- 100 g frișcă.
Mod de preparare
- Pentru piureul de căpșuni: amestecați cu mixerul 20 g de zahăr, cu 4 linguri de suc de portocale, sucul de la jumătatea de lănâie și 250 g de căpșuni (congelate sau proaspete), până se omogenizează ingredientele. Lăsați deoparte.
- Într-o tavă, așezați un strat de pișcoturi și însiropați cu restul sucului de portocale. Apoi puneți piureul peste pișcoturi.
- Bateți frișca și lăsați-o deoparte.
- Într-un alt castron, puneți crema de mascarpone, iaurtul și restul de zahăr și amestecați cu mixerul până ce crema devine fină.
- Adăugați frișca peste mascarpone și amestecați încetul cu încetul.
- Puneți crema peste pișcoturi și piurerul de căpșuni.
- Decorați cu restul căpșunilor care v-au mai rămas și puneți desertul în frigider, timp de minim două ore înainte să serviți.
Poftă bună!
Citește și Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai
Tiramisu fără cafea
Nu în ultimul rând, această rețetă de tiramisu nu conține cafea, alcool sau ouă, ceea ce o face o prăjitură excelentă pentru copii.
Regăsiți rețeta mai jos.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de răcire: 5 ore
Rețetă pentru 9 porții
Ingrediente
- 300 g de pișcoturi;
- 250 ml lapte cu ciocolată/cacao;
- 250 g cremă de mascarpone;
- 300 ml frișcă lichidă;
- 30 g zahăr pudră;
- 25-50 g de bucăți de ciocolată (pentru ornare);
- 50 g pudră de cacao.
Mod de preparare
- Într-un castron mare, adaugă crema de mascarpone, frișca lichidă și zahărul. Bate cu mixerul până ce crema devine densă.
- Într-un alt castron mare, adaugă laptele cu ciocolată (dacă l-ai făcut tu, așteaptă să se răcească).
- Înmoaie pișcoturile în lapte (unul câte unul) și așează-te într-o tavă.
- Pune crema peste pișcoturi și adaugă bucățelele de ciocolată; apoi adaugă un alt strat de pișcoturi înmuiate în lapte și tot așa, în funcție de câte straturi îți permite tava să adaugi.
- La final, ornează cu pudră de cacao și apoi pune la frigider pentru cel puțin 5 ore.
Poftă bună!
Dacă ai încercat măcar una dintre aceste rețete, sperăm că a fost un succes. Te invităm să le încerci pe toate trei!
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.recipesfromitaly.com/tiramisu-without-eggs/ https://www.recipecommunity.com.au/desserts-sweets-recipes/strawberry-tiramisu-kids-friendly-no-alcohol/u0su89m4-8244f-893651-beea0-66ryt7rv https://anitalianinmykitchen.com/easy-tiramisu-recipe-for-kids/
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!