Caleb a început tranziția în 2017 și timp de 27 de luni a luat tratament cu testosteron. După pierderea sarcinilor, a discutat cu partenera lui, a întrerupt tratamentul cu testosteron și s-a oferit să poarte sarcina.
6 luni mai târziu, a rămas însărcinat. Familia, prietenii și colegii de la muncă l-au sprijinit, în ciuda faptului că aceștia din urmă nici nu știau că bărbatul este transgender.
„A fost dificil, începând cu momentul în care am renunțat la tratamentul cu testosteron, pentru că mi-a afectat echilibrul hormonal”, a mărturisit Caleb, pentru kidspot.com.au.
Sarcina a fost una fără complicații, dar când bărbatul a intrat în travaliu, medicii au descoperit că bătăile inimii bebelușului erau foarte slabe.
Lui Caleb i s-a făcut epiziotomie, o procedură medicală în care se face o mică incizie care previne ruptura de perineu. Din cauza acestei incizii, locul s-a infectat și a durut mai multe săptămâni. Mai departe, din această cauză (cel puțin parțial), Caleb a simțit că nu a putut crea o legătură cu fiica lui.
„Nu mă puteam mișca de durere, am stat la pat 5 săptămâni. În același timp, nu mă simțeam ca un tată, și că pot avea o legătură cu fiica mea. Am încercat să o alăptez și nu am reușit nici asta, mi s-a părut un proces foarte dificil.
Asta a fost la început, dar apoi am reușit să ne conectăm și acum îmi doresc să fac mai mulți copii”, a mai povestit Caleb, pentru aceeași sursă menționată anterior.
„Plănuim să mai facem un copil până la finalul anului, apoi o să-mi reiau tratamentul cu testosteron”, a explicat el.
La fel ca și în cazul primei sarcini, cuplul va apela la un donator de spermă.
Ne bucurăm pentru această familie, care a fost mult încercată. În sfârșit Niamh și Caleb și-au văzut visul îndeplinit și au devenit părinți. În curând, vor deveni părinți a doua oară.
Cred că asta ne învață pe toți că atunci când îți dorești ceva, e important să nu renunți și să perseverezi!
Surse foto: kidspot.com.au
Surse articol: kidspot.com.au