- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Paste, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu spanac, Lasagna, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Iarna, Primavara, Vara, Branza, Toamna, Mozzarella, Branzica de casa, Lactate, Legume, Spanac, Mancaruri, Italiene, Revelion, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Vegetariene, Simple
Lasagna vegetariană cu spanac
Apelând la „Scary Mommy”, o mamă a dezvăluit rețeta de lasagna pe care alege să o prepare pentru copiii ei nu doar pentru că este la îndemână de pregătit, ci și pentru că așa îi convinge să mănânce spanac și brânză dulce. Avantajul acestui preparat este că îl poți păstra la frigider timp de 2 zile până când îl vei pune la copt și, mai mult decât atât, îl poți congela până la 3 luni. În cazul în care vrei să ții lasagna la frigider până la gătire, este necesar să o lași mai întâi să stea la temperatura camerei 2 ore. Dacă scoți lasagna din congelator ca să o pui la cuptor, este indicat să o lași în prealabil la temperatura camerei, timp de 6 ore.
Ingrediente pentru 6 porții de lasagna vegetariană cu spanac:
- 450 g lasagna;
- 2 căni brânzică de casă;
- 1/2 cană brânză ricotta;
- 1/4 cană parmezan ras;
- 230 g mozzarella rasă;
- 1 ou;
- 1 linguriță sare;
- 1/4 linguriță piper;
- 1/3 cană pătrunjel tocat;
- 2 căni spanac proaspăt, tocat;
- 900 ml sos de roșii;
- 2 lingurițe ulei de măsline;
- 1 linguriță mix de condimente italiene: oregano, busuioc, rozmarin, măghiran. În lipsa acestui mix, poți folosi combinația dintre oregano și busuioc.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Pune laolaltă brânzeturile, având grijă să folosești doar jumătate din cantitatea de mozzarella: peste brânzeturi adaugi oul, sarea și piperul;
- Peste amestecul format din ou și brânzeturi adaugă spanacul și pătrunjelul;
- Pune în vasul în care coci lasagna cam 1/3 din cantitatea totală de sos de roșii;
- Peste sosul de roșii așează un strat de lasagna;
- Adaugă jumătate din cantitatea de amestec de brânzeturi peste sosul de roșii;
- Repetă pașii 4-6 pentru a forma straturi de lasagna până când umpli tot vasul;
- Toarnă peste lasagna ce a mai rămas din sosul de roșii, dar și din brânza mozzarella;
- Adaugă uleiul de măsline și condimentele;
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu și lasă lasagna la cuptor cam 35 de minute;
- Dă folia jos și mai lasă la copt pentru alte 20 de minute, până când lichidul aproape că se evaporă, iar brânza se rumenește;
- Lasă preparatul să se „odihnească” aprox. o jumătate de oră până când îl servești.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: scarymommy.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!