- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Capsuni, La foc, Vara, Fructe, Torturi, Torturi cu fructe, Zi de nastere, Torturi deosebite, Torturi de casa, Torturi simple, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Simple
Tort cu jeleu de căpșuni
„Secretul” reușitei acestui tort este să utilizezi doar ingrediente de calitate, cât mai naturale. Este 100% vegan, nu conține gluten, de aceea poate fi preparat și pentru persoanele vegane sau cu intoleranță la gluten. Contează ca pentru blat să utilizezi și făină de cocos, iar pentru jeleul de fructe ai următoarele posibilități: fie folosești pudră Agar Agar, fie caragenan (un polizaharid extras din alge roșii comestibile, ce conferă stabilitate). Utilizează o formă de tort cu dimensiunile 20X20 cm.
Ingrediente pentru 8 porții tort cu jeleu de căpșuni
Pentru blat:
- 250 g făină;
- 1/4 cană făină de migdale;
- 1/4 cană zahăr de cocos;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/2 cană lapte vegetal;
- 1 praf de sare;
- 3 linguri sirop de arțar;
- 1 linguriță extract de vanilie;
- 1 linguriță oțet de mere;
- 3 linguri de ulei (cu gust neutru).
Pentru crema tortului:
- 400-450 g cremă de cocos (rece);
- 1 lingură sirop de arțar;
- 1/2 linguriță extract de vanilie.
Pentru jeleul de căpșuni:
- 1/2 kg căpșuni (tăiate pe jumătate);
- 300 ml suc natural de struguri;
- 1 lingură pulbere Agar Agar sau caragenan.
Mod de preparare tort cu jeleu de căpșuni:
- Îmbină ingredientele „uscate” într-un vas și în alt vas îmbină-le pe cele „umede” ca să prepari blatul tortului;
- Pune laolaltă ingredientele „uscate” și pe cele umede;
- Încinge cuptorul la 180 de grade și pune hârtie de copt într-un vas termorezistent cu dimensiunile 20X20 cm;
- Toarnă amestecul de ingrediente în vasul pregătit: lasă-l la cuptor cam 18-20 minute, până când, în momentul în care înfigi în blat o scobitoare, aceasta va ieși perfect curată. Lasă blatul să se răcorească la temperatura camerei;
- Ocupă-te de crema tortului: pune partea fermă a cremei de cocos într-un vas, adăugând peste ea siropul de arțar și extractul de vanilie. Folosește-te de un mixer ca să amesteci bine ingredientele, iar crema să devină pufoasă. Pune-o la frigider;
- Odată ce blatul se răcește de tot, pune peste el crema;
- Spală, curăță și taie pe jumătate căpșunile, așezându-le apoi peste crema tortului;
- Pune tortul la rece;
- Ca să obții jeleul, procedează așa: pune toate ingredientele (în afară de căpșuni) într-un vas, așează-l pe foc și lasă-l acolo până când ingredientele se apropie de punctul de fierbere. Lasă focul mai încet și mai ține amestecul acolo pentru aprox. 10 secunde. Ia-l de pe foc și lasă-l să se răcorească, amestecându-l continuu ca să nu se întărească;
- Când jeleul devine călduț, toarnă-l peste căpșuni;
- Pune tortul cu căpșuni la frigider pentru 45 de minute- 2 ore, în funcție de consistența pe care ți-o dorești.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: thetastyk.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!