- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Fara foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Fructe, Torturi, Romanesti, Torturi de ciocolata, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase, Simple, 1-2 porții, 100
Rețeta de tort fără coacere cu mascarpone
O rețetă foarte simplu de făcut este cea propusă de Jamila, cu cremă de mascarpone și fructe delicioase. Crema este foarte ușoară și pe gustul tuturor. Iată cum se prepară:
Ingrediente:
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 500 g mascarpone
- 400 g căpșuni
- 400 g zmeură
- 250 ml apă
- 200 g zahăr pudră
- 50 ml sirop de zmeură
- 3-4 linguri zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1 blat de tort
Mod de preparare:
- Pune fructele într-o oală și pasează-le cu un mixer vertical, apoi adaugă zahărul și pune-le pe foc. Lasă sosul să se îngroașe timp de aproximativ 10 minute.
- Ia-l de pe foc și pune-l într-un bol, trecându-l printr-o strecurătoare ca să elimini semințele.
- Lasă sosul să se răcească și, în acest timp, taie tortul în 2-3 secțiuni pentru a-l umple cu cremă.
- Pentru însiropare, poți folosi compot sau siropul de la fructe, îndoit cu apă.
- Crema de tort se obține amestecând mascarpone (rece de la frigider) cu zahărul pudră. Amestecă bine cu mixerul până se obține o consistență ca de frișcă.
- Adaugă păstaia de vanilie și mai amestecă câteva minute. Crema trebuie să fie densă.
- Pune smântâna (rece de la frigider) într-un bol și bate frișca cu mixerul până se întărește bine.
- Adaugă peste mascarpone câte puțin din frișcă și amestecă cu spatula, până se încorporează bine amândouă produsele.
- Pune prima parte de blat de tort pe farfurie, însiropează cu lichidul sirop făct, apoi adaugă sosul de fructe și crema din mascarpone cu frișcă. Adaugă a doua secțiune de blat, însiropează-l și pune crema de mascarpone, la fel cum ai procedat cu prima secțiune. Ornează toate secțiunile de tort și apoi lasă-l la frigider să se răcească timp de 3-4 ore sau peste noapte. Ornează tortul cu restul de frișcă și cu câteva fructe și servește-l invitaților tăi la masă. Poftă bună!
Tort fără coacere cu mascarpone și ciocolată
Dacă îți place ciocolata, o rețetă foarte bună de tort este aceasta cu mascarpone și ciocolată. Este foarte ușor de făcut, iar pentru rezultatele cele mai bune îți recomandăm să folosești un blat de tort făcut în casă. Iată mai jos tot ce trebuie să faci:
Ingrediente pentru blat:
- 350 g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit(de preferat 82% grăsime)
- 1 linguriță cu vârf de cacao cernută
- 1 lingură de zahăr pudră
Ingrediente pentru cremă:
- 800 g branză mascarpone
- 4 linguri cu vârf de zahăr pudră
- 300 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată neagră
Ingrediente pentru glazură:
- 200 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 200g ciocolată
Mod de preparare:
- Amestecă biscuiții cu pudra de cacao și untul topit și pune-i într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Pune blatul la rece și pregătește crema.
- Adaugă zahărul pudră peste brânza mascarpone (brânza trebuie să fie la temperatura camerei) și amestecă până se omogenizează și pune-o deoparte.
- Separat, topește ciocolata (cea cu lapte și cea neagră) la aburi.
- Când este gata ciocolata, stinge focul și adaugă 3-4 linguri de brânză mascarpone peste ea, câte o lingură, până se incorporează și are o textură cremoasă.
- Adaugă acum amestecul de ciocolată peste mascarpone și amestecă bine totul.
- Pune crema peste blatul de biscuiți, nivelează bine și introdu tortul în frigider pentru 1 oră, timp în care pregătești glazura.
- Pune smântâna lichidă pe foc ca să se încălzească și când s-a încins bine (nu trebuie să fiarbă), stinge focul și adaugă 200 g de ciocolată tăiată în bucăți. Amestecă bine și las-o să se topească. După ce s-a topit ciocolata, lasă glazura să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, adaug-o peste tort.
- Pune tortul la frigider și las-l 4-5 ore la frigider.
- Ia tortul din frigider, scoate forma de tort, pune-l pe o farfurie și ornează-l după bunul plac.
- Servește-l cu plăcere.
Tort fără coacere cu mascarpone și fructe
Un tort rapid și foarte delicios este acesta cu pișcoturi și fructe de pădure. Iată cum se pregătește:
Ingrediente:
- 500 gr mascarpone
- 200 gr frișcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 8/9 pișcoturi
- 80 gr zahăr brun
- 70 gr zahăr vanilat praf
- 1 lingură esență de vanilie
- fructe de pădure
Mod de preparare:
- Rupe pișcoturile în bucăți mai mici și așează-le într-o formă de tort.
- Separat, pune gelatina într-un mic bol de sticlă și adaugă puțină apă peste ea. Amestecă bine, las-o puțin să se întărească, apoi pune-o deasupra unei cratița cu apă fierbinte.
- Peste frișcă, adaugă zahărul vanilat, zahărul brun și esența de vanilie într-un bol și amestecă ușor cu un tel.
- Când zahărul s-a topit, adaugă frișca peste crema de mascarpone și amestecă până devine o cremă cu o textură mai moale.
- Adaugă gelatina, puțin câte puțin și amestecă bine, apoi pune crema peste pișcoturile din forma de tort.
- Pune tortul la frigider pentru 1/2 de oră, apoi scoate-l și ornează-l cu multe fructe de pădure.
- Tortul este gata pentru servit, poftă bună!
Tort fără coacere ieftin
Un tort excelent este acesta cu biscuiți simpli. Simplu de făcut, ieftin și extrem de gustos, exact pe placul tuturor gospodinelor. Iată cum să-l pregătești rapid:
Ingrediente:
- 800 g de biscuiți simpli
- 500 g de unt
- 800 g de zahăr pudră
- 100 g de cacao
- 150 ml lapte
- 1 lingură de extract de vanilie
Mod de preparare:
- Mixează untul până se transformă într-o pastă și adaugă treptat zahărul pudră, apoi extractul de vanilie și pudra de cacao.
- Amestecă bine cu mixerul și mai adaugă în continuare laptele până capătă o textură cremoasă.
- Oprește mixerul, crema pentru tort este gata.
- Într-o formă de tort rotundă, tapetată cu folie de copt, pune de jur împrejur (cu un cornet) crema obținută la pasul anterior.
- Pune un rând de biscuiți de jur împrejur, în picioare, lipiți de marginea formei de tort și spijiniți în cremă.
- La baza biscuiților, pune un alt strat de cremă și întinde crema pe toată suprafața biscuiților, de jos în sus.
- Nivelează crema bine și apoi adaugă un alt rând de biscuiți, lipiți de primul rând.
- Adaugă iar un strat de cremă la baza biscuiților și repetă pașii 6-7 până când acoperi toată suprafața tortului.
- Pune restul de cremă pe deasupra, apoi scoate forma și distribuie crema pe toate părțile laterale.
- Tortul este gata, ornează-l cum dorești și servește-l invitaților tăi.
Prăjitură fără coacere cu mascarpone
Dacă ai chef de o prăjitură cu cremă ușoară, cea mai bună soluție este această prăjitură cu iaurt și mascarpone. Foarte simplu de făcut, este cu adevărat delicioasă. Copiilor le va plăcea mult de tot. Iată ingredientele și modul de preparare:
Ingrediente pentru blat:
- 200 g pesmet
- 150 g unt
- 2 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă:
- 500 gr iaurt de căpșuni
- 500 g frișcă
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri de gelatină
Mod de preparare:
- Amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilat și pesmetul pentru a obține un aluat sfărâmicios.
- Întinde compoziția respectivă într-o tavă pe care ai tapetat-o în prealabil cu o folie de celofan și apoi pune tava în frigider.
- Pentru cremă, bate frișca, având grijă să lași deoparte 3-4 linguri pentru ornat și amestecă frișca cu iaurtul și zahărul.
- Pune gelatina în 7 linguri de apă și pune-o pe foc, amestecând ușor, până se topește (nu trebuie să fiarbă).
- Amestecă gelatina cu 3 linguri din compozitia de iaurt, apoi adaug-o în toată crema. Amestecă până se omogenizează bine.
- Scoate tava cu blatul de la frigider întinde uniform crema, apoi pune-o din nou la frigider pentru 2-3 ore.
- Scoate prăjitura din tavă cu ajutorul foliei, porționează și ornează cu frișcă.
Surse foto: Pixabay.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!