România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
România se clasează pe locul 4 în topul celor mai bune mâncăruri din lume întocmit de TasteAtlas - un soi de atlas al mâncăurilor tradiționale, ingredientelor locale și al restaurantelor autentice din lume.
Fiecare țară a fost votată pe baza a celor mai bune 30 mâncăruri și băuturi tradiționale, iar România a obținut scorul de 4,57 (din 5), ajungând astfel pe locul 4 în clasamentul TasteAtlas. Pe primul loc în topul celor mai gustoase preparate din lume se află Italia, apoi Grecia (locul 2) și Spania (locul 3). Ultimul loc este ocupat de Slovenia.
Foto: Facebook
Care sunt cele mai apreciate mâncăruri românești
Credeai că sarmalele se află pe primul loc în topul celor mai apreciate preparate tradiționale românești? Ei bine, nu! Mititeii sunt preferații turiștilor străini și criticilor gastronomici care trec pragul țării noastre.
Iată, așadar, care sunt cele mai apreciate mâncăruri românești, conform TasteAtlas:
- Mititeii;
- Cozonacul;
- Borșul;
- Pasca;
- Mămăliga;
- Urda;
- Ciorba de fasole;
- Ciorba de burtă;
- Ciorba de pui;
- Drobul.
Cele mai populare băuturi românești
În ceea ce privește băuturile, cele mai populare sunt vinurile românești, țuica, vișinata și borșul:
- Fetească Neagră;
- Fetească Regală;
- Fetească Alba;
- Țuică;
- Vișinată;
- Borș.
Cele mai bune restaurante tradiționale din România
Iată care sunt cele mai bune localuri tradiționale din România recomandate de experții culinari, conform TasteAtlas:
- Caru' cu Bere (București), restaurant renumit pentru „cele mai bune sarmale din lume”, dar și pentru mămăligă și papanași;
- Hanu' lu Manuc (București), pentru mititei și sarmale;
- Sergiana (Brașov), pentru jumări, bulz și sarmale;
- Roata (Cluj-Napoca), pentru ciorbă de salată cu afumătură și sarmale;
- Hanul Păstrăvarului (Pojorâta), pentru borșul de pește;
- Crama Sibiului Vechi (Sibiu), pentru mămăligă și sarmale;
- Hanu' Berarilor din Poenaru Bordea (București), pentru mititei și sarmale;
- Ciorbărie (București), pentru ciorbe;
- Băcănia Veche (București), pentru cozonaci;
- Rhédey Café (Cluj-Napoca), pentru budinca de tăieței cu brânză.
Citește și:
Surse foto: facebook.com/TasteAtlas, istockphoto.com
Surse articol: tasteatlas.com/romania, facebook.com/TasteAtlas