- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Aluat pizza, Finger Food, Pizza, La foc, Tarte, Italiene
Ingrediente pentru pizza la tigaie:
- Aluat:
- 2 ouă
- 9 linguri de făină albă simplă
- 8 linguri de kefir sau smântână
- 3 căței de usturoi pisați
- 1/3 de linguriță de sare
- 1 lingură de ulei de măsline
- Topping:
- 30 g de măsline fără sâmburi
- bacon, șuncă, salam - după preferințe
- 100 g de mozzarella dată pe răzătoare
- ardei gras, roșii
- 1 lingură de ketchup sau pastă de tomate
- de pus pe deasupra: parmezan sau pecorino, busuioc, oregano
Cum prepari pizza la tigaie:
- Asigură-te că ai o tigaie mai adâncă cu capac.
- Pregătește toppingurile: taie măslinele și roșiile rondele subțiri, baconul felii, ardeii jullienne.
- Începe pregătirea aluatului și bate într-un castron ouăle cu puțină sare.
- Adaugă chefirul și jumătate de lingură de ulei de măsline. Amestecă bine apoi adaugă făină până ce se formează un aluat omogen.
- Amestecă în alt castron pasta de tomate cu usturoiul pisat.
- Încinge restul de ulei de măsline în tigaie, pune aluatul uniform și toarnă pe toată suprafața lui pasta de tomate cu usturoi.
- Lasă-l la copt 2-3 minute.
- Adaugă baconul, ardreii, roșiile și măslinele și mai lasă 2 minute, acoperit cu un capac.
- Apoi adaugă mozzarella și mai lasă 2-3 minute până ce aluatul este copt.
- Servește cu poftă!
Citește și:
Surse foto: istockphotos.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!