- Aluat pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
- Ingrediente pentru 4 porții de Aluat pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
- Cum se prepară Aluatul pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
- Aluat de pizza cu praf de copt
- Ingrediente pentru 1 porție de Aluat de pizza cu praf de copt
- Cum se prepară Aluat de pizza cu praf de copt
- Aluat de pizza preparat cu făină care crește singură
- Aluat de pizza clasic, cu făină care crește singură
- Ingrediente pentru 2 porții de Aluat de pizza clasic, cu făină care crește singură
- Cum se prepară Aluatul de pizza clasic, cu făină care crește singură
- Aluat de pizza cu bere
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Aluat de pizza cu bere
- Cum se prepară Aluat de pizza cu bere
- Aluat de pizza cu iaurt
- Ingrediente pentru 3-4 porții de Aluat de pizza cu iaurt
- Cum se prepară Aluatul de pizza cu iaurt
- Aluat de pizza cu semințe de quinoa
- Ingrediente pentru 1 porție de Aluat de pizza cu semințe de quinoa
- Cum se prepară Aluatul de pizza cu semințe de quinoa
- Timp preparare:
- 5 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aluat pizza, La cuptor, Pizza, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Cereale, Italiene, Pranz, Cina, Faina, Simple
- Ingrediente principale:
- faina obisnuita, faina care creste singura, lapte, unt/margarina, praf de copt, apa, ulei de masline, quinoa, condimente
Aluat pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
Dacă sunteți fani ai pizzei crocante, atunci rețeta următoare este numai bună pentru voi. O vei putea prepara foarte rapid, în numai 5 minute și o vei putea folosi pentru tot felul de topping-uri!
Ingrediente pentru 4 porții de Aluat pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
400 g făină
20 ml ulei de măsline
240 ml apă călduță
1 vârf de sare
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluatul pentru pizza crocantă, cu ulei de măsline
Pasul 1: Făina și sarea vor fi puse într-un castron. Se va face o „gropiță" în mijlocul lor și se va turna acolo apa călduță. Amestecă-le cu o lingură și adaugă uleiul de măsline.
Pasul 2: Vei frământa cu mâinile un aluat și după aceea îl vei întinde pe o suprafață pe care ai pus anterior puțină făină.
Pasul 3: Frâmântă aluatul pentru a obține o bilă, care ar trebui să fie moale și elastică.
Pasul 4: Bila de aluat va fi împărțită în două și va fi apoi pusă în tăvi speciale, unde aluatul va fi iar întins.
Pasul 5: Vei prepara topping-urile dorite și le vei așeza peste aluat, lăsând la copt în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade.
Aluat de pizza cu praf de copt
Dacă nu vrei să stai să aștepți să crească aluatul tău de pizza, optează pentru varianta de mai jos. Nu numai că va fi gata în 5 minute, dar aluatul respectiv va avea o textură mai lejeră și mai crocantă decât acela preparat cu ajutorul drojdiei.
Ingrediente pentru 1 porție de Aluat de pizza cu praf de copt
125 g făină
1/2 linguriță praf de copt
1/4 cană de lapte
2 linguri de unt, margarină sau ulei
1 vârf de sare
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluat de pizza cu praf de copt
Pasul 1: Toate ingredientele vor fi puse laolaltă și se vor amesteca cu mixerul până când se va forma o pastă consistentă.
Pasul 2: Aluatul rezultat va forma o bilă.
Pasul 3: Bila de aluat va fi pusă pe o suprafață de lucru pe care s-a pus făină și va fi întins cât mai uniform, cu ajutorul unui sucitor.
Pasul 4: Aluatul se va pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se va prepara un topping.
Aluat de pizza preparat cu făină care crește singură
Făina care crește singură îi va oferi aluatului de pizza o textură fină. De asemenea, datorită ei se vor utiliza mai puține ingrediente (în condițiile în care praful de copt sau drojdia vor lipsi) și veți economisi mai mult timp întrucât nu va fi mai necesar să frământați și să așteptați ca aluatul să crească.
Aluatul preparat cu făină care crește singur va fi în general crocant, iar copt va avea o textură similară cu cea a biscuiților.
Cu ajutorul acestui tip de făină puteți prepara, în doar 5 minute, oricare dintre variantele de aluat de pizza de mai jos.
Aluat de pizza clasic, cu făină care crește singură
Ingrediente pentru 2 porții de Aluat de pizza clasic, cu făină care crește singură
300 g făină care crește singură
3 linguri ulei de măsline
1/3 cană apă călduță
1 vârf sare
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluatul de pizza clasic, cu făină care crește singură
Pasul 1: Făina și sarea vor fi puse la un loc, într-un castron.
Pasul 2: În mijlocul vasului respectiv se va lăsa un spațiu liber și se va face un fel de „gropiță", în care vei adăuga apa călduță și uleiul de măsline.
Pasul 3: Cu ajutorul unei linguri de lemn se vor amesteca ingredientele, începând din centru până către marginile vasului.
Pasul 4: Va trebui să rezulte un aluat omogen, pe care-l vei întinde apoi într-un vas în care vei coace pizza.
Aluat de pizza cu bere
Ingrediente pentru 4-5 porții de Aluat de pizza cu bere
400-500 g făină care crește singură
4 linguri ulei de măsline
150 ml bere
1/3 cană apă
50 g zahăr
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluat de pizza cu bere
Pasul 1: Făina, zahărul și sarea se vor pune la un loc. Peste ele se vor turna uleiul de măsline și berea.
Pasul 2: Ingredientele se vor amesteca bine, până când se va putea forma o bilă din aluat.
Pasul 3: Aluatul se va întinde bine și se va pune la copt cam 10 minute.
Aluat de pizza cu iaurt
Un aluat de pizza pe care să-l poți prepara în numai 5 minute se poate obține și cu ajutorul iaurtului. Din nou, făina care crește singură va fi un ingredient-cheie pentru acest aluat fin și crocant totodată.
Ingrediente pentru 3-4 porții de Aluat de pizza cu iaurt
400 g făină care crește singură
1 cană mare de iaurt
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluatul de pizza cu iaurt
Pasul 1: Combină ingredientele menționate mai sus și amestecă-le cu mixerul.
Pasul 2: Aluatul obținut va fi frământat până când va avea consistența dorită. Îl poți întinde cât de mult vrei.
Pasul 3: Pune pe deasupra aluatului ingredientele pentru topping-ul de pizza și pune-l la cuptor.
Aluat de pizza cu semințe de quinoa
Pentru cei care au intoleranță la gluten, care urmează o dietă vegetariană sau care pur și simplu își doresc un aluat de pizza foarte ușor, următoarea variantă de aluat merită încercată. Aluatul obținut va fi crocant și va avea o aromă specială datorită mirodeniilor adăugate.
Ingrediente pentru 1 porție de Aluat de pizza cu semințe de quinoa
1 cană de quinoa
1 cană de apă
diverse mirodenii
Timp de preparare: 5 minute
Cum se prepară Aluatul de pizza cu semințe de quinoa
Pasul 1: Quinoa, mirodeniile și apa vor fi puse în blender. Va trebui să rezulte un aluat similar celui de clătite.
Pasul 2: Aluatul obținut va fi pus pe o hârtie pergament și lăsat la cuptor, într-o primă fază, cam 10 minute pe una dintre părți.
Pasul 3: După aceea aluatul va fi scos din cuptor și se va întoarce pe cealaltă parte și lăsat la cuptor.
Surse:
www.houseofyumm.com, www.insidetherustickitchen.com, www.livestrong.comwww.themicrovorediet.ca, www.youtube.com
Surse poze:
www.pixabay.com, www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!