Culinarby
Qbebe

Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi

Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi

Andreea Bitar

Pulpa de migdale reprezintă masa care rămâne după ce ai obținut lapte de migdale prin înmuiere și stoarcere. De multe ori, nu știi ce să faci cu aceasta sau poate chiar nu iei în considerare ideea de a folosi. Cu toate acestea, pulpa de migdale are numeroase beneficii pentru sănătate. Mai jos, îți prezentăm câteva sugestii de utilizare a acesteia pentru a o integra în dieta ta și a profita din plin de toate proprietățile sale.

Proprietățile pulpei de migdale care îți rămâne după ce faci lapte

Cu toate că valoarea nutritivă scade puțin, odată cu stoarcerea și obținerea laptelui de migdale, încă mai poți profita de pulpa de migdale, deoarece conține numeroase substanțe nutritive. Așadar, pulpa rămasă conține macronutrienți esențiali pentru organism, cum ar fi fibre, proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. În ceea ce privește aportul de vitamine și minerale, prin consumul de pulpă de migdale vei dobândi calciu, fier, magneziu, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, vitamina E și zinc. Macronutrienții, în principal grăsimile, ajută la creșterea absorbției acestor vitamine. În plus, pulpa de migdale este o sursă de energie de calitate care poate crește și senzația de sațietate, contribuind, astfel, la o siluetă armonioasă.

Pastă tartinabilă din pulpă de migdale

Pulpa proaspătă de migdale poate fi transformată într-o delicioasă pastă tartinabilă, numai bună de întins pe pâine prăjită, biscuiți sau chiar și pe legume crude crocante. O poți folosi, de asemenea, în sandvișuri. Iată cum o poți prepara, simplu și rapid.

Strecoară cât de mult lichid reușești din pulpă, pentru a obține o masă cât mai deshidratată. Transferă pulpa obținută într-un blender sau robot de bucătărie. În funcție de cantitatea de pulpă de migdale pe care ai obținut-o, vei avea nevoie de o cantitate variabilă din următoarele ingrediente (așadar, mai multă pulpă, o cantitate mai mare de ingrediente, mai puțină pulpă, o cantitate mai mică): câteva linguri de ulei de măsline sau de avocado, o mână de ierburi proaspete, de care îți plac (busuioc, oregano, coriandru, rozmarin, salvie, etc.), 1-2 căței de usturoi, un vârf de cuțit de sare. Adaugă toate ingredientele în blender sau în robotul de bucătărie și pasează-le până obții o pastă de consistență tartinabilă.

Dacă pasta a ieșit prea moale, o poți lăsa la frigider pentru aproximativ jumătate de oră înainte de o folosi.

Biluțe dulci din pulpă de migdale

Pentru fursecurile din pulpă de migdale vei avea nevoie de următoarele ingrediente: pulpa de migdale obținută dintr-o ceașcă de migdale proaspete, o ceașcă de curmale confiate, moi, un sfert de ceașcă de nucă de cocos rasă, un sfert de ceașcă de semințe de in măcinate, un sfert de ceașcă de pulbere de cacao, o linguriță de ulei de cocos topit, un vârf de cuțit de sare.

Amestecă pulpa de migdale împreună cu curmalele și transferă-le într-un blender sau într-un robot de bucătărie. Lasă-le la pasat în aparat până când obții un aluat omogen. Este recomandat să folosești robotul sau blenderul la o viteză mai mică, pentru a obține un aluat mai maleabil și mai catifelat.

Odată ce ai obținut aluatul la consistența dorită, toarnă-l cu grijă într-un castron și adaugă restul ingredientelor. Amestecă totul până când obții o culoare omogenă de ciocolată. Apoi, rulează aluatul în bile și tăvălește-le în nucă de cocos mărunțită sau în pudră de cacao. Pune biluțele într-un vas ermetic, în congelator, unde le vei lăsa aproximativ două ore. Biluțele se vor consuma direct scoase din congelator.

Brioșe din pulpă de migdale

Pentru aceste brioșe delicioase, vei avea nevoie de două ouă mici, două banane de dimensiune medie, bine coapte, trei lingurițe de sirop de arțar sau de agave (în cazul în care nu îți place niciunul din aceste tipuri de sirop, poți folosi, în loc, miere lichidă), trei lingurițe de lapte de migdale neîndulcit, o linguriță de extract pur de vanilie, o linguriță de praf de copt, o ceașcă de pulpă de migdale (preferabil proaspăt obținută), un sfert de ceașcă de făină de ovăz (o poți obține cu ușurință prin măcinarea unei mâini de fulgi de ovăz decorticați). Opțional, poți pregăti ca topping o mână de nuci măcinate, pentru a le presăra peste brioșe.

Preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Vei avea nevoie de o formă mare de brioșe sau de mai multe forme de brioșe individuale. Dacă ai o formă mare, tapeteaz-o cu hârtie de copt (formele din silicon nu au nevoie de foi de copt), iar pe cele individuale le poți unge cu unt.

Într-un castron mare, bate bine ouăle. Separat, taie bananele în bucățele mici și pasează-le până obții un piure. Amestecă ouăle bătute cu pasta din banane, apoi adaugă, treptat, siropul sau mierea lichidă, praful de copt, extractul de vanilie și laptele de migdale. Amestecă totul bine, evitând formarea de cocoloașe.

Mai apoi, adaugă în compoziție pulpa de migdale și făina de ovăz și încoroporează-le, treptat, in amestec. Este indicat să le adaugi puțin câte puțin și să amesteci ușor, dar energic, pentru a evita formarea cocoloașelor, mai ales atunci când adaugi făina de ovăz. Odată ce ai obținut acest aluat, verifică dacă mai are nevoie de sirop sau miere, și apoi dă-le la cuptorul încălzit.

Brioșele se vor lăsa la cuptor timp de 30-40 de minute. După aproximativ jumătate de oră, verifică cu ajutorul unei scobitori introduse într-o brioșă dacă acestea sunt gata. Dacă scobitoarea iese curată, atunci brioșele sunt bine făcute. De asemenea, vei remarca o crustă aurie care se va forma pe partea de sus a acestora când devin coapte.

După ce s-au copt, poți scoate brioșele și le poți lăsa să se odihnească în tavă, pe aragaz, ferite de soare, preț de cinci minute. Lasă-le, apoi, să se răcească complet pe un platou, într-un bufet sau în camară. De obicei, sunt mai gustoase dacă sunt lăsate la răcorit peste noapte.

Este recomandat să le păstrezi într-un recipient cu închidere ermetică sau acoperite cu folie de plastic, timp de câteva zile. Dacă nu se mănâncă toate, le poți congela pentru a le prelungi durata de viață.

Articolul urmator
Prăjitura în cană, cel mai ușor desert pentru copii
Prăjitura în cană, cel mai ușor desert pentru copii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (0)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea
    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea

    Tu ce faci, de obicei, cu apa în care au fiert cartofii? O arunci sau o păstrezi? „Dar de ce aș păstra-o?”, probabil te întrebi acum. Ei bine, există o mulțime...

    3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei
    3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei

    Viata ta este in esenta suma totala a obiceiurilor tale. Obiceiurile iti determina sanatatea fizica, bunastarea mentala si cresterea ta personala. In esenta, orice modificare a...

    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt
    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt

    Este sursă de proteine, de calciu, de fosfor, de vitamine din grupul B-urilor (vitamina B2 și B12), dar și de vitamina D. Mai mult decât atât, este unul dintre alimentele ce...

    10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău
    10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău

    Cum se apropie perioada Crăciunului, cum începem să ne agităm în legătură cu darurile pentru cei dragi. Ce ar fi ca anul acesta, în loc să alergi prin magazine după...

    25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul
    25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul

    Printre provocările pe care le ai când ești mama unui copil aflat în perioada adolescenței se numără și aceasta: zi de zi trebuie să te „lupți” pentru a-l...

    5 moduri simple prin care poți păstra o relație sănătoasă cu soțul tău
    5 moduri simple prin care poți păstra o relație sănătoasă cu soțul tău

    Nu este un secret faptul că este nevoie de mai mult decât de dragoste pentru a menține o relație sau o căsnicie puternică și sănătoasă. Pe lângă sentimentele puternice,...

    5 moduri în care îți poți amenaja grădina cu flori și piatră
    5 moduri în care îți poți amenaja grădina cu flori și piatră

    Vrei să îți amenajezi grădina, dar duci lipsă de inspirație? Îți prezentăm câteva idei ușor de pus în practică prin care îți poți decora grădina cu...

    5 moduri prin care îl poți încuraja pe copilul tău care învață acasă, să socializeze
    5 moduri prin care îl poți încuraja pe copilul tău care învață acasă, să socializeze

    În ultimii ani, tot mai mulți părinți decid ca micuții lor să învețe acasă. De aceea, este firesc să intervină și această grijă: „Oare copilul meu are...

    © 2024 Qbebe