Proprietățile pulpei de migdale care îți rămâne după ce faci lapte
Cu toate că valoarea nutritivă scade puțin, odată cu stoarcerea și obținerea laptelui de migdale, încă mai poți profita de pulpa de migdale, deoarece conține numeroase substanțe nutritive. Așadar, pulpa rămasă conține macronutrienți esențiali pentru organism, cum ar fi fibre, proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. În ceea ce privește aportul de vitamine și minerale, prin consumul de pulpă de migdale vei dobândi calciu, fier, magneziu, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, vitamina E și zinc. Macronutrienții, în principal grăsimile, ajută la creșterea absorbției acestor vitamine. În plus, pulpa de migdale este o sursă de energie de calitate care poate crește și senzația de sațietate, contribuind, astfel, la o siluetă armonioasă.
Pastă tartinabilă din pulpă de migdale
Pulpa proaspătă de migdale poate fi transformată într-o delicioasă pastă tartinabilă, numai bună de întins pe pâine prăjită, biscuiți sau chiar și pe legume crude crocante. O poți folosi, de asemenea, în sandvișuri. Iată cum o poți prepara, simplu și rapid.
Strecoară cât de mult lichid reușești din pulpă, pentru a obține o masă cât mai deshidratată. Transferă pulpa obținută într-un blender sau robot de bucătărie. În funcție de cantitatea de pulpă de migdale pe care ai obținut-o, vei avea nevoie de o cantitate variabilă din următoarele ingrediente (așadar, mai multă pulpă, o cantitate mai mare de ingrediente, mai puțină pulpă, o cantitate mai mică): câteva linguri de ulei de măsline sau de avocado, o mână de ierburi proaspete, de care îți plac (busuioc, oregano, coriandru, rozmarin, salvie, etc.), 1-2 căței de usturoi, un vârf de cuțit de sare. Adaugă toate ingredientele în blender sau în robotul de bucătărie și pasează-le până obții o pastă de consistență tartinabilă.
Dacă pasta a ieșit prea moale, o poți lăsa la frigider pentru aproximativ jumătate de oră înainte de o folosi.
Biluțe dulci din pulpă de migdale
Pentru fursecurile din pulpă de migdale vei avea nevoie de următoarele ingrediente: pulpa de migdale obținută dintr-o ceașcă de migdale proaspete, o ceașcă de curmale confiate, moi, un sfert de ceașcă de nucă de cocos rasă, un sfert de ceașcă de semințe de in măcinate, un sfert de ceașcă de pulbere de cacao, o linguriță de ulei de cocos topit, un vârf de cuțit de sare.
Amestecă pulpa de migdale împreună cu curmalele și transferă-le într-un blender sau într-un robot de bucătărie. Lasă-le la pasat în aparat până când obții un aluat omogen. Este recomandat să folosești robotul sau blenderul la o viteză mai mică, pentru a obține un aluat mai maleabil și mai catifelat.
Odată ce ai obținut aluatul la consistența dorită, toarnă-l cu grijă într-un castron și adaugă restul ingredientelor. Amestecă totul până când obții o culoare omogenă de ciocolată. Apoi, rulează aluatul în bile și tăvălește-le în nucă de cocos mărunțită sau în pudră de cacao. Pune biluțele într-un vas ermetic, în congelator, unde le vei lăsa aproximativ două ore. Biluțele se vor consuma direct scoase din congelator.
Brioșe din pulpă de migdale
Pentru aceste brioșe delicioase, vei avea nevoie de două ouă mici, două banane de dimensiune medie, bine coapte, trei lingurițe de sirop de arțar sau de agave (în cazul în care nu îți place niciunul din aceste tipuri de sirop, poți folosi, în loc, miere lichidă), trei lingurițe de lapte de migdale neîndulcit, o linguriță de extract pur de vanilie, o linguriță de praf de copt, o ceașcă de pulpă de migdale (preferabil proaspăt obținută), un sfert de ceașcă de făină de ovăz (o poți obține cu ușurință prin măcinarea unei mâini de fulgi de ovăz decorticați). Opțional, poți pregăti ca topping o mână de nuci măcinate, pentru a le presăra peste brioșe.
Preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Vei avea nevoie de o formă mare de brioșe sau de mai multe forme de brioșe individuale. Dacă ai o formă mare, tapeteaz-o cu hârtie de copt (formele din silicon nu au nevoie de foi de copt), iar pe cele individuale le poți unge cu unt.
Într-un castron mare, bate bine ouăle. Separat, taie bananele în bucățele mici și pasează-le până obții un piure. Amestecă ouăle bătute cu pasta din banane, apoi adaugă, treptat, siropul sau mierea lichidă, praful de copt, extractul de vanilie și laptele de migdale. Amestecă totul bine, evitând formarea de cocoloașe.
Mai apoi, adaugă în compoziție pulpa de migdale și făina de ovăz și încoroporează-le, treptat, in amestec. Este indicat să le adaugi puțin câte puțin și să amesteci ușor, dar energic, pentru a evita formarea cocoloașelor, mai ales atunci când adaugi făina de ovăz. Odată ce ai obținut acest aluat, verifică dacă mai are nevoie de sirop sau miere, și apoi dă-le la cuptorul încălzit.
Brioșele se vor lăsa la cuptor timp de 30-40 de minute. După aproximativ jumătate de oră, verifică cu ajutorul unei scobitori introduse într-o brioșă dacă acestea sunt gata. Dacă scobitoarea iese curată, atunci brioșele sunt bine făcute. De asemenea, vei remarca o crustă aurie care se va forma pe partea de sus a acestora când devin coapte.
După ce s-au copt, poți scoate brioșele și le poți lăsa să se odihnească în tavă, pe aragaz, ferite de soare, preț de cinci minute. Lasă-le, apoi, să se răcească complet pe un platou, într-un bufet sau în camară. De obicei, sunt mai gustoase dacă sunt lăsate la răcorit peste noapte.
Este recomandat să le păstrezi într-un recipient cu închidere ermetică sau acoperite cu folie de plastic, timp de câteva zile. Dacă nu se mănâncă toate, le poți congela pentru a le prelungi durata de viață.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!