- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Carne de pui, Carne de vita, Mic dejun copii, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Iarna, Primavara, Toamna, Carne, Legume, Italiene, Americane, Mic dejun, Pranz, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite, 1-2 porții
Sandviș din bagel cu somon și cremă de brânză
Chiflele bagel se pretează de minune pentru sandvișuri aspectuoase și gustoase. Cu ajutorul lor, poți să-i oferi copilului tău un sandviș deosebit pentru la școală. Acesta include unul dintre cele mai sănătoase alimente, somonul și, alături de el, sandvișul conține o cremă de brânză delicată și aromată, dar și castravete proaspăt și capere.
Ingrediente pentru sandviș din bagel cu somon și cremă de brânză:
- 1 chiflă bagel;
- 30-60 g somon afumat;
- 2 linguri cremă de brânză;
- 1 linguriță capere;
- 1 castravete feliat;
- opțional: mărar proaspăt
Ingrediente pentru crema de brânză:
- 200-250 g brânză dulce, bine scursă;
- 1/2 linguriță mărar uscat;
- 1-2 linguri iaurt grecesc sau smântână;
- 1 praf de sare.
Cum se prepară crema de brânză:
- Lasă brânza dulce la temperatura camerei cam 1 oră ca să se înmoaie bine;
- Pune pestea brânză mărarul uscat, sarea și iaurtul/smântâna, amestecând până când obții un amestec cremos.
Mod de preparare sandviș din bagel cu somon și cremă de brânză:
- Tai chifla pe jumătate;
- Ungi una dintre jumătăți cu crema de brânză;
- Speli și feliezi fin castravetele;
- Scurgi bine caperele;
- Peste crema de brânză pui feliile de castravete și somonul afumat;
- Dacă vrei, peste feliuțele de somon pui și puțin mărar.
Sandviș „buzunar cu chiftele”
Ca să prepari cât mai rapid acest sandviș, trebuie să pregătești chiftelele dinainte. Pentru ele poți alege carne de curcan, de pasăre sau de vită. De asemenea, chiftelele pot fi prăjite sau gătite la cuptor.
Ingrediente pentru Sandviș „buzunar cu chiftele”:
- 1 lipie libaneză pentru sandvișuri;
- 2-3 chiftele (în funcție de mărime);
- câteva foi de salată verde;
- 1 roșie;
- 1 castravete.
Mod de preparare:
- Taie lipia pentru sandvișuri pe jumătate;
- Speli bine salata, roșia și castravetele;
- Taie felii subțiri roșia și castravetele;
- Pune în lipia tăiată 1-2 foi de salată;
- Adaugă, lângă foile de salată, chiftelele, feliile de roșii și de castravete.
Sandviș cu carne de vită tocată, cu murături și coleslaw
Acest sandviș este hrănitor și cu siguranță îi poate ține de foame copilului tău pentru câteva ore. Înainte să-l pregătești, încearcă să te ocupi de sosul coleslaw, un sos pe bază de maioneză, des folosit la sandvișuri și salate.
Ingrediente pentru sosul coleslaw:
- 1/2 cană maioneză vegetală;
- 1 lingură zahăr;
- 1 lingură și jumătate zeamă de lămâie;
- 1 lingură oțet;
- sare.
Tot ce ai de făcut este să pui laolaltă ingredientele menționate și să amesteci bine.
Ingrediente pentru sandviș cu carne de vită tocată, cu murături și coleslaw:
- 100 g carne tocată de vită;
- 1 lingură ulei;
- 1 ceapă mică;
- 1 linguriță cimbru uscat;
- 1 castravete murat mare sau 2 castraveți mici;
- 2 felii de pâine;
- 1 lingură sos coleslaw.
Mod de preparare:
- Toacă mărunt ceapa;
- Pune ceapa în uleiul încins, lăsând-o la gătit până devine aurie;
- Alături de ceapă pune și carnea de vită și amestecă bine ca să nu se prindă;
- După ce carnea se gătește, las-o să se răcorească;
- Pe una dintre feliile de pâine pui carnea și ceapa;
- Peste carne pui sosul coleslaw, castraveții tăiați mărunt și, dacă vrei, puțină verdeață;
- Finalizează sandvișul punând deasupra cărnii și sosului și cealaltă felie de pâine.
Sandviș cu cârnați și cu ardei copți
Următoarea variantă de sandviș deosebit, numai bun pentru zilele de școală, este de fapt un alt fel de „hot-dog”. Utilizează cârnați de carne curcan sau de pui și, dacă poți, apelează la ardei gras de mai multe culori pentru un aspect cât mai atractiv.
Ingrediente pentru sandviș cu cârnați și cu ardei copți:
- 1 cârnat;
- 1 chiflă hot-dog sau o mini-baghetă;
- 1 ceapă mică;
- 2 ardei grași;
- 1 linguriță oregano uscat;
- 1 lingură ulei de măsline;
- sare și piper.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade;
- Într-o tavă cu hârtie de copt pui cârnatul, pe care îl coci aprox. 10 minute;
- Feliază ceapa și ardeii grași și presară peste ele oregano, sare, piper;
- Peste legume pui și uleiul de măsline;
- Pune legumele la copt pentru aprox. 20 de minute;
- Taie pe jumătate chifla și pune în ea cârnatul, ardeiul gras și ceapa.
Sandviș din clătite cu carne tocată
Cine a spus că o clătită poate nu poate înlocui cu succes un sandviș „clasic? Pentru a-i pune la dispoziție copilului o gustare consistentă, prepară clătite la cuptor, pe care le umpli cu carne tocată de vită, de pui sau de curcan și cu ciuperci. Lasă-l apoi să-și aleagă clătita preferată, pe care să o ia în pachetul pentru la școală.
Ingrediente pentru clătite la cuptor cu carne tocată:
- 6-8 clătite (preparate anterior);
- 300 g carne tocată la alegere;
- 250 g ciuperci tocate;
- 1 cățel de usturoi;
- 1 ceapă mică, tocată;
- 1 ardei gras mic;
- 1 tijă țelină Apio;
- 30 g unt;
- 1 gălbenuș;
- 1 lingură ulei;
- sare și piper;
- 1 legătură pătrunjel;
- 100 ml apă.
Mod de preparare:
- Pune la încins tigaia și adaugă uleiul și carnea tocată: las-o la gătit până când se deschide la culoare;
- După ce scoți carnea din tigaie, adaugă ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul, țelina și presată peste ele sare: lasă la călit până când legumele se înmoaie;
- Pune iar în tigaie carnea tocată, alături de legume și adaugă treptat apă, ca să nu se prindă: lasă pe foc până când apa se evaporă de tot;
- Carnea se lasă la răcit și se poate adăuga sare și piper;
- Încinge cuptorul la 190 de grade;
- Peste carne pui gălbenușul de ou și pătrunjel tocat;
- În fiecare clătită adaugi cam 2 linguri de umplutură de carne și le rulezi;
- Cu o parte din unt ungi un vas termorezistent în care pui clătitele la cuptor;
- Aranjezi clătitele în vas, pui peste ele ce mai rămâne din unt și le lași la copt pentru aprox. 20-25 de minute.
Sandviș croque madame
Un sandviș deosebit pentru zilele în care copilul se duce la școală include pâine prăjită, ouă, brânză Gruyere și șuncă. În ceea ce o privește pe aceasta din urmă, optează pentru un produs de calitate, care să nu fie foarte sărat.
Ingrediente pentru 2 sandvișuri croque madame:
- 5 linguri unt;
- 1 lingură făină;
- 175 ml lapte;
- nucșoară;
- 2 ouă;
- 4 felii șuncă;
- 2 feliuțe de brânză Gruyère;
- 4 felii pâine rustică;
- sare (după gust).
Mod de preparare:
- Pune într-o tigaie mică, la foc mediu, 1 lingură unt;
- Când vezi că untul se încinge și apar bule, adaugă făina și amestecă bine cam 1 minut;
- Peste unt și făină pui și laptele;
- Amestecul de făină, lapte și unt trebuie lăsat pe foc până când se apropie de fierbere și se îngroașă: după ce îl iei de pe foc, presară sare și nucșoară;
- Ia 2 felii de pâine și unge-le cu sosul obținut;
- Peste pâine pui 2 felii de șuncă, iar peste șuncă o felie de brânză: șunca și brânza trebuie să depășească marginile feliilor de pâine: pune peste fiecare sandviș o altă felie de pâine;
- Topește cele 4 linguri de unt rămase într-o tigaie;
- Unge fiecare sandviș cu untul topit;
- Pune sandvișurile într-o tigaie cu partea cu brânza în jos și lasă-le pe foc până când pâinea se rumenește bine;
- Pune tigaia în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade și lasă sandvișurile la copt până când brânza se topește;
- Prăjește ouăle în tigaie, în unt;
- După ce sandvișurile sunt coapte, pune peste fiecare câte 1 ou.
Sandviș cubano
Rețeta originală pentru acest sandviș este cu carne de porc. Pentru copilul tău poți pregăti o variantă mai ușoară, folosind carne de pui. Murăturile, muștarul dulce și ceapa conferă savoare, iar marele avantaj este că tot sandvișul poate fi divizat mai multe porții.
Ingrediente pentru sandviș cubano:
- 1 baghetă;
- 500 g piept de pui;
- 1/2 cană țelină Apio;
- 6 felii ceapă roșie;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 20 felii castraveți murați;
- 4 felii brânză emmentaler;
- 1/4 cană muștar dulce.
Mod de preparare:
- Spală pieptul de pui și bate-l bine;
- Pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie și lasă pieptul de pui să se rumenească acolo câte 2-3 minute pe fiecare parte;
- Feliază subțire țelina;
- Adaugă în aceeași tigaie ceapa feliată și țelina până când acestea se înmoaie;
- Taie bagheta în patru bucăți;
- Fiecare dintre cele patru bucăți va fi tăiată pe jumătate;
- Taie fâșiuțe pieptul de pui;
- Unge fiecare bucată de baghetă, atât în partea de sus, cât și în cea de jos, cu muștar;
- Pe partea de jos a fiecărui sandviș pune castraveții murați, pieptul de pui, brânza, feliile de țelină și cele de ceapă.
Sandviș din gofre cu omletă și bacon
Copilul tău se va bucura să vadă că sandvișul său pentru școală este cu totul special: nu este cu pâine, ci cu gofre. Mai întâi trebuie să pregătești gofre, iar după aceea omleta și la final adaugi feliuțele de bacon.
Ingrediente pentru gofre:
- 3 ouă;
- 200 g făină;
- 300 ml lapte;
- 50 g unt;
- 5 g praf de copt;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare gofre:
- Încălzește laptele la foc mic;
- Când laptele devine fierbinte, pune în el bucăți de unt amestecând bine, până când se topește;
- Pune la un loc făina, praful de copt și ouăle;
- Peste amestecul cu făina adaugă laptele cu untul topit, dar și sare;
- Amestecă totul bine ca să obții un aluat;
- Unge cu puțin ulei compartimentele din aparatul de făcut vafe;
- Pune gofrele la făcut.
Ingrediente pentru sandvișul din gofre cu omletă și bacon:
- 2 gofre;
- omletă dintr-un ou
- sare;
- 1 feliuță de bacon;
- 1 feliuță brânză topită cheddar.
Mod de preparare:
- Prepară omleta, adăugând și sare;
- Rumenește ușor baconul;
- Peste una dintre gofre pui brânza cheddar, felia de bacon și omleta;
- Finalizează sandvișul adăugând și cealaltă gofră.
Sandviș grecesc
Când faci acest sandviș ca să i-l dai copilului tău la școală îți amintești cu plăcere de zilele de vacanță din Grecia. Se întâmplă așa întrucât este inspirat din preparatul tradițional gyros. Caută pita proaspătă și succesul sandvișului este garantat!
Ingrediente pentru sandviș grecesc:
- 100 g carne tocată de vită;
- 1 ceapă roșie mică;
- 1 ardei gras roșu;
- 1 castravete;
- 1 lingură ulei;
- 1 foaie de salată;
- 1 linguriță oregano uscat;
- sare și piper;
- sos de iaurt.
- 1 pâine pita grecească, tăiată pe jumătate.
Ingrediente pentru sosul de iaurt:
- 1 cană iaurt simplu;
- 1/2 castravete ras;
- 1 cățel de usturoi;
- 1 linguriță zeamă de lămâie.
Ca să obții acest sos, amestecă bine toate ingredientele enumerate.
Mod de preparare sandviș grecesc:
- Pune într-o tigaie preîncălzită uleiul, carnea de vită și ceapa: lasă-le la gătit cam 8-10 minute;
- Spală și taie felii castravetele;
- Spală și taie fâșii ardeiul gras;
- Spală salata;
- Taie pita pe jumătate;
- Pe partea de jos a pitei așează foaia de salată, peste ea adaugă carnea, ceapa, castravetele și ardeiul;
- Toarnă peste legume sosul de iaurt și pune deasupra lor și cealaltă jumătate de pita.
Sandviș cu halloumi
Brânza halloumi se armonizează foarte bine cu cel al vinetelor și al ardeilor grași. O poți pune în valoare într-un sandviș deosebit, pe care i-l poți da la școală copilului pentru o gustare ce demonstrează că îmbinarea dintre produsele lactate este oricând o combinație hrănitoare. Pentru a finaliza mai rapid sandvișul, ai grijă să ai la îndemână ardeiul copt.
Ingrediente pentru sandviș cu halloumi:
- 30 g brânză halloumi;
- 1 vânătă mică;
- 1 ardei gras copt;
- 1 roșie;
- ulei de măsline;
- zeama de la 1/2 de lămâie;
- 2 felii de pâine;
- sare.
Mod de preparare:
- Taie vânăta rondele subțiri și pune sare peste ele;
- Taie și ardeiul copt fâșii;
- Pune ulei de măsline peste feliile de vânătă și peste cele de pâine;
- Rumenește feliile de vânătă cam 2-3 minute într-o tigaie;
- Rumenește și brânza halloumi și pâinea pe ambele părți;
- Taie roșia rondele subțiri;
- Pune peste vinete zeama de lămâie;
- Pe una dintre feliile de pâine așează vinetele, roșia și brânza halloumi, iar deasupra adaugă cealaltă felie de pâine.
Sandviș hawaiian
Se remarcă prin îmbinarea dintre aroma ananasului și consistența cremoasă conferită de avocado. Sandvișul de mai jos este răcoritor, ușor și reprezintă o gustare binevenită când copilul tău se află la școală.
Ingrediente pentru sandviș hawaiian:
- 1 tortilla;
- 100 g piept de pui;
- 1/2 avocado;
- 2 rondele de ananas din conservă, tocate;
- 1 foaie de salată;
- 1 ardei gras.
Mod de preparare:
- Spală pieptul de pui și pune-l pe grătar până când se rumenește bine;
- Taie pieptul de pui fâșiuțe;
- Spală ardeiul gras și taie-l fâșii subțiri;
- Spală foaia de salată;
- Curăță avocado, scoate-i miezul și taie-l cubulețe;
- Rumenește tortilla într-o tigaie;
- Pune în tortilla foaia de salată, carnea de pui, avocado, ardeiul și ananasul zdrobit, rulând-o.
Sandviș cu hummus și cu roșii uscate
Diversifică proteinele pe care i le oferi copilului orientându-te și către cele provenite din surse vegetale. Astfel, este vorba despre cele provenite din năut. Cu ajutorul acestui poți găti acasă hummus gustos, de care să te folosești pentru a face un sandviș deosebit, pe care micuțul tău să aibă parte de o gustare ușoară la școală.
Ingrediente pentru hummus:
- 3 căni năut din conservă;
- 2 căței mici de usturoi;
- 1 linguriță chimion măcinat;
- 1/2 cană apă;
- 1/4 cană zeamă de lămâie;
- 1/4 cană ulei de măsline;
- sare (după gust).
Pune toate ingredientele, cu excepția apei, într-un blender. Apa o folosești pentru ca amestecul să nu fie prea gros.
Ingrediente sandviș cu hummus și cu roșii uscate:
- 1 lingură hummus;
- 2 roșii uscate;
- 1/2 avocado;
- 2 felii de pâine cu semințe/integrală;
- opțional: 1 foaie de salată verde.
Mod de preparare:
- Curăță și taie avocado rondele subțiri;
- Taie pe jumătate roșiile uscate;
- Pe una dintre feliile de pâine pune hummus;
- Peste hummus pune roșiile uscate și avocado;
- Pune peste roșii și avocado cealaltă felie de pâine.
Sandviș japonez
Ori de câte ori vrei să îți convingi copilul să mănânce mai multe fructe, apelează și la următorul truc: dă-i la școală un sandviș deosebit, colorat și cu gust dulce. În mod cert că se va bucura și îți va cere să îl mai pregătești și altă dată!
Ingrediente pentru 2 sandvișuri japoneze:
- 4 felii de pâine toast albă;
- 2 kiwi mici;
- 1 portocală;
- 12 căpșuni;
- 1 cană frișcă;
- 1 linguriță zahăr;
- 1 linguriță esență rom.
Mod de preparare crema cu frișcă:
- Pregătește un castron mare care să conțină cuburi de gheață și pune în el un vas mai mic, astfel încât acesta să se răcească;
- Pune frișca în vasul mai mic și amestecă bine;
- Adaugă peste frișcă zahărul și esența de rom și folosește-te de un mixer setat la viteză medie.
- Vezi care este consistența cremei de frișcă: trebuie să se poată întinde, dar să nu fie apoasă.
Mod de preparare sandvișuri japoneze:
- Spală și taiele căpșunile rondele;
- Curăță kiwi și taie-le rondele;
- Curăță portocala și taie pulpa cubulețe;
- Unge toate feliile de pâine, pe ambele părți, cu crema de frișcă;
- Așează fructele pe o singură latură a feliilor de pâine;
- Adaugă crema de frișcă pentru a te asigura că nu rămâne niciun spațiu gol între bucățile de fructe;
- Pune și cea de-a doua felie de pâine peste fructe, așezând-o cu partea cu frișcă în jos;
- Învelește toate sandvișurile în folie de plastic;
- Peste folia de plastic trasează cu markerul o diagonală ca să știi exact unde să tai sandvișurile;
- Așează sandvișurile între două farfurii și dă-le la frigider pentru cel puțin 1 oră;
- După ce le scoți de la frigider, îndepărtează folia de plastic și taie-le pe diagonală;
- Curăță cuțitul cu apă călduță de fiecare dată când tai;
- Îndepărtează coaja feliilor de pâine ca să-ți rămână doar miezul.
Sandviș cu salată de ouă
Prepară ouăle într-un mod inedit, transformându-le într-o salată gustoasă. Datorită acestei salate nu este deloc greu să prepari un sandviș sățios, care să-i dăruiască micuțului tău energie într-o zi de școală.
Ingrediente pentru salata de ouă:
- 1 ou fiert tare;
- 1-2 linguri maioneză vegetală;
- 2 linguri țelină Apio;
- 1 linguriță ceapă verde tocată mărunt;
- sare.
Mod de preparare salată:
- Zdrobește oul fiert;
- Taie mărunt țelina;
- Pune laolaltă oul, maioneza, țelina și ceapa verde și adaugă sarea;
- Amestecă bine cu o lingură.
Ingrediente pentru sandviș cu salată de ouă:
- 2 felii de pâine cu semințe/integrală;
- 1 lingură salată de ouă;
- 1 foaie de salată.
Mod de preparare:
- Pune pe una dintre feliile de pâine o foaie de salată;
- Peste salată adaugă salata de ouă și peste aceasta cealaltă felie de pâine.
Sandviș spaniol
Folosește-te de un croissant proaspăt pentru a prepara o altă variantă a sandvișului spaniol „Bocadillo de jamón”. Acesta conține „jamón” pus între două jumătăți de baghetă. Pe lângă feliuțele de „jamón”, la sadvișul tău adaugă și brânză topită felii.
Ingrediente pentru Sandviș spaniol:
- 1 croissant;
- 1-2 feliuțe de „jamón”;
- 1-2 felii de brânză topită.
Mod de preparare:
- Taie croissantul pe jumătate;
- Pune pe una dintre bucăți brânza topită și deasupra felia de „jamón”;
- Peste carne adaugi și cealaltă jumătate de croissant.
Sandviș cu ton
În cazul în care ai un mic „mofturos” căruia nu-i place peștele proaspăt, asigură-te că primește nutrienții din acest aliment (vitamina D, proteine, minerale, acizi grași Omega-3) datorită celui din conservă. Folosește-te de ton mărunțit ca să poți prepara rapid un sandviș pentru școală delicios.
Ingrediente pentru sandviș cu ton:
- 2 felii pâine toast prăjită;
- 1-2 linguri ton mărunțit din conservă;
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 1 linguriță maioneză vegetală;
- 1 foaie de salată.
Mod de preparare:
- Amestecă tonul mărunțit cu zeama de lămâie și cu maioneza vegetală;
- Prăjește pâinea;
- Pune peste una dintre feliile de pâine foaia de salată și peste ea peștele;
- Adaugă peste amestecul de pește cealaltă felie de pâine.
Sandviș din tortilla cu carne tocată
Un astdel de sandviș cu are doar un aspect atractiv, dar este și foarte consistent. Astfel, alături de carne, conține avocado și diverse legume. Poți să-l pregătești cu tortilla albă sau integrală.
Ingrediente pentru sandviș din tortilla cu carne tocată:
- 1 tortilla;
- 100 g carne de vită;
- 1/2 avocado;
- 1 roșie;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 ceapă mică;
- 1 pumn de salată ruccola;
- sare.
Mod de preparare:
- Încinge uleiul de măsline și pune la călit ceapa tocată mărunt și carnea de vită, adăugând și sare: din când în când adaugă apă ca să nu se prindă;
- După ce carnea dobândește o culoare deschisă, iar ceapa se înmoaie și se rumenește, le lași să se răcorească;
- Între timp, curăță avocado și taie-l cubulețe sau felii subțiri;
- Spală și feliază roșia;
- Spală salata;
- Încălzește tortilla într-o tigaie până când se rumenește ușor;
- Pune în tortilla carnea de vită, salata ruccola, avocado și roșia.
Sandviș calzone
Copiii adoră pizza și este imposibil să nu fie încântați de faptul că o pot savura chia și la școală. Din acest motiv, nu mai sta pe gânduri și oferă-i copilului tău un sandviș deosebit, inspirat dintr-unul dintre cele mai îndrăgite preparate italiene: calzone.
Ingrediente pentru calzone:
- 450 g aluat pizza;
- 2 căni brânză mozzarella;
- 200 g șuncă tăiată cubulețe;
- 1 roșie tăiată cubulețe;
- 1 linguriță oregano uscat;
- 1/2 cană pastă de tomate;
- 1/4 cană parmezan ras.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade;
- Împarte aluatul de pizza în 4 porții;
- Pe o suprafață cu făină, întinde fiecare bucată de aluat pentru a forma un cerc cu diametrul de aprox. 12 cm;
- Pe fiecare cerc din aluat pune: un strat de mozzarella (cam 1/2 cană), șuncă (cam 1/4 cană), câteva cubulețe de roșie, puțin oregano: ai grijă să lași liberă o poțiune de aluat cam de 2 cm;
- Înmoaie degetul în apă rece și începe să apeși pe marginile cercului de aluat cu umplutură;
- Îndoaie pe jumătate bucata de aluat, lipește marginile, astfel încât să obții o formă ca o jumătate de lună: presează bine cu degetele pe margini;
- Procedează la fel pentru tot aluatul;
- Pune calzone pe hârtie de copt, într-o tavă;
- Toarnă peste fiecare calzone pastă de roșii și, folosind un cuțit bine ascuțit, în fiecare dintre calzone faci 2-3 tăieturi mici pentru ca aburul să se poată elibera;
- Presară peste calzone și parmezan;
- Lasă calzone la cuptor cam 15-20 de minute sau până când vezi că se rumenesc bine.
- După ce răcesc, taie calzone în bucăți, în funcție de cât de mare vrei să fie porția pe care i-o dai la școală copilului.
Sandviș-rulou de primăvară
Surprinde-ți copilul pregătindu-i pentru o școală o gustare de inspirație asiatică: un rulou de primăvară. Acesta îi pune la dispoziție legume, este gustos, ușor și crocant.
Ingrediente pentru rulouri de primăvară:
- 1 pachet aluat pentru rulouri de primăvară;
- 100 g tăiței asiatici mici;
- 1 cană și jumătate salată chinezească (feliată fin);
- 1 morcov ras;
- 2 căței de usturoi zdrobiți;
- 1 cană muguri de bambus tocați;
- 1 conservă castane de apă (tocate);
- 1 ou;
- 1/2 cană ulei;
- 1 lingură ulei de susan;
- sos de soia cu conținut redus de sare.
Mod de preparare:
- Fierbe tăițeii cam 5 minute și taie-i apoi mărunt;
- Într-un wok pune ulei, morcovul, salata, mugurii de bambus, usturoiul și lasă-le să se călească pentru aprox. 4 minute;
- Pune în wok, alături de legume, castanele de apă și tăițeii, fără să uiți și de sosul de soia: amestecă bine;
- Bate oul;
- Întinde pe o suprafață de lucru o foaie pentru rulou și o îndoi pe diagonală ca să obții o formă ca de diamant;
- Umple fiecare rulou cu câte 1 lingură și jumătate de umplutură, rulând strâns;
- Unge fiecare rulou cu puțin ou;
- După ce termini de umplut toate rulourile, acoperă-le cu o cârpă din bumbac sau in, umedă;
- Pune ulei vegetal în wok, așteptând până când sfărâie;
- După aceea pune la prăjit fiecare rulou de primăvară.
„Sandviș” din biscuiți integrali sărați și pate
Următoarea variantă de gustare pentru școală nu este un sandviș, dar îl înlocuiește cu succes. Pentru a te asigura că îți hrănești copilul cu un preparat sănătos, pregătește pate de casă.
Ingrediente pentru pate de casă:
- 250 g ficat de pui;
- 1 ceapă mică;
- 1 lămâie;
- 2 linguri ulei;
- 1 linguriță muștar;
- 50 g unt moale;
- sare și piper.
Mod de preparare:
- Taie mărunt ceapa și pune-o la călit în uleiul încins, până când devine aurie;
- Adaugă și ficatul, sare și lasă la înăbușit;
- După ce ficatul se răcește, pune-l în blender alături de zeama de lămâie, de unt, de muștar, de sare și piper.
Odată ce pateul este gata, nu trebuie decât să îl întinzi pe biscuiți integrali sărați. Dacă vrei, poți să pui deasupra și puțin mărar sau pătrunjel.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: allrecipes.com, acouplecooks.com, bienmanger.com, cooking.nytimes.com, justonecookbook.com, kidspot.com.au, lauralaurentiu.ro, oliviacuisine.com, pbs.org, simplyrecipes.com, superhealthykids.com, taste.com.au
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!