- Timp preparare:
- 30-40 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Carne de vita, Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Chiftele, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, 1-2 porții
Gemma Chadwick și-a făcut cunoscută pe o rețea de socializare rețeta pentru un sandviș cald, care se poate prepara în doar câteva minute. Preparatul ei a devenit popular, adunând peste 250 de comentarii. Iată câteva dintre acestea: „Bine că știu ce voi pregăti diseară la cină”, „Am pregătit și eu, iar acum partenerul meu îmi tot cere să îl mai prepar”, „O să-l prepar și eu diseară cu carne de porc cu sos BBQ și cu sos deasupra”.
Cea care și-a făcut cunoscută rețeta și pe Daily Star Online a precizat că tot ce a făcut a fost să se folosească de baghete cu usturoi semipreparate, de chifteluțe din conservă, de sos de roșii și de brânză: „Tot ce am folosit a fost baghetă cu usturoi, chifteluțe din conservă în sos de roșii și brânză”. Totul se va pune la cuptor pentru 15 minute: „Este ușor de făcut, rapid și ieftin”.
Gemma Chadwick a menționat și că rețeta poate fi prepară cu chifteluțe și cu sos de roșii proaspete în loc de semipreparate și că, pentru un plus de savoare, în sandviș pot fi adăugate și ingrediente precum ardei iute, ciuperci, spanac, ceapă caramelizată, brânză Gouda sau brânză cu mucegai.
Ca mod de preparare, pentru sandviș se va proceda astfel:
- Baghetele vor fi tăiate pe lung pe jumătate (ai grijă să nu le tai prea adânc)
- În baghete se adaugă chifteluțe, sos de roșii și brânză (după gust)
- Baghetele vor fi date la cuptor până când brânza începe să se topească (pentru aproximativ 15 minute)
În privința costurilor, acestea variază în funcție de ingredientele pentru care se optează, dacă vor fi semipreparate sau homemade:
- baghetă cu unt și usturoi (60g) semipreparată- 4-5 lei
- chifteluțe de pui semipreparate (220 g)- 10 lei
- piept de pui (200g)- 6 lei
- sos de roșii picant- 7 lei
- mix de brânzeturi rase- 8 lei
- Pentru un sos de roșii homemade: 3-4 roșii (1 leu), sare, piper, condimente (oregano, busuioc etc.)
- Pentru baghetă cu usturoi homemade: 1 baghetă (1,5 lei), 200 g unt (8 lei), 5-6 căței usturoi (1 leu căpățâna de usturoi), sare, piper, pătrunjel tocat (1 legătură- 1 leu)
Alături de varianta de mai sus, poți să le faci o supriză celor dragi și să pregătești și altfel de sandvișuri cu chifteluțe. Descoperă rețetele de mai jos:
Sandviș cu ciabatta, cu chifteluțe și cu legume
Ingrediente pentru 1 porție:
- 1 chiflă ciabatta
- 4 chifteluțe (pui, curcan sau vită)
- brânză topită pentru sandvișuri
- cubulețe legume (dovlecel, ardei, vinete, roșii)
Mod de preparare:
- Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
- Se taie legumele cubulețe și se înmoaie în puțin unt
- Se taie chifla pe jumătate, se adaugă legumele, apoi chifteluțele. Deasupra chifteluțelor se pune brânza topita
- Se dă sandvișul la cuptor pentru maxim 10 minute
Sandviș cu chiftele și sos marinara
Ingrediente pentru 1 porție:
- 4 chifteluțe (pui, curcan sau vită)
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2-3 roșii bine coapte
- 1 mini baghetă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roșie
- sare, piper
- ulei de măsline
- foi de dafin
Mod de preparare:
- Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
- Ceapa roșie se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline
- Roșiile se curăță de coajă și se taie cubulețe, se adaugă peste ceapă, se asezonează cu sare, piper și o foaie de dafin
- Legumele se lasă pe foc aproximativ 5 minute
- Se taie bagheta pe jumătate
- Se umple bagheta cu sosul de roșii
- Se așează chifteluțele
- Se toacă mărunt pătrunjelul și se pune deasupra
Sandviș cu chifteluțe, mozzarella și rucola
Ingrediente pentru 2 porții:
- 6 chiftele (pui, curcan sau vită)
- 2 roșii bine coapte
- 100 g mozzarella
- 2 felii pâine
Mod de preparare:
- Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
- Se decojesc roșiile și se taie cubulețe
- Se prăjesc pe ambele părți 2 felii de pâine
- Se așează pe pâine chiftelele
- Se adaugă cubulețele de roșii
- Se rade deasupra mozzarella
- Se dau la cuptor până se topește brânza
Surse: dailystar.co.uk, todayheadline.co
Surse foto: dailystar.co.uk
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!