- Sandviș cu „fereastră" și cu un animăluț
- Ingrediente pentru 1 Sandviș cu „fereastră" și cu animăluț
- Cum se prepară Sandvișul cu „fereastră" și cu animăluț:
- Sandviș în formă de broscuță
- Ingrediente pentru 2 Sandvișuri în formă de broscuță:
- Cum se prepară Sandvișurile în formă de broscuță:
- Sandviș-meduză
- Ingrediente pentru 1 Sandviș în formă de meduză:
- Cum se prepară Sandvișul în formă de meduză:
- Sandviș-omidă
- Ingrediente pentru 1 Sandviș-omidă:
- Cum se prepară Sandvișul-omidă:
- Sandviș pește-clovn
- Ingrediente pentru 1 Sandviș pește-clovn:
- Cum se prepară Sandvișul pește-clovn:
- Sandviș ursuleț dulce
- Ingrediente pentru 2 sandvișuri Ursuleț dulce:
- Cum se prepară Sandvișurile Ursuleț dulce:
- Sandviș în formă de văcuță
- Ingrediente pentru 1 Sandviș în formă de văcuță:
- Cum se prepară Sandvișul în formă de văcuță:
- Timp preparare:
- 10-15 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Mic dejun copii, Paine, Finger Food, Aperitive rapide, Capsuni, Banane, Fara foc, Struguri, Afine, Cascaval, Fructe, Lactate, Legume, Castraveti, Salata verde, Zi de nastere, Mic dejun, Cina, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- paine, branza/cascaval, mezel, legume, fructe
Sandviș cu „fereastră" și cu un animăluț
Lasă-l pe copil să-și aleagă un animal preferat și pregătește-i un sandviș deosebit și foarte aspectuos. Îl vei putea face rapid și va fi ideal pentru gustarea de la grădiniță sau de la școală.Ingrediente pentru 1 Sandviș cu „fereastră" și cu animăluț
2 felii de pâine toast5 ml de muștar (dulce)
1 frunză de salată verde
2 feliuțe de șuncă slabă de pui/de curcan
1 felie de brânză
6 afine
3 boabe de struguri negri și 3 boabe de struguri albi
1/4 de cană cu castravete feliat
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Sandvișul cu „fereastră" și cu animăluț:
Pasul 1: Ia o felie de toast și decupeaz-o, cu ajutorul unei forme de fursec (în formă de animal).
Pasul 2: Pe cealaltă felie de toat vei pune muștar, felia de brânză și feliile de șuncă. Deasupra vei pune foaia de salată și felia cu forma de animal.
Pasul 3: Spală afinele, strugurii și curăță și feliază castravetele.
Pasul 4: Pe scobitori vei pune boabele de strugure și afinele.
Pasul 5: Pune sandvișul pe o farfuriuță. Alături de el vei pune scobitorile cu fructe și vei decora și cu feliile de castravete.
Sandviș în formă de broscuță
Următoarele sandvișuri vor fi până și pe placul unui mic mofturos. În plus, îl vei putea implica și pe el în pregătirea acestora.
Ingrediente pentru 2 Sandvișuri în formă de broscuță:
2 felii de pâine integrală (tip toast)
șuncă de pui/de curcan (4-5 felii)
3 felii de cașcaval feliat
stafide
struguri albi
un castravete
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Sandvișurile în formă de broscuță:
Pasul 1: Cu ajutorul unui pahar (nu prea mare) decupați cele două felii de pâine, astfel încât să obțineți 6 cercuri.
Pasul 2: Tot cu paharul vei tăia și șunca și cașcavalul.
Pasul 3: Între cercurile din pâine vei pune șunca și cașcavalul, formând un fel de mici hamburgeri.
Pasul 4: Spală și feliază castravetele.
Pasul 5: Spală 2 boabe de strugure.Taie-le pe jumătate.
Pasul 6: Vei tăia o altă felie de șuncă, pe verticală, obținând două fâșii mai mari. Acestea vor fi „limbile" broscuțelor.
Pasul 7: Vei pune cele două fâșii de șuncă între feliile de pâine ale sandvișurilor.
Pasul 8: Vei tăia castraveții felii și apoi mici triunghiuri, formând „picioarele" broscuțelor.
Pasul 9: Pune sandvișurile pe câte o farfurie. Așează feliuțele de castravete lângă fiecare sandviș.
Pasul 10: Pune câte o stafidă pe „limbile" de șuncă. Adaugă câte o stafidă și pe bucățile de strugure, finalizând astfel ochii broscuțelor.
Pasul 11: Pune bucățile de strugure deasupra fiecărui sandviș, obținând ochișorii broscuțelor.
Sandviș-meduză
Gândiți-vă la universul acvatic și faceți un sandviș cu totul special, ce va putea fi servit atât la micul dejun, cât și ca gustare de după-amiază.
Ingrediente pentru 1 Sandviș în formă de meduză:
2 felii de pâine
afine
o banană feliată
gem de căpșune/orice alt gem de culoare roșie
fâșiuțe de „țelină de pețiol" (este o țelină verde, din care se folosesc tijele)
sticks-uri de brânză (tăiate fâșii foarte subțiri)
Cum se prepară Sandvișul în formă de meduză:
Pasul 1: Taie fâșii cât mai subțiri din sticks-urile de brânză.
Pasul 2: Spală „țelina" și taie 4 fâșii.
Pasul 3: Spală afinele.
Pasul 4: Unge una dintre feliile de pâine cu gem. Suprapune peste ea cealaltă felie.
Pasul 5: Feliază banana.
Pasul 6: Pune sandvișul pe o farfurie. Așează-l pe lățime.
Pasul 7: Deasupra sandvișului vei împrăștia afine, creând iluzia unor „bule" de apă.
Pasul 8: Dedesubtul sandvișului vei pune fâșiuțe de brânză, formând astfel „tentaculele" meduzei.
Pasul 9: Pe sandviș vei așeza două feliuțe de banană, peste care vei pune și câte o boabă de afine (veți forma ochii).
Pasul 10: De o parte și de alta a sandvișului, veți așeza câte două fâșii de „țelină", ca și când acestea ar fi plante acvatice.
Sandviș-omidă
În special copii ce știu povestea Omiduței mâncăcioase vor fi fericiți să guste un sandviș în formă de omidă. Dar nici cei care nu știu încă povestea nu se vor lăsa mai prejos în a testa gustul unui sandviș inedit.
Ingrediente pentru 1 Sandviș-omidă:
2 bucăți de pâine albă (din ea trebuie să iasă 12 cerculețe)
unt
6 felii de șuncă
6 felii de piept de pui (fiert)
6 felii de brânză tip Emmental/Masdamer
1 roșie mică
1 tulpină de ceapă verde/de țelină (de pețiol)
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Sandvișul-omidă:
Pasul 1: Pregătește 2 felii de pâine și unge-le cu unt. Pune peste una dintre ele șuncă și o vei acoperi apoi cu cealaltă felie.
Pasul 2: Repetă același procedeu și pentru pui și pentru brânză.
Pasul 3: Decupează (cu ajutorul unei forme de mini-fursecuri) din fiecare dintre sandvișuri 5 cercuri.
Pasul 4: Distribuie cercurile pe o farfurie pentru a forma corpul omidei. Poți alterna cum vrei tipurile de sandviș.
Pasul 5: Spală roșia și pune-o la capătul cercurilor pentru a forma capul omidei.
Pasul 6: Cu ajutorul unei scobitori, înmuiate în unt, vei contura chipul omizii.
Pasul 7: Spală ceapa verde/țelina și taie bucățele, din care vei obține cercuri pentru ochișorii de omidă.
Pasul 8: Mai taie din ceapă/țelină pentru a obține antenele omizii, pe care le vei atașa la cap (fixându-le tot cu unt).
Sandviș pește-clovn
Surprinde-l pe micuțul tău cu un sandviș în forma unui animal mai special: un peștișor-clovn. Îl vei putea prepara foarte rapid și cu siguranță îl va atrage pe copil, mai ales că seamănă cu Nemo.
Ingrediente pentru 1 Sandviș pește-clovn:
2 felii de pâine toast (albă)
brânză topită Cheddar (1 felie)
afine
1 morcov
câteva bucăți de arpagic
puțină vegeta
pepene roșu (o felie)
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Sandvișul pește-clovn:
Pasul 1: Așează brânza între cele două felii de toast.
Pasul 2: Cu ajutorul unei forme de fursec rotunde vei decupa sandvișul format. Vei obține niște cercuri și niște forme mai alungite.
Pasul 3: Asamblează forma de peștișor: cercul mai mare va fi corpul, iar bucățile de pâine ovale vor fi codița.
Pasul 4: Curăță morcovul și încearcă să obții, cu ajutorul unui dispozitiv destinat decojirii legumelor, niște fâșii pe care să le folosești drept „dungi" ale peștișorului.
Pasul 5: Pune morcovul peste corpul peștișorului.
Pasul 6: Dintr-o bucățică de pâine rămasă decupează un mic cerc, ce va reprezenta ochiul peștelui. Pentru ca acesta să fie mai de efect, îi vei mai adăuga un mic cerc în mijloc, din puțină vegeta.
Pasul 7: Decupează din pepene niște steluțe.
Pasul 8: Spală bine tulpinile de arpagic și taie-le bucăți (nu foarte mărunte).
Pasul 9: Așează peștișorul pe o farfurie și decorează așa: în partea de sus a farfuriei pune niște afine (acestea vor fi „bulele" de apă), în partea de jos a farfuriei vei pune steluțele din pepene și tulpinițele de arpagic (similare unor plante acvatice)
Sandviș ursuleț dulce
Oferă-i copilului tău un mic dejun sau o gustare sănătoasă datorită acestor două sandvișuri cu fructe. În plus, forma de ursuleț îl va tenta și îl va îmbia să accepte mai ușor și fructe.
Ingrediente pentru 2 sandvișuri Ursuleț dulce:
2 felii de pâine toast (albă)
unt
cremă de ciocolată (Nutella de exemplu)
o banană
afine zmeură
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Sandvișurile Ursuleț dulce:
Pasul 1: Prăjește feliile de toast.
Pasul 2: Spală zmeura și afinele.
Pasul 3: Unge una dintre feliile de toast cu unt și cealaltă cu crema de ciocolata.
Pasul 4: Feliază banana.
Pasul 5: Pune sandvișurile pe o farfurie.
Pasul 6: Pe ambele sandvișuri vei pune câte două afine și vei obține ochișorii ursuleților.
Pasul 7: Tot pe ambele sandvișuri vei pune și câte o felie de banană, cu câte o boabă de afine pentru a obține năsucuri.
Pasul 8: Pe felia cu crema de ciocolată vei face urechiușele ursulețului din zmeură.
Pasul 9: Pe felia cu unt vei face urechiușe tot din felii de banană.
Pasul 10: Ornează farfuria cu zmeură.
Sandviș în formă de văcuță
Iată un alt sandviș simpatic, în formă de animăluț. De data aceasta, este vorba despre un sandviș cu o văcuță, pe care-l poți prepara fie pentru micul dejun, fie pentru una din gustările de peste zi.
Ingrediente pentru 1 Sandviș în formă de văcuță:
2 felii de pâine toast (albă)
1 felie de pâine neagră
3 felii de salam
1 felie (mare) de șuncă ,
maioneză light
măsline verzi și negre
2-3 foi de salată verde
1/2 ardei gras roșu
Cum se prepară Sandvișul în formă de văcuță:
Pasul 1: Spală foile de salată , șterge-le și pune deasupra cele două felii de toast alb.
Pasul 2: Pune cele două felii de toast alb una sub alta.
Pasul 3: Din felia de toast negru vei tăia o formă de steluță și vei decupa două triunghiuri. Acestea vor fi puse în partea superioară a primei felii de toast alb, pregătind astfel urechiușele și o steluță decorativă a văcuței.
Pasul 4: La mijlocul celor două felii de pâine albă vei pune felia de șuncă.
Pasul 5: Două felii de salam vor fi puse peste felia de șuncă, pregătind botul văcuței. Din cea de-a treia se va tăia o bucată, ce va fi așezată în partea inferioară a feliei de șuncă, dedesubt (și astfel veți obține limba văcuței).
Pasul 6: Spală ardeiul gras, taie fâșiuțe și folosește-le pentru a obține cornițe sau pentru a obține un „inel" de pus la botic.
Pasul 7: Taie feliuțe din măslinele negre și din cele verzi.
Pasul 8: Ia puțină maioneză și pune câte un punct, cu o linguriță, în partea superioară a capului văcuței. Veți obține niște ochi. Pentru a-i face mai expresivi, deasupra maionezei veți pune și câte o feliuță din măslinele negre.
Pasul 9: Din feliuțele de măsline verzi vei face nările de la năsucul văcuței. Acestea vor fi puse în zona „inelului" din ardei gras.
Surse:
www.youtube.com; www.dempsters.ca
Surse poze:
www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!