- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Garnituri, Salate, Aperitive rapide, La foc, Fara foc, Vara, Legume, Rosii, Italiene, Garnituri pentru gratar, Pranz, Salate de vara, Cina, Salate de legume, Salate reci, Salate usoare, Salate rapide, Gustoase, Simple, Deosebite, 1-2 porții
Salată de roșii cu dovlecei
Fiind sursă de vitamina C, de potasiu și de fibre, dovleceii sunt și ei benefici pentru sănătate. Datorită lor, poți obține salate de roșii deosebite, care pot „îmblânzi” chiar și cele mai fierbinți zile de vară. Dacă îți dorești mai multă consistență, nu te feri să-ți completezi salata cu brânză dulce, dar și cu alte legume crocante și gustoase.
Ingrediente pentru salată de roșii cu dovlecei:
- 1/2 cană roșii;
- 1/2 cană dovlecei, țăiați cubulețe;
- 150-180 g brânză dulce;
- 1/4 cană ceapă verde (tăiată rondele fine);
- 1/4 cană morcovi (tăiați fin);
- 1/4 ridichi;
- opțional: 2 linguri parmezan ras;
- 1 lingură pătrunjel proaspăt;
- sare și piper (după gust).
Timp de preparare: 15 minute
Mod de preparare salată de roșii cu dovlecei:
- Taie cât mai fin toate legumele;
- Pune legumele într-un castron de salată și toarnă peste ele brânza dulce, amestecând bine;
- La final, dacă vrei, pune peste salată parmezan ras.
Salată de roșii cu cartofi și busuioc
Pentru obținerea unor salate de roșii deosebite, nu te feri să utilizezi și cartofii. Aceștia merg foarte bine alături de o aromă care pune foarte bine în valoare roșiile: cea de busuioc. Pe cât posibil, utilizează roșii prunișoare, care sunt mai dulci și au coajă subțire.
Ingrediente pentru salată de roșii cu cartofi și busuioc:
- 450 g roșii prunișoare, mici;
- 400-450 g cartofi roșii (să nu fie mari);
- 1 ceapă roșie (mică);
- 1 mână de busuioc proaspăt;
- zeama de la 2 lămâi;
- 1/4 ulei de măsline extravirgin;
- sare și piper (după gust).
Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare salată de roșii cu cartofi și busuioc:
- Pune cartofii la fiert, având grijă să pui în apă și puțină sare. Lasă-i să fiarbă cam 15 minute sau până când pot fi pătrunși cu furculița;
- Lasă cartofii la răcit;
- După ce se răcesc, curăță-i și taie-i în sferturi. Pune-i într-un castron de salată;
- Spală bine roșiile și pune-le peste cartofi, alături de frunzele de busuioc;
- Toarnă deasupra cartofilor, roșiilor și busuiocului zeamă de lămâie și ulei de măsline. Amestecă bine salata;
- Adaugă sare și piper.
Salată de roșii cu broccoli și maioneză
Broccoli proaspăt se află și el printre ingredientele care pot face salatele de roșii mai deosebite. Alături de el, morcovii și porumbul conferă un gust dulce. Pentru sosul salatei tale, cel mai bine este să te folosești de maioneză light, vegetală.
Ingrediente pentru salată de roșii cu broccoli și maioneză:
- 1 broccoli de mărime medie;
- 1 cană de roșii cherry, bine coapte;
- 1/2 conservă de porumb de cca. 170 g;
- 1 morcov;
- 2 căței de usturoi;
- 4 linguri maioneză light;
- sare și piper (după gust).
Timp de preparare: 15 minute
Mod de preparare salată de roșii cu broccoli și maioneză:
- Spală bine broccoli și separă buchețelele. Taie-le mărunt;
- Spală roșiile și taie-le pe jumătate;
- Toacă mărunt usturoiul;
- Morcovul îl razi sau îl tai rondele fine;
- Pune într-un castron broccoli, roșiile, morcovul și porumbul;
- Amestecă maioneza cu usturoiul;
- Toarnă maioneza cu usturoi peste salată. Adaugă sare și piper.
Salată de roșii cu măsline și usturoi
Face parte printre salatele de roșii deosebite întrucât amintesc de savoarea bucătăriei mediteraneene. De asemenea, o salată de roșii cu măsline și usturoi poate fi servită alături de bruschette, de focaccia, de cartofi copți. Ca să-și păstreze aroma deosebită, cel mai bine este să nu pui salata la frigider, ci să o servești imediat ce ai preparat-o.
Ingrediente pentru salată de roșii cu măsline și usturoi:
- 3-4 roșii;
- 1/2 cană măsline negre, fără sâmburi;
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
- 2 lingurițe oțet balsamic de vin roșu;
- 2 căței de usturoi;
- 1/4 cană busuioc proaspăt;
- 1 lingură ceapă verde;
- sare (după gust)
Timp de preparare: 20 minute
Mod de preparare salată de roșii cu măsline și usturoi:
- Curăță bine usturoiul și rade-l. Pune-l în castronul de salată și toarnă peste el uleiul de măsline și oțetul balsamic;
- Taie roșii și pune-le și pe ele alături de usturoi;
- Alături de roșii pune măslinele negre și busuiocul. Amestecă-le bine cu uleiul și cu oțetul balsamic;
- Pune sare peste salată și las-o să se „odihnească” aprox. 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă;
- Înainte de servire, pune peste salată ceapa verde, tocată mărunt.
Salată de roșii cu Feta și piersici
Piersicile, prin aroma și dulceața lor, transformă o salată de roșii într-una cu totul deosebită. Cucerește-i pe cei dragi punând laolaltă două „staruri” ale verii, roșia și piersica. Alături de ele, conferă consistență cu ajutorul brânzei Feta. Ai grijă ca aceasta să nu fie foarte sărată!
Ingrediente pentru salată de roșii cu Feta și piersici:
- 600 g roșii;
- 400-450 g piersici bine coapte;
- 1/4 cană ceapă roșie;
- 1 lingură oțet balsamic de vin roșu;
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin;
- 1 linguriță miere;
- 120 g brânză Feta;
- 2 linguri frunze de busuioc;
- sare și piper.
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare salată de roșii cu Feta și piersici:
- Spală piersicile, scoate-le sâmburele și taie-le în felii groase cam de 1 cm;
- Spală roșiile și taie-le rondele sau în sferturi, în funcție de dimensiunile lor;
- Taie rondele subțiri ceapa roșie;
- Într-un castron pune laolaltă piersicile, roșiile și ceapa roșie;
- Într-un vas amestecă mierea, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea și piperul ca să obții sosul pentru salată;
- Pune sosul peste roșii, piersici și ceapa verde, amestecând bine;
- Peste salată pui bucățele de Feta și frunze de busuioc.
Salată de roșii cu paste și mozzarella
Această salată se regăsește și ea printre salate de roșii deosebite grație simplității și savorii ingredientelor folosite. Folosește paste penne, roșii cherry bine coapte și sigur vei putea savura aromele Italiei chiar la tine acasă!
Ingrediente pentru salată de roșii cu paste și mozzarella:
- 300-350 g paste penne;
- 1 cană și jumătate roșii cherry;
- 120 g brânză mozzarella proaspătă;
- 1/2 cană parmezan ras;
- 1/4 cană ulei de măsline;
- 100 g busuioc proaspăt;
- 1 cățel de usturoi (tocat);
- 1 fir de ceapă verde (tocată mărunt);
- sare și piper.
Timp de preparare: 40 de minute
Mod de preparare salată de roșii cu paste și mozzarella:
- Pregătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le bine apoi;
- Încinge uleiul de măsline și pune la călit în el usturoiul și ceapa verde, timp de 2-3 minute;
- Peste ceapa verde și usturoi adaugă pastele, roșiile, sarea și piperul;
- Gătește ingredientele menționate la foc mic, până când se încălzesc ușor;
- Amestecă bine roșiile și pastele și adaugă peste ele brânza mozzarella și parmezanul ras;
- Poți rupe frunze de busuioc pe jumătate și adaugă-le peste salata de roșii cu paste.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: allrecipes.com, ciaoflorentina.com, eu.usatoday.com, food.com, healthline.com, natashaskitchen.com, palatablepastime.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!