- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Carne de curcan, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, La foc, Iarna, Carne, Legume, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- aripi curcan, legume, gelatina, sare, condimente
Ingrediente pentru Piftie de curcan
3 aripi curcan
2 cepe
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină de țelină
boabe de ienibahar și de piper
2 morcovi
2-3 căței de usturoi
plicuri de gelatină (1 plic la 500 ml de lichid)
sare
Timp de preparare: 3 ore (fără timpul de răcire)
Cum se prepară Piftia de curcan
Pasul 1: Aripile de curcan, condimentele și legumele curățate se acoperă bine cu apă și se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 2 ore.
Pasul 2: Se vor scoate din apă legumele și carnea.
Pasul 3: În zeama rămasă se vor pune usturoiul zdrobit și gelatina dizolvată (conform indicațiilor de pe ambalaj, la 500 ml lichid un pliculeț de gelatină)
Pasul 4: Se strecoară zeama.
Pasul 5: Carnea se curăță de pieliță și se desprinde de pe oase.
Pasul 6: Morcovul se taie rondele.
Pasul 7: Carnea și morcovul se pun pe fundul unui vas de yena.
Pasul 8: Peste carne și morcov se toarnă zeama cu condimente.
Pasul 9: Piftia se lasă să se răcească și să se întărească bine.
Poți să comanzi piftie de curcan pentru Crăciun de la bucateperoate.ro.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!