- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Mic dejun vegetarian, Mic dejun copii, Aperitive de post, Aperitive vegetariene, La cuptor, La gratar, Preparate grecesti, Legume, Vinete, Masline, Usturoi, Grecesti, Mic dejun, Gustari, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- masline, vinete, nuci
Ingrediente pentru tapenade cu vinete coapte si nuci:
300 g de masline verzi
2 vinete
3-4 felii de ansoa - optional
3 lingurite de capere
60 ml de ulei de masline
3 catei de usturoi
1 ceasca de miez de nuca
Cum prepari tapenade cu vinete coapte si nuci:
Curata maslinele de samburi. Coace pe gratar sau la cuptor vinetele. Curat-o de coaja. Pune in robot maslinele, pulpa de la vinete, ansoa, caperele si uleiul de masline, usturoiul pisat, miezul de nuca si amesteca la viteza mica pana ce devine o pasta groasa, insa nu foarte omogena. Tapenade poate fi servita pe felii de paine, pe bruschette sau chiar pe pizza. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!