Culinarby
Qbebe

11 rețete de fursecuri sănătoase pentru copii

11 rețete de fursecuri sănătoase pentru copii

Andra Purdea

În mod tradițional, fursecurile sunt sinonime cu zahărul, untul și făina de toate tipurile. Cu toate acestea, trusa de instrumente a brutarului contemporan cuprinde acum o gamă diversă de cereale integrale, îndulcitori naturali și adaosuri bogate în nutrienți. Descoperă în acest articol 11 rețete de fursecuri sănătoase pentru cei mici.

Zahărul, făina rafinată și grăsimile nesănătoase pot să nu fie cea mai sănătoasă opțiune pentru copii. Însă există modalități de a face dulciuri mai sănătoase prin încorporarea unor ingrediente nutritive.

Folosește făinuri integrale, cum ar fi făina de grâu integral sau făina de migdale, ele oferind mai multe fibre și nutrienți. Poți reduce cantitatea de zahăr adăugat optând pentru îndulcitori naturali, cum ar fi mierea, siropul de arțar sau piureul de banane.

În ceea ce privește grăsimile, poți folosi unele mai sănătoase, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de măsline sau untul de nuci, în locul grăsimilor saturate. Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea unui copil. De asemenea, încorporează ingrediente bogate în nutrienți, cum ar fi ovăzul, semințele de chia, semințele de in sau morcovii mărunțiți, pentru a spori conținutul nutrițional.

Nu în ultimul rând, atunci când faci dulciuri acasă poți controla ingredientele, pentru a evita aditivii artificiali care se găsesc adesea în prăjiturile cumpărate din magazin și, cel mai important, să petreci momente plăcute cu familia ta.

Descoperă în cele ce urmează câteva rețete ușoare, nutritive și delicioase de fursecuri sănătoase pentru copii.

1. Fursecuri de ovăz cu banane 

Ingrediente:

  • 200g banane coapte, pasate
  • 80g de fulgi de ovăz
  • 80g stafide sau chipsuri de ciocolată neagră
  • 5ml extract de vanilie
  • 2g de scorțișoară

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un castron, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute sau până când se rumenesc.

2. Fursecuri cu unt de migdale

Ingrediente:

  • 240g unt de migdale
  • 100g zahăr de nucă de cocos
  • 1 ou
  • 5ml extract de vanilie
  • 2.5g bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un castron, amestecă toate ingredientele. Rulează aluatul în bile și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Aplatizează fiecare bilă cu o furculiță. Coace-le timp de 10-12 minute sau până când marginile sunt aurii.

3. Fursecuri de morcovi

Ingrediente:

  • 120g morcovi rași
  • 80g fulgi de ovăz
  • 60g făină de migdale
  • 60ml sirop de arțar
  • 60g ulei de cocos, topit
  • 1.5 g de scorțișoară

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un castron, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 15-18 minute sau până când sunt aurii.

4. Fursecuri cu sos de mere

Ingrediente:

  • 240 g de sos de mere neîndulcit
  • 80g de ovăz de modă veche
  • 60g făină integrală de grâu
  • 40g stafide
  • 2g scorțișoară

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un castron, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

5. Fursecuri de cartofi dulci

Ingrediente:

  • 240g de piure de cartofi dulci
  • 80g de fulgi de ovăz
  • 60g de miere sau sirop de arțar
  • 60 de unt de migdale
  • 2ml de extract de vanilie
  • 1g de scorțișoară

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 15-18 minute.

6. Fursecuri cu unt de arahide și banane

Ingrediente:

  • 200g banane coapte, pasate
  • 80g de ovăz
  • 120g de unt de arahide
  • 60g de miere
  • 2.5ml de extract de vanilie

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

7. Fursecuri cu merișoare și portocale

Ingrediente:

  • 120g făină de migdale
  • 60g merișoare
  • Coaja de la o portocală
  • 60g ulei de cocos, topit
  • 30g miere
  • 2.5ml de extract de vanilie

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

8. Fursecuri cu smochine și făină de spelta

Ingrediente:

  • 100g făină de spelta
  • 80g smochine uscate, tocate mărunt
  • 60g nuci, tocate mărunt
  • 40g ulei de cocos, topit
  • 40g miere
  • 1 ou
  • 5ml extract de vanilie
  • 2g de bicarbonat de sodiu
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

9. Fursecuri cu fistic și matcha

Ingrediente:

  • 100g de fistic fără coajă, măcinat
  • 80g făină de migdale
  • 60g zahăr de nucă de cocos
  • 40g ulei de cocos, topit
  • 1 ou
  • 5g de praf de matcha
  • 2g praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

10. Fursecuri cu semințe de chia și unt de arahide

Ingrediente:

  • 120g unt de arahide
  • 60gr miere
  • 80g făină de migdale
  • 40g semințe de chia
  • 1 ou
  • 5ml extract de vanilie
  • 2g bicarbonat de sodiu
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

11. Fursecuri cu quinoa și ciocolată neagră

Ingrediente:

  • 100 g de quinoa fiartă, răcită
  • 100g făină de migdale
  • 70g ciocolată neagră, tăiată în bucăți
  • 60 g de zahăr din nucă de cocos
  • 40g ulei de cocos, topit
  • 1 ou
  • 5ml extract de vanilie
  • 2g praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare

Instrucțiuni: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, amestecă toate ingredientele. Formează niște bile cu ajutorul unei linguri și pune-le pe o foaie de copt tapetată. Coace-le timp de 12-15 minute.

Articolul urmator
Fisticul: beneficii și idei de rețete
Fisticul: beneficii și idei de rețete

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (0)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun
    Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

    Un cofetar profesionist cu o experiență de peste 10 ani, împarte cu noi secretele sale pentru cele mai gustoase fursecuri de Crăciun pe care, spune el, le vom savura până la...

    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti
    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti

    Mai sunt două luni până la Revelion și cu siguranță multe dintre noi ne dorim să scăpăm de kilogramele acumulate pentru a întâmpina noul an cu o siluetă de...

    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic
    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic

    Prunele uscate sunt bogate în nutrienți și pot fi folosite pentru a găti diferite feluri de mâncare dulci și sărate. Așadar, poți folosi aceste ingrediente pentru a...

    Tu ce gătești de Crăciun? Iată cele mai virale rețete de pe TikTok
    Tu ce gătești de Crăciun? Iată cele mai virale rețete de pe TikTok

    La fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte rețele de socializare, TikTok nu se lasă mai prejos când vine vorba de a furniza idei inedite. Nu face excepție...

    Reconectarea cu partenerul: un obicei extrem de important pentru relații sănătoase de cuplu
    Reconectarea cu partenerul: un obicei extrem de important pentru relații sănătoase de cuplu

    Cu toții suntem foarte ocupați. Job, copii, întâlniri cu prietenii, somn puțin, dorința de a vedea acel episod din serial pe care nu mai apucăm să-l vedem de două...

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță
    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță

    Cu siguranță știți că fructele de mare sunt delicioase și, de multe ori, o alegere minunată pentru cină. Dar ce se întâmplă atunci când nu aveți timp să mergeți...

    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete
    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete

    Dovleacul este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind cultivat pe teritoriul Americii Centrale de mii de ani. Ajunge în Europa datorită comerțului, pe parcursul secolului al...

    © 2024 Qbebe