Fursecurile făcute în casă sunt binevenite oricând, dar mai ales ales de Crăciun. Cui nu-i place mirosul de prăjituri proaspăt coapte, care ne aduce aminte de copilărie, de mama, de bunica?
Ei bine, ca să avem parte de această experiență minunată, un cofetar ne spune cum să facem ca să coacem fursecuri demne de servit prieteni, neamuri, vecini, căței și purcei.
Iată care sunt sfaturile sale.
Amestecă bine untul și zahărul
Nu este suficient să le amesteci până cele două ingrediente s-au omogenizat, trebuie să le amesteci câteva minute bune, până ce zahărul s-a dizolvat în totalitate și în compoziție încep să apară bule de aer.
Folosește extract pur de vanilie
Cele mai multe rețete de prăjituri au nevoie de extractul de vanilie pentru că le dă un gust deosebit. Extractul de vanilie este făcut pentru a accentua aroma celorlalte ingrediente, așa că fiecare ingredient în parte trebuie să fie de calitate și să se potrivească cu celelalte ingrediente din aluat.
Lasă aluatul să se „odihnească”
Aproape de fiecare dată când faci un aluat pentru prăjituri sau fursecuri, trebuie să îl lași deoparte un timp, până ce îl pui în cuptor. În funcție de ce rețetă urmezi, poate îl vei lăsa 5 minute, sau poate jumătate de oră. În orice caz, încearcă să nu sari peste acest pas pentru că este foarte important.
Folosește o formă pentru fursecuri
Există o lingură specială pentru fursecuri (similară cu cea pentru înghețată) care te ajută să le dai formă fursecurilor atunci când le pui în tavă. În acest fel, toate fursecurile vor avea aceeași mărime. În plus, e mai ușor decât să folosești o lingură normală.
Unge întotdeauna hârtia de copt cu unt sau ulei
Cred că nimănui nu-i place atunci când fursecurile se lipesc de tavă și creează acea crustă neagră, cu gust de „ars”. Ei bine, nu uita să ungi pe toate părțile hârtia de copt înainte să așezi fursecurile pe tavă.
Atunci când așezi fursecurile în tavă, lasă spațiu între ele
Fursecurile cresc în mărime (mai mult sau mai puțin, în funcție de aluat) atunci când se coc, așa că nu uita să lași suficient spațiu între ele atunci când le așezi în tavă, altfel se vor lipi. 3-5 cm ar trebui să fie suficient.
Verifică fursecurile în timp ce se află în cuptor
Pentru că fiecare cuptor e diferit și nu coace la fel, este important să verifici fursecurile din când în când, mai ales cu câteva minute înainte să fie gata.
Atunci când marginile fursecurilor încep să devină maro-aurii, acestea sunt gata.
Vă dorim poftă bună la fursecuri! Sperăm să vă iasă atât de bune încât să nu vreți să le împărțiți cu nimeni.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.insider.com/how-to-make-the-best-cookies-tips-from-baker