- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de pui, Aperitive deosebite, Mere, Piept de pui, La foc, Carne, Fructe, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- mere, piept de pui
Ingrediente detaliate pentru mere umplute cu piept de pui:
- 9 mere
- 300 g piept de pui
- 2 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de zahar
Cum sa pregatesti mere umplute cu piept de pui:
Fierbe pieptul de pui in apa, cu putina sare, apoi da-l de doua ori prin masina de tocat. Intre timp, spala merele si scoate miezul din interior. Umple merele cu pieptul de pui tocat, apoi aseaza-le intr-un vas uns cu putin unt. Caramelizeaza usor zaharul, apoi stinge-l cu o ceasca de apa si lasa-l putin sa clocoteasca. Rumeneste faina in 2 linguri de unt, apoi adauga zaharul caramelizat si mai lasa-l putin pe foc, pana se omogenizeaza. Toarna siropul de zahar peste mere, apoi baga vasul in cuptor, pentru 20-25 de minute. Cand merele s-au inmuiat, scoate tava de la copt si lasa-le putin la racit inainte de a le servi.
Merele umplute cu piept de pui sunt o adevarata delicatesa pentru cei mici!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!