- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Aperitive cu ciuperci, Aperitive rapide, La cuptor, La foc, Cascaval, Lactate, Legume, Ciuperci, Pranz, Cina, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara ciuperci umplute?
Ciupercile umplute sunt usor de preparat si necesita numai ingrediente sanatoase si pline de vitamine, minerale si alti nutrienti. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru patru portii:
- jumatate de kilogram de ciuperci
- 150 gr. de cascaval ras
- o ceapa mica
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- doua linguri de pesmet
- ulei de masline
- sare, rozmarin
Cum se prepara ciupercile umplute?
Durata totala de preparare a ciupercilor umplute nu depaseste o ora. Asadar, ciupercile umplute nu sunt doar o reteta sanatoasa si gustoasa, ci si o reteta practica.
1. Curata ciupercile de pielita si clateste-le in mai multe ape.
2. Lasa palarioarele la scurs, iar coditele toaca-le marunt, impreuna cu ceapa, si pune-le la calit, cu apa si putin ulei.
3. Caleste ciupercile pana lasa toata zeama, dupa care adauga condimentele, verdeata tocata marunt si pesmetul. Amesteca bine, pana obtii o pasta omogena.
4. Asaza palarioarele intr-o tava tapetata cu ulei. presara putina sare si putin ulei peste ele, dupa care se umplu cu pasta preparata.
5. Lasa ciupercutele la cuptor timp de jumatate de ora. Dupa ce s-au rumenit, presara cascaval ras peste ciupercile umplute si mai lasa-le cinci minute la cuptor.
Ciupercile umplute se servesc caldute, iar pentru un aspect apetisant si o aroma aparte le poti orna cu patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!