„Urgent am nevoie de idei. Am fix 100 de lei. Pe card, nu cash. Trebuie să iau strict de mâncare pentru mine și fiica mea pentru 2 zile (deși i-am spus de „n” ori soțului că ăștia sunt bani pentru 1 zi, nu înțelege).
Obligatorii sunt pâinea, laptele și cerealele. Cam 20 de lei. Rămân 80 de lei. Ce iau din ei ca să supraviețuim 2 zile? Copila vrea să iasă cu prietenii, dar nici 5 lei în plus nu am pentru ea. Dacă retrag banii, pierd 5 lei comision. Deci cum să gospodăresc cel mai bine cei 80 de lei?”, a scris femeia pe grupul de Facebook „Buget de familie”.
O persoană i-a răspuns:
„Aș vrea să văd câte persoane din acest grup cheltuie 100 lei/zi strict pe mâncare. Chiar sunt curioasă ce standard aveți și cun gestionați în general cheltuielile pentru că mă gândesc că dacă sunteți o persoană care cheltuie 100 lei/ zi (așa cum reiese din postare) înseamnă 3000 lei/luna doar pe mâncare ceea ce înseamnă că nu ar trebui să va faceți griji pentru 5 lei comision de retragere banca sau 5 lei pe care îi solicită fii-că pentru ieșit în oraș.
Apoi nu înțeleg cum să aveți 100 lei (80 lei) și să nu puteți gestiona banii în așa fel încât să luați o carne și niște legume din care să faceți un felul 1 și un felul 2 care ajung pentru două-trei zile. Efectiv sunt curioasă cum faceți mâncare și ce faceți de mâncare în celelalte zile.”
Mama a revenit și a mai precizat, într-un comentariu la această postare, că pe lângă gătit, trebuie să se ocupe și de pachetul de serviciu al soțului și de prânzul pentru școală al fetiței sale:
„Nu aveam absolut nimic când am scris postarea. Nici măcar o ceapă sau un cartof. Dar nu e doar de gătit. Trebuie să acopăr și pachetul de serviciu al soțului, pentru mâine, că nu poate pune la pachet mâncare gătită, nu au sală de mese sau cantină, și pachetul de școală al copilei, pentru luni. Automat trebuie mai multă pâine, mai mult cașcaval, că nu poți face sandwich-uri umplute cu întuneric”, a scris aceasta.
Surse foto: freepik.com, istockphoto.com
Surse articol: Facebook