- Timp preparare:
- 50-60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Finger Food, Aperitive rapide, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- ficat de curcan, unt, ou fiert, mustar dulce
Ingredientele pentru Pate de curcan:
250 de g de ficat de curcan100 de g de unt
o linguriță de muștar (dulce)
1 ou fiert tare
sare
nucșoară
Pentru decor: frunze de pătrunjel, câteva boabe colorate de piper, 2-3 merișoare (bobițe)
Cum se prepară Pateul de curcan:
Pasul 1: Pui la fiert ficatul de curcan în apă cu sare. Lași la fiert 30 de minute.
Pasul 2: Pui la fiert un ou (5 minute), îl scoți și îl lași la răcit. Gălbenușul va fi pus în mixer și amestecat cu pasta de ficat
Pasul 3: Scurgi într-o strecurătoare ficatul fiert și după ce se răcește îl pui în chopper și îl faci pastă, adăugând untul moale la temperatura camerei, o linguriță de muștar și un vârf de linguriță de nucșoară.
Pasul 4: Gălbenușul va fi pus în mixer și amestecat cu pasta de ficat.
Pasul 5: Albușul va fi tocat foarte mărunt și îl vei adăuga la sfârșit pentru a conferi pateului un aspect ca de mozaic.
Pasul 6: Pune pateul într-un castron sau într-o formă de tort pentru a-i conferi un aspect mai festiv.
Pasul 7: După ce îl ții la frigider să se mai întărească, îl vei scoate din forma rotundă, îl vei răsturna pe un platou și îl vei decora cu bobițe de piper, cu frunze de pătrunjel și cu merișoare. Va dobândi astfel un aspect potrivit inclusiv pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou.
Citește și: Pate din ficatei de pui
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!