- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Aperitive, Aperitive calde, Feluri de mancare, Sunca de porc, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Aperitive deosebite, Finger Food, La foc, Mancaruri de Craciun, Mancaruri de Revelion, Mancaruri de Paste, Mancaruri gustoase, Cascaval, Carne, Lactate, Oua, Mancaruri, Frantuzesti, Craciun, Oua de gaina, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- sunca, cascaval
Ingrediente pentru beignets cu sunca si cascaval:
500 g de sunca de porc
100 g de fulgi de porumb
300 g de cascaval
4 oua
75 ml de lapte
1 ceapa
1 cana de faina
1 lingura de bicarbonat de sodiu
ulei
sare, piper, boia
Cum prepari beignets cu sunca si cascaval:
Marunteste in robot fulgii de porumb pana ce capata textura fainii. Lasa-i separat intr-un castron. Pune in robot ceapa si marunteste-o, adauga sunca de porc, 150 g de cascaval, 2 oua, sare, piper, boia, jumatate de cana de faina, laptele, bicarbonatul de sodiu si amesteca bine pana ce compozitia devine omogena. Intr-un castron bate cele doua oua bine. Adauga restul de faina peste faina din fulgii de porumb. Pune ulei la incins intr-o tigaie. Modeleaza chiftelute lungi din compozitie, da-le prin fulgii de porumb, apoi prin ou si pune-le la prajit in ulei, pana ce devin aurii. Scoate-le pe servetele, pentru a absorbi grasimea. Cat sunt inca fiebinti razuieste peste ele cascavalul ramas. Poti servi beignets cu sunca si cascaval alaturi de sos tzatziki. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!