- Timp preparare:
- 45-50 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Finger Food, La foc, Iarna, Primavara, Toamna, Legume, Cartofi, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- piure de cartofi, carnati, ceapa verde, oua, faina, nucsoara
Ingrediente pentru 4 porții de Turte de cartofi
400 g piure de cartofi (rece)100 g cârnați
1 lingură făină
50 ml ulei
3 cepe verzi
1/2 linguriță nucșoară măcinată
4 ouă
Ingrediente pentru Sosul pentru Turtele de cartofi
150 g baby spanac
2 lingurițe miere
1 lingură muștar de Dijon
1 lingură oțet balsamic
3 linguri ulei de măsline
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Turtele de cartofi
Pasul 1: Ceapa verde va fi spălată și tocată.
Pasul 2: Cârnații vor fi tăiați cât mai mărunt
Pasul 3: Piureul rece va fi amestecat cu ceapa verde, cu nucșoara și cu cârnații
Pasul 4: Compoziția va fi împărțită în 4, vor fi formate turtele și se vor da prin făină
Pasul 5: Pune uleiul într-o tigaie mare și prăjește turtele, cam 3 minute pe fiecare parte
Pasul 6: Ouăle vor fi fierte în apă clocotită, cam 6-7 minute. După ce se răcesc, acestea vor fi tăiate în două.
Pasul 7: Spanacul va fi spălat.
Pasul 8: Se va prepara sosul astfel: mierea, uleiul de măsline și oțetul balsamic vor fi amestecate bine, continuu
Pasul 9: Peste turte vei pune spanac, ouăle tăiate pe jumătate și apoi câte puțin sos
Surse:
www.tvpaprika.ro
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!