- Timp preparare:
- 35 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Deserturi, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive speciale, Finger Food, La cuptor, Cascaval, Lactate, Legume, Prajituri, Dovlecei, Briose, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- dovlecel, ou, cascaval
Ingrediente pentru mini-briose din dovlecel
3 dovlecei medii
200 g de cascaval (pentru un gust mai deosebit, poti opta pentru cascaval sau cas afumat)
2 oua, 3 catei de usturoi
cate 2 lingurite de patrunjel si marar verde tocat
sare, dupa gust
Cum prepari mini-briose din dovlecel
Spala si curata dovleceii de coaja. Da-i pe razatoare si lasa-i la scurs pentru 15 minute. Stoarce-i bine de apa si in mana. Pune-i intr-un castron mare, adauga ouale batute, cascavalul ras, usturoiul pisat, patrunjelul, mararul, sarea si amesteca bine. Daca ti se pare ca amestecul este prea apos poti adauga 1-2 linguri de faina. Pune amestecul in forme de briose mici (desigur ca poti folosi si forme de briose mari). Incinge cuptorul si lasa-le la copt pentru 15-20 de minute, pana ce se rumenesc. Introdu o scobitoare in una dintre briose, si daca iese curata, sunt gata.Se servesc reci. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!