- Timp preparare:
- 35 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Deserturi, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive speciale, Finger Food, La cuptor, Cascaval, Lactate, Legume, Prajituri, Dovlecei, Briose, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- dovlecel, ou, cascaval
Ingrediente pentru mini-briose din dovlecel
3 dovlecei medii
200 g de cascaval (pentru un gust mai deosebit, poti opta pentru cascaval sau cas afumat)
2 oua, 3 catei de usturoi
cate 2 lingurite de patrunjel si marar verde tocat
sare, dupa gust
Cum prepari mini-briose din dovlecel
Spala si curata dovleceii de coaja. Da-i pe razatoare si lasa-i la scurs pentru 15 minute. Stoarce-i bine de apa si in mana. Pune-i intr-un castron mare, adauga ouale batute, cascavalul ras, usturoiul pisat, patrunjelul, mararul, sarea si amesteca bine. Daca ti se pare ca amestecul este prea apos poti adauga 1-2 linguri de faina. Pune amestecul in forme de briose mici (desigur ca poti folosi si forme de briose mari). Incinge cuptorul si lasa-le la copt pentru 15-20 de minute, pana ce se rumenesc. Introdu o scobitoare in una dintre briose, si daca iese curata, sunt gata.Se servesc reci. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!