- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Feluri de mancare, Carne tocata, Finger Food, La cuptor, La foc, Carne, Legume, Cartofi, Chiftele, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne tocata
Ingrediente pentru gogosi de cartofi umplute cu carne tocata:
4 cartofi mari
1 lingura de lapte
1 lingurita de sare
2 oua, 2-3 lingurite de pesmet - optional
400 g de carne tocata (porc, vita, pasare)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ardei gras
2 linguri de bulion
ulei
Cum prepari gogosi de cartofi umplute cu carne tocata:
Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi si pune-i la fiert. Cand s-au fiert - nu prea tare - paseaza-i bine, amesteca-i cu ouale batute, cu putina sare.Daca amestecul ti se pare prea moale adauga putin pesmet.
Toaca ceapa, ardeiul, amestec-le cu carnea tocata si pune-o la cuptorul incins pentru 30 de minute sau prajeste-o in tigaie.
Construieste gogosele rotunde, in care pui amestecul de carne tocata.
De aici ai mai multe variante. Prima este sa fierbi pentru 5 minute gogosile.
Cea de-a doua varianta este sa le prajesti in ulei incins, intr-o tigaie, cu ulei cat sa le acopere. Le poti face ca pe snitele, dand gogosile prin pesmet amestecat cu faina si apoi prin oua batute.
Ultima varianta pe care ti-o propunem este sa le pui intr-o tava unsa cu ulei sau pe hartie de copt si sa le lasi la copt la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute, insa trebuie sa le intorci la 10 minute. Si este posibil sa isi piarda forma perfect rotunda. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!