- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Aperitive speciale, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Carne, Gustari, Gustoase, Simple
De ce ingrediente am nevoie pentru carnaciorii in aluat pufos?
Carnaciorii in aluat pufos sunt o reteta foarte putin costisitoare, ce presupune destul de putine ingrediente:
- 12 carnaciori din piept de pui
- un galbenus
- 1/2 kg. de faina (poate fi si faina din tarate, daca vrei ca gustarea sa aiba mai putine calorii)
- 300 gr. de smantana
- 300 gr. de unt
Cum se prepara carnaciorii in aluat pufos?
Durata totala de preparare a carnaciorilor in aluat pufos este de 50 de minute, insa ceea ce tine de tine dureaza maximum 20 de minute, restul timpului fiind alocat coacerii acestora.
1. Amesteca faina cu untul, smantana, putina sare si apa cat sa se formeze o coca. Lasa aluatul la rece o ora.
2. Din aluatul obtinut intinde foi de grosime medie, pe care sa le tai in forme dreptunghiulare, de marimea carnaciorilor.
3. Asaza pe fiecare bucatica de aluat cate un carnacior si ruleaza.
4. Aranjeaza rulourile obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Lasa tava la cuptor timp de 25 de minute, dupa care scoate rulourile cat sa le ungi cu galbenus. Mai lasa totul la cuptor cinci minute.
Daca vrei ca micutul tau sa manance mai cu pofta sau crezi ca doar carnaciorii imbracati in aluat pufos nu sunt de ajuns, poti face un platou cu legume proaspete, din care copilul tau sa aleaga.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!