Culinarby
Qbebe

Pate vegetal

Pate vegetal

Carmen Rotaru

Retete de pate vegetal exista sub foarte multe forme, cu sau fara fasole ori cu sau fara soia. Oricum ati decide sa il preparati pateul vegetal reprezinta o varianta usoara si mai sanatoasa a acestui aperitiv atat de apreciat in lumea intreaga. Mie personal imi place si o consider potrivita si pentru micutii nostri, varianta de pate vegetal care are printre ingrediente si fasole.

Pate vegetal
Timp preparare Timp preparare:
10-30 minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive reci, Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Aperitive de post, Aperitive vegetariene, Aperitive rapide, La foc, Fasole boabe, Fasole, Legume, Ciuperci, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene

De ce ingrediente am nevoie pentru pateul vegetal?

Daca ne aflam in plin post sau pur si simplu dorim sa ne obisnuim puiul cu o mancare sanatoasa care sa nu contina carne si la aperitiv si la felul principal, atunci cu siguranta trebuie sa incercam una dintre retetele de pate vegetal. Iata de ce anume vei avea nevoie:

300 g de ciuperci, preferabil champignion

250 g de fasole uscata

Un ardei

8 rosii

2 catei de usturoi

2 cepe

O lingura mica de chimen pudra

3 linguri de ulei de masline

Piper

Sare

Cum se pregateste pateul vegetal?

Pateul vegetal este foarte usor de pregatit. Iata ce pasi ai de urmat:

Pune fasolea la inmuiat in apa pana a doua zi dimineata.

A doua zi pune-o la fiert pana observi ca se inmoaie.

Curata ciupercile si taie-le felii subtiri.

Toaca ardelul si ceapa marunt.

Pune rosiile pentru cateva secunde in apa clocotita. In felul acesta iti va fi mai usor sa indepartezi pielita. Apoi toaca-le marunt.

Pune toate legumele tocate si ciupercile la calit in uleiul de masline, pentru aproximativ jumatate de ora.

La final adauga fasolea scursa, usturoiul pisat, chimenul, piperul si 100 ml de apa.

Lasa-le la fiert la foc mediu inca 10 minute.

Cand sosul astfel format a scazut, pune amestecul intr-un bol si paseaza-le cu blenderul.

Pateul vegetal se poate servi pe paine prajita sau lipie. Pofta buna!

Articolul urmator
Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai
Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (18)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Spirulina: beneficii și proprietăți
    Spirulina: beneficii și proprietăți

    Spirulina este o algă verde-albăstruie, considerată una dintre cele mai vechi forme de viață de pe glob. Spirulina a fost prima dată consemnată în istorie de către civilizația...

    Un bebeluș a fost la un pas de moarte din cauza alimentației exclusive cu lapte de migdale
    Un bebeluș a fost la un pas de moarte din cauza alimentației exclusive cu lapte de migdale

    Un nutriționist avertizează asupra pericolului de a hrăni bebelușul exclusiv cu lapte de migdale, după ce un bebeluș a fost pe punctul de a muri din această cauză.

    Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea
    Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea

    Multă vreme m-am confruntat cu o frustrare pe care doar mamele o înțeleg cu adevărat: găteam mult și 70% din ceea ce găteam ajungeam să arunc. Vă spun sincer că îmi...

    Laptele fără lactoză – beneficii și proprietăți
    Laptele fără lactoză – beneficii și proprietăți

    Pentru mulți dintre noi, laptele este un aliment nelipsit din bucătărie, pe care îl folosim constant la micul dejun, în deserturi sau în cafeaua de zi cu zi. Din...

    10 alimente bogate în biotină pe care să le consumi
    10 alimente bogate în biotină pe care să le consumi

    Cea mai la îndemână modalitate de a-ți asigura nevoile nutriționale este să ai o dietă echilibrată, care să îți pună la dispoziție antioxidanți, proteine,...

    Cafeaua după operația de fiere: ce trebuie să știi
    Cafeaua după operația de fiere: ce trebuie să știi

    Fierea este cunoscută și sub denumirile de vezică biliară sau colecist, având rolul de a stoca bila, o substanță care ajută corpul să digere grăsimile. În cazul în...

    Iaurt de caju: beneficii și mod de preparare
    Iaurt de caju: beneficii și mod de preparare

    Cauți alternative fără lactoză ale iaurtului tradițional? Descoperă în acest articol un iaurt făcut din nuci de caju. Este o alegere populară pentru persoanele care au...

    Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi, pentru o sănătate de fier
    Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi, pentru o sănătate de fier

    Chiar dacă sunt utilizați mai ales pentru prepararea unui mic dejun hrănitor și sățios, fulgii de ovăz pot fi puși în valoare în numeroase alte moduri. De exemplu, nu...

    © 2024 Qbebe