- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Aperitive de post, Aperitive vegetariene, Aperitive rapide, La foc, Fasole boabe, Fasole, Legume, Ciuperci, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene
De ce ingrediente am nevoie pentru pateul vegetal?
Daca ne aflam in plin post sau pur si simplu dorim sa ne obisnuim puiul cu o mancare sanatoasa care sa nu contina carne si la aperitiv si la felul principal, atunci cu siguranta trebuie sa incercam una dintre retetele de pate vegetal. Iata de ce anume vei avea nevoie:
300 g de ciuperci, preferabil champignion
250 g de fasole uscata
Un ardei
8 rosii
2 catei de usturoi
2 cepe
O lingura mica de chimen pudra
3 linguri de ulei de masline
Piper
Sare
Cum se pregateste pateul vegetal?
Pateul vegetal este foarte usor de pregatit. Iata ce pasi ai de urmat:
Pune fasolea la inmuiat in apa pana a doua zi dimineata.
A doua zi pune-o la fiert pana observi ca se inmoaie.
Curata ciupercile si taie-le felii subtiri.
Toaca ardelul si ceapa marunt.
Pune rosiile pentru cateva secunde in apa clocotita. In felul acesta iti va fi mai usor sa indepartezi pielita. Apoi toaca-le marunt.
Pune toate legumele tocate si ciupercile la calit in uleiul de masline, pentru aproximativ jumatate de ora.
La final adauga fasolea scursa, usturoiul pisat, chimenul, piperul si 100 ml de apa.
Lasa-le la fiert la foc mediu inca 10 minute.
Cand sosul astfel format a scazut, pune amestecul intr-un bol si paseaza-le cu blenderul.
Pateul vegetal se poate servi pe paine prajita sau lipie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!