- Timp preparare:
- 1 ora si 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Finger Food, Aperitive rapide, Piept de pui, La cuptor, Muschi de vita, Piept de curcan, Carne, Legume, Vinete, Ardei, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de pui, legume
Ingrediente pentru rulada de carne:
1 kg de piept de pui, piept de curcan sau muschi de vita1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 vanata
cate 1/2 de lingurita de boia dulce, praf de usturoi, chimen, busuioc, ghimbir, sare
1 lingura de mustar dulce
1/2 de ceasca de ulei (pentru un gust deosebit incearca uleiul de susan)
Cum prepari rulada de carne:
Spala ardeii si vanata, unge-i cu putin ulei si putina sare si pune-i la copt la cuptorul incins pentru 40 de minute. Intre timp taie in felii subtiri carnea si bate-o cu un batator de carne pana ce devine foarte subtire. Intr-un castron amesteca condimentele cu mustarul dulce, cu uleiul si pune carnea taiata in marinata pana se coc legumele. Cand ardeii si vanata sunt aproape copti - coaja lor nu este foarte moale, scoate-i din cuptor, lasa-i sa se raceasca, si taie-i in cuburi mici. Scoate carnea de la marinat, aseaza-o pe blatul de lucru pentru a forma rulada. Pune ardeii si vanata taiati in cuburi in mijlocul bucatilor de carne, rasuceste carnea in jurul ardeilor si fixeaza rulada cu scobitori sau leag-o cu ata. Pune rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptorul incins pentru 40-45 de minute - pana ce scobitoare intra in rulada fara sa intampine rezistenta. Lasa rulada de carne sa se raceasca si tai-o in felii subtiri cu un cutit ascutit. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!