- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Supe, Finger Food, La cuptor, La foc, Toamna, Piure bebelusi, Legume, Dovleac, Piure, Frantuzesti, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- dovleac si alte ingrediente minunate
In Romania gasim doua tipuri de dovleac: cel rotund si cel lunguiet. Cel rotund, caruia i se spune si "dovleacul de zahar", cu cat este mai mic, cu atat este mai dulce. Este dovleacul recomandat mai ales pentru supe-creme, dar si pentru deserturi. Dovleacul lunguiet, ca o para, este mai gustos cu cat este mai mare. Coaja lui trebuie sa aiba pete putine, sa nu aiba puncte verzi si sa aiba o coaja indeajuns de tare ca sa nu treaca unghia prin ea. Poti depozita dovleacul pe timp de iarna la temperatura scazuta, iar o data ce l-ai taiat trebuie sa il consumi in 2 zile, sau il poti pastra la congelator.
Dulceata de dovleac
Ingrediente: 1 kg pulpa de dovleac, 200 ml apa, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1 portocala
Pentru reteta completa apasa aici .
Risotto cu dovleac si gorgonzola
Ingrediente: 600 - 700g pulpa de dovleac curatata, sare, 1 litru de supa de pui sau de legume, 1 ceapa mica, 400 g de orez cu bob lung, 150g de gorgonzola taiata cuburi, 150 g de unt, piper, rozmarin
Pentru reteta completa apasa aici .
Clatite cu dovleac
Ingrediente: 200 g de faina, 2 linguri de zahar, 2 lingurite de praf de copt, cate 1/2 de lingurita de scortisoara, ghimbir, cate 1 varf de cutit de nucsoara si sare, 150 ml de lapte, 300 g de dovleac, 2 linguri de unt moale, 1 ou
Pentru reteta completa apasa aici.
Supa crema de rosii cu dovleac
Ingrediente: 1 borcan pasta de rosii sau 1/2 kg rosii proaspete, 2 cepe, 100 g unt, 350 gr miez de dovleac, 2 linguri faina, 1 litru supa de carne, 250 g smantana, 1 lingurita sare
Pentru reteta completa apasa aici.
Placinta cu dovleac
Ingrediente: Aluatul - 700 g. faina, 25 g. drojdie, 350 ml apa, 50 ml ulei, 2 linguri de zahar, 1/2 lingurita de sare; Umplutura - 2 kg dovleac, zahar dupa gust, 1 lingurita de scortisoara, 2 linguri pesmet, 1 lingurita de esenta de vanilie, ulei pentru uns
Pentru reteta completa apasa aici.
Terci de ovaz cu dovleac
Ingrediente: 300 g dovleac, 200 g de fulgi de ovaz, ½ de lingurita de nucsoara, ½ de lingurita de scortisoara, ½ de lingurita de esenta de vanilie, 50g de unt, 1 cana de lapte, miere (optional), 1 cana de apa
Pentur reteta completa apasa aici.
Supa crema de dovleac
Ingrediente: 500 g dovleac, 2 cartofi mari, 1 morcov, 1 ardei kapia, 1 bucata mica de telina, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 1 lingura de de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete, 100 g de unt sau 3 linguri de ulei de masline, sare, piper alb (optional), smantana (optional), patrunjel sau coriandru verde, miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane
Pentru reteta completa apasa aici.
Rulada pufoasa cu dovleac
Ingrediente: 1kg de dovleac, 350 g faina de grau, 12 g drojdie, 200 ml apa, 4 linguri de zahar, 1 lingura de ulei, un varf de lingura de sare, 2 linguri de pesmet fin, 1 pliculet de zahar vanilat, un baton de scortisoara
Pentru reteta completa apasa aici.
Strudel cu dovleac
Ingrediente: foi de foietaj, un dovleac mai mic, trei linguri rase de gris, doua linguri rase de zahar, un ou
Pentru reteta completa apasa aici.
Orez cu dovleac
Ingrediente: 200 g de dovleac, 300 g de orez cu bob rotund, 500 ml de apa sau supa de legume, 1 morcov, 1 ceapa, 100 g de unt, ½ de lingurita de salvie uscata, sare, dupa gust
Pentru reteta completa apasa aici.
POFTA BUNA!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!