- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Toamna, Legume, Placinte, Dovleac, Placinte cu dovleac, Placinte de post, Placinte simple, Placinte la cuptor, Romanesti, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Gustari, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- dovleac, faina
Placinta cu dovleac ne aduce aminte de copilarie! Noi ti-am pregatit o reteta usor de facut, care sigur va fi pe gustul familiei tale. In plus, placinta cu dovleac este si de post, asa ca o poti savura linistita in perioada Postului Pastelui. Descopera reteta pentru placinta cu dovleac!
Ingrediente pentru placinta cu dovleac:
Aluatul
Umplutura
- 2 kg dovleac
- zahar dupa gust
- 1 lingurita de scortisoara
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- ulei pentru uns
Cum prepari placinta cu dovleac:
Pregatim mai intai umplutura. Curatam de coaja dovleacul si il dam pe razatoarea mare. Il calim cu zahar dupa gust, scortisoara si putina sare intr-o cratita, pana ce se inmoaie. Adaugam pesmetul si esenta de vanilie.
Pentru aluat pune faina cernuta intr-un castron mare si adauga sarea. In alt castronel dizolva drojdia cu zaharul, adauga 100 ml de apa calda si pune amestecul peste faina, framantand usor pana ce consistenta aluatului devine elastica si nu se mai lipeste. Adauga uleiul si continua framantarea. Lasa aluatul acoperit, 5-10 minute, apoi portioneaza-l in 4-5 bucati.
Fa din bucatile de aluat foi, pune o foaie, apoi intinde umplutura de dovleac si tot asa pana ce se termina foile. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil pentru 30 de minute la 200 de grade pana ce se rumeneste.
Placinta cu dovleac poate fi consumata calda sau rece, oricum ar fi este delicioasa! Pofta buna!
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!