- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Supe, La foc, Toamna, Piure bebelusi, Legume, Dovleac, Ghimbir, Cartofi, Morcovi, Pranz, Cina, De post, Vegetariene, Supe creme
- Ingrediente principale:
- dovleac, cartofi, morcov
Ingrediente pentru supa crema de dovleac:
500 g dovleac
2 cartofi mari, 1 morcov
1 ardei kapia, 1 bucata mica de telina
1 ceapa, 1 catel usturoi
1 lingura de de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
100 g de unt sau 3 linguri de ulei de masline
sare, piper alb (optional)
smantana (optional)
patrunjel sau coriandru verde
miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane
Cum prepari supa crema de dovleac:
Curata legumele si pune-le la fiert, in apa cat sa le acopere, taiate in bucati mici, alaturi de lingura de ghimbir si de ceapa intreaga. Cand s-au fiert, indeparteaza ceapa, adauga usturoiul pisat, untul sau uleiul de masline, sare si piper alb dupa gust (numai daca bebe are peste 1 an) si paseaza supa pana ce capata textura dorita. Serveste supa fierbinte, cu smantana, daca nu tii post sau nu esti vegetarian, sau/si cu miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane rumenite. Deasupra presara coriandru verde sau patrunjel verde. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!