- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, La foc, Mancaruri cu orez, Toamna, Gorgonzola, Orez, Lactate, Legume, Dovleac, Mancaruri, Garnituri de orez, Indiene, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- orez, dovleac, gorgonzola
Ingrediente pentru risotto cu dovleac si gorgonzola:
600 - 700g pulpa de dovleac curatata
sare
1 litre de supa de pui sau de legume
1 ceapa mica
400 g de orez cu bob lung
150g de gorgonzola taiata cuburi
150 g de unt
piper
rozmarin
Cum prepari risotto cu dovleac si gorgonzola:
Taie pulpa de dovleac in cubulete mici.Curata si taie marunt ceapa. Intr-o tigaie pune 2/3 din unt la topit, adauga ceapa, lasa-o sa se rumeneasca, apoi adauga dovleacul si orezul, amestecand continuu, pana ce bobul devine transparent. Adauga apoi supa fierbinte, sare dupa gust si lasa orezul sa fiarba. Presara putin rozmarin. Cand orezul este fiert, adauga in el untul ramas si bucatele de gorgonzola, amestecand usor, pana ce se incoroporeaza. Amesteca si asezoneaza cu piper. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!