- Timp preparare:
- 40 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Mancaruri cu orez, Toamna, Orez, Legume, Dovleac, Morcovi, Ceapa, Mancaruri, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri pentru gratar, Garnituri de orez, Mexicane, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- orez, dovleac
Ingrediente pentru risotto cu dovleac:
200 g de dovleac
300 g de orez cu bob rotund
500 ml de apa sau supa de legume
1 morcov
1 ceapa
100 g de unt
½ de lingurita de salvie uscata
sare, dupa gust
Cum prepari risotto cu dovleac
Spala si curata legumele si dovleacul. Da morcovul si dovleacul pe razatoare si toaca ceapa marunt. Intr-o oala pune apa sau supa la incalzit. Intr-o tigaie, caleste in unt ceapa, morcovul si dovleacul, pana ce se inmoaie. Adauga salvia si orezul si lasa la calit inca 3-4 minute. Adauga apa sau supa fierbinte si lasa sa fiarba pana ce scade apa, orezul se umfla si compozitia se omogenizeaza. Potriveste de sare. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!