- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Legume, Prajituri, Dovleac, Prajituri de post, Gustari, De post
- Ingrediente principale:
- dovleac
Ingrediente detaliate pentru rulada pufoasa cu dovleac:
- 1kg de dovleac
- 350 g faina de grau
- 12 g drojdie
- 200 ml apa
- 4 linguri de zahar
- 1 lingura de ulei
- un varf de lingura de sare
- 2 linguri de pesmet fin
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un baton de scortisoara
Cum sa pregatesti rulada pufoasa cu dovleac:
Curata si da prin razatoare dovleacul, apoi aseaza-l intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de zahar, putina sare, un baton de scortisoara si lasa-l la foc mic pana cand incepe sa se inmoaie. Scoate batonul de scortisoara si adauga pesmetul, iar cand umplutura s-a racit, adauga si putin zahar vanilat. Amesteca faina cu sarea, iar intr-un alt vas, dizolva drojdia cu 2 linguri de zahar, in 100 ml apa calduta. Toarna drojdia dizolvata peste faina si framanta usor, adaugand treptat apa calduta, pana cand obtii o coca omogena. Adauga putin ulei, pentru a o modela mai usor , apoi lasa aluatul la odihnit timp de 10 minute. Imparte aluatul in trei parti egale, iar din fiecare parte modeleaza o foaie de placinta, peste care toarna o parte din umplutura si ruleaza foaia cu delicatete. Dupa ce ai terminat cele trei rulade, aseaza-le intr-o tava de copt, pe care o ungi in prealabil cu putin ulei. Lasa rulada in cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita, apoi pudreaz-o cu putin zahar vanilat.
Poti servi rulada pufoasa cu dovleac atat acasa, alaturi de o cana de ceai revitalizant, cat si la un picnic, in mijlocul naturii!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!