- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri rapide, Mancaruri fara carne, Primavara, Legume, Urzici, Usturoi, Mancaruri, Pranz, Cina, De post, Simple
- Ingrediente principale:
- urzici, usturoi, verdeata, malai, ulei, sare, piper
Ingrediente pentru 3 porții de Urzici cu usturoi
1/2 kg de urzici4 căței de usturoi
3 linguri mălai
sare și piper
ulei
leuștean/pătrunjel tocat
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Urzicile cu usturoi
Pasul 1: Urzicile se curăță și se spală bine. După aceea se vor pune la fiert pentru aproximativ 10 minute. Apa în care acestea au fiert se păstrează.
Pasul 2: Într-o cratiță se vor pune uleiul, urzicile și mălaiul. Acestea se vor amesteca bine până când devin pastă.
Pasul 3: Acest amestec se mai poate subția cu apa păstrată de la fierberea urzicilor.
Pasul 4: Lasă pe foc amestecul până când mălaiul a fiert.
Pasul 5: Usturoiul, pătrunjelul/leușteanul se vor toca mărunt.
Pasul 6: Când amestecul este aproape fiert, se va pune usturoiul, sare și piper.
Pasul 7: Urzicile se pot servi cu verdeață și cu mămăligă.
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!