- Omleta pufoasa cu sunca si cascaval
- Reteta omleta taraneasca
- Reteta omleta cu legume
- Reteta omleta cu branza
- Reteta omleta cu ciuperci
- Reteta omleta simpla
- Omleta frantuzeasca
- Omleta cu de toate
- Cea mai buna omleta cu bacon
- Omleta umpluta cu orez
- Omleta cu peste
- Omleta greceasca
- Omleta spaniola
- Omleta cu carne
- Omleta vietnameza
- Timp preparare:
- 20 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, La foc, Carne, Lactate, Legume, Peste, Oua, Romanesti, Italiene, Grecesti, Americane, Frantuzesti, Chinezesti, Spaniole, Mic dejun, Gustoase, Deosebite, 1-2 porții
- Ingrediente principale:
- oua
Cu legume, sunca, ciuperci, peste sau legume, descopera cele mai simple retete de omleta, numai bune de preparat in diminetile cand ai pofta de un mic dejun satios! Ti-am pregatit nu 10, ci 15 retete numai bune de savurat in familie. Spor la gatit!
Citește și: 10 rețete de post cu ciuperci Champignon
Omleta pufoasa cu sunca si cascaval
Ingrediente:
- 3 oua;
- 2-3 felii de sunca;
- 150 g de cascaval (orice tip de cascaval sau branza maturata);
- 3 linguri de smantana;
- 15 g de unt;
- sare si piper dupa gust.
Bate bine ouale. Da pe razatoare cascavalul si jumatate pune-l in ouale batute. Taie in fasii feliile de sunca, adauga smantana si amesteca bine, cu sare si piper.
Pune intr-o tigaie untul la topit. Prepara omleta, pe ambele parti. Cand este aproape gata, pune in mijlocul ei restul de cascaval, indoaie omleta parte peste parte si mai lasa-o in tigaie pentru 2 minute, cate unul pe fiecare parte, pana ce se topeste cascavalul. Serveste omleta cu cascaval cu rosii si spanac. Pofta buna!
Reteta omleta taraneasca
Ingrediente:
- 3 oua;
- 1 carnat de casa;
- 100 g telemea;
- 1 ceapa medie;
- 2 catei de usturoi;
- 1 lingura de ulei;
- sare si piper dupa gust.
Taie carnatul in felii subtiri, da telemeaua pe razatoare, toaca marunt ceapa si usturoiul. Bate bine ouale, cu sare si piper dupa gust, adauga si telemeaua. Pune la incins ulei intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul la calit, adauga feliile de carnat, si prajeste-le cate 30 de secunde pe fiecare parte. Adauga ouale batute, amesteca repede si lasa omleta sa devina pufoasa. Pofta buna!
Reteta omleta cu legume
Omleta cu legume nu numai ca este gustoasa si satioasa, dar iti va asigura si nutrientii de care ai nevoie pentru un start bun al zilei! Uite cum arata cea mai simpla reteta de omleta cu legume!
Ingrediente:
- 4 oua;
- o ceapa taiata foarte fin. Poti folosi si ceapa verde, o legatura sau doua;
- un ardei gras;
- o rosie;
- o lingura de ulei sau 25 grame de unt;
- o lingura de patrunjel, marar sau orice alta verdeata preferata;
- sare si piper, dupa gust.
Unge tigaia cu ulei sau unt si incinge la foc mic spre potrivit. Adauga ceapa si las-o sa se caleasca 2-3 minute, cat sa devina rumena. Amesteca in tot acest timp.
Pune ardeiul si rosie feliate subtire. Amesteca timp de 3-4 minute, cat sa se omogenizeze putin compozitia.
Intr-un bol sparge ouale si bate-le bine cu sare si piper. Tot acum, daca preferi, poti adauga verdeata. Toarna ouale in tigaie, peste legumele calite si nu amesteca! Potrivieste focul si supravegheaza totul astfel incat sa nu se arda omleta.
Cand vezi ca s-a inchegat pe margini, ridica omleta cu o spatula, lasand oul lichid sa se scurga pe dedesubt, in tigaie. Dupa ce s-a facut omleta, ia-o de pe foc si serveste-o alaturi de o salata de cruditati sau muraturi. Mai poti rade si putin cascaval pe deasupra, pentru un plus de savoare.
Ar mai fi o varianta sa faci aceasta reteta de omleta la cuptor. Preincalzeste cuptorul la 180°C si lasa omleta cu legume sa se coaca timp de 3-4 minute, nu mai mult. Este o reteta potrivita, mai degraba, pentru zilele iarna.
Citește și: Ghid pe varste: legumele recomandate pentru copii
Reteta omleta cu branza
Ingrediente:
- 2 oua;
- 3 linguri de lapte;
- 100 grame branza grasa;
- ulei;
- sare si piper, dupa gust.
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu laptele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga branza maruntita si se amesteca bine.
Intr-o tigaie se incing 2-3 linguri de ulei, dupa care se toarna omleta. Se lasa pe foc un minut, apoi cu o paleta se intoarce pe partea cealalata. Se scoate din tigaie si se serveste, de preferat, cu patrunjel verde tocat deasupra, pentru un plus de prospetime.
Reteta omleta cu ciuperci
Ingrediente:
- 3 oua;
- 200 g de ciuperci;
- 30 g de unt;
- 3 catei de usturoi;
- sare si piper dupa gust.
Spala si curata ciupercile. Taie-le in cuburi cat mai mici. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga usuturoiul si ciupercile si lasa-le sa se caleasca pentru 4-5 minute. Intre timp bate bine ouale, adauga sare si piper, dupa preferinte. Pune amestecul peste ciuperci, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu ciuperci cu rosii proaspete. Pofta buna!
Reteta omleta simpla
Cand nu ai alte ingrediente prin frigider in afara de cateva oua sau daca, pur si simplu, vrei sa prepari la micul dejun o omleta simpla si pufoasa, iata retata!
Ingrediente:
- 2 oua;
- 10 grame unt;
- sare, piper, oregano sau alte condimente, dupa gust.
Unge tigaia cu putin unt apoi las-o sa se incinga pe foc. Bate bine ouale, adauga sare si condimentele tale preferate, apoi toarna compozitia in tigaie. Lasa-le la foc mic si acopera cu un capac, timp de 1 minut. Scoate capacul, opreste focul, rastoarna ompleta pe farfurie si gata!
Omleta frantuzeasca
Exista mai multe retete de omleta frantuzeasca, unele cu branza si cascaval, altele simple, doar cu unt si putina smantana. Noi iti vom arata astazi cum se face clasica reteta de omleta frantuzeasca, pufoasa si absolut delicioasa!
- 2-3 oua;
- smantana de gatit;
- 30 g unt;
- branza, la alegere.
Sparge ouale intr-un bol si adauga putina smantana de gatit. Smantana va face omleta mai pufoasa. Adauga sare si piper, dupa gust. Bate foarte bine ouale
Topeste untul in tigaie si toarna ouale. Lasa putin sa se inchege, dupa care asaza omleta pe jumatatea tigaii. Apoi, intoarce omleta pe cealalta parte, ca sa se gateasca uniform.
Daca vrei sa adaugi si branza sau cascaval ras, fa-o in timp ce ouale sunt pe foc, inainte sa le asezi pe jumatea tigaii. Va iesi o omleta delicioasa si satioasa!
Omleta cu de toate
Ingrediente:
- 2 oua;
- 2 linguri de ulei;
- sunca (cantitatea o poti decide in functie de preferinte);
- telemeaua preferata (de preferat, de vaca sau de oaie);
- o ceapa;
- un ardei gras;
- patrunjel verde;
- sare si piper, dupa gust.
Se taie ceapa marunt apoi se pune la calit, in ulei si se lasa pana se rumeneste putin. Apoi, se adauga sunca taiata bucatele.
Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper. Se adauga apoi branza telemea maruntita si se pune in tigaie, peste sunca si ceapa.
Se taie marunt ardeiul gras si patrunjelul si se pun peste ou, in tigaie.
Cea mai buna omleta cu bacon
Ingrediente:
- 3 oua;
- 150 g de bacon;
- 2 fire de ceapa verde;
- 1 lingura de ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Bate bine ouale, adauga sare si piper. Taie in cubulete mici baconul si toaca marunt ceapa verde. Pune intr-o tigaie uleiul la incins, adauga ceapa, la calit pentru 1 minut, apoi baconul pentru inca 3. Toarna peste bacon ouale batute, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste cu o salata verde proaspata stropita cu putina lamaie. Pofta buna!
Omleta umpluta cu orez
Ingrediente:
- 100 g de orez;
- 3 oua;
- 1 lingura de bulion;
- 1 varf de cutit de curry;
- 1 lingura de ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Fierbe orezul cu putin curry si sare. Bate bine ouale, adauga lingura de bulion, sare si piper dupa gust. Incinge uleiul intr-o tigaie si prepara omleta. Cand este gata, pune in mijlocul ei orezul, impatureste-o, strangand colturile ei spre mijloc si mai lasa-o 1 minut in tigaie, la foc mediu. Serveste cu legume si salata. Pofta buna!
Omleta cu peste
Ingrediente:
- 3 oua;
- 150 g de peste la conserva sau afumat (ton, somon, hering, in functie de preferinte);
- 1 lingura de ulei de masline;
- 3 linguri de boabe de mazare fierte sau la conserva;
- 1 ceapa medie.
Toaca ceapa marunt. Pune uleiul al incins intr-o tigaie. Adauga ceapa sa se caleasca. Intre timp bate bine ouale, adauga peste faramat, sare si piper dupa gust si boabele de mazare. Pune amestecul peste ceapa calita din tigaie, amesteca repede si apoi lasa omleta sa devina pufoasa. Serveste omleta cu peste alaturi de o salata stropita din plin cu lamaie. Pofta buna!
Citeste si: Cand poti da peste la bebelusi?
Omleta greceasca
Ingrediente:
- 4 oua;
- 100 g de feta;
- 100 g de spanac;
- 100 g de carne tocata din piept de pui sau de curcan;
- 1 ceapa;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Bate bine ouale. Prepara omleta, intr-o tigaie cu putin ulei. Pune-o separat. Toaca marunt ceapa si usturoiul, pune-le la calit intr-o tigaie, adauga carnea tocata, cand carnea este gata, adauga spanacul, sare si piper si la sfarsit branza feta, taiata in cuburi mici. Umple omleta cu amestecul de spanac si carne si mai lasa-o in tigaie la foc mediu cate 1 minut pe fiecare parte. Pofta buna!
Omleta spaniola
Ingrediente:
- 3 oua;
- 200 g de cartofi noi;
- 1 ceapa alba;
- 3 linguri de patrunjel proaspat tocat;
- sare, dupa gust;
- 150 ml de ulei.
Spala si curata cartofii. Taie-i in cuburi mici. Pune intr-o tigaie uleiul de masline si prajeste cartofii, acoperind tigaia. Daca preferi o abordare mai usoara, poti fierbe cartofii. Intre timp bate bine ouale. Adauga sare, patrunjel, si orice alte condimente mai preferi. Cand cartofii sunt gata, pune-i intr-un castron si amesteca-i cu ouale batute. Apoi in tigaie pune omleta spaniola in uleiul incins - care trebuiE sa fie putin. Lasa-o sa se coaca bine, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Lasa-o sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi. Pofta buna!
Omleta cu carne
Ingrediente:
- 3 oua;
- 300 g de carne tocata;
- 1 ceapa;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei;
- sare si piper dupa gust.
Bate bine ouale si prepara doua omlete subtiri, ca niste clatite. Toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste-le in putin ulei, adauga carnea tocata si lasa-o sa se rumeneasca bine. Apoi umple omletele cu carnea tocata si infasoara-le ca pe clatite. Taie-le in 4 bucatie, in functie de marimea lor. Serveste-le calde. Pofta buna!
Omleta vietnameza
Ingrediente:
- 3 oua;
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- telina;
- ardei gras;
- 100 g de carne tocata;
- 2 linguri de sos de soia;
- 2 linguri de ulei;
- sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc;
- 1 lingura de zeama de lamaie.
Prepara o omleta din 3 oua. Da pe razatoare morcovul, telina, ardeiul gras, ceapa sau toaca-le marunt in robot.Intr-un castron mic fa un amestec de condimente, cu cate 1 varf de cutit de sare, piper, coriandru, ghimbir, lemongrass, busuioc. Pune la calit in ulei carnea de vita pana ce devine crocanta, adauga legumele si mai lasa la calit 3 minute. Adauga condimentele si zeama de lamaie. Pune amestecul in omleta si aduna-i colturile spre centru, astfel incat sa acoperi continutul. Mai lasa-o in tigaie cate 30 de secunde pe fiecare parte. Serveste-o cu muraturi. Pofta buna!
Nu exista o reteta de omleta standard, dupa cum vezi. Totul tine de preferinte! Experimenteaza pana cand gasesti combinatia ideala de ingrediente, pe gustul tau si al familiei tale! Tu ce alte retete de omlete mai cunosti?
Surse: e-retete.ro, bucataras.ro, savoriurbane.ro, bucataria.lidl.ro, jamilacuisine.ro, retetepractice.ro
Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com, pexels.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!