- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Carne de vita, Pulpa de porc, Feluri de mancare, Sunca de porc, Carne tocata, Finger Food, Mancaruri cu carne, Fara foc, Iarna, Carne, Mancaruri, Romanesti, Craciun, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de porc, carne de vita
Ingrediente pentru carnati de casa:
1 Kg de pulpa de porc mai grasa tocata
500 g de carne de vita tocata
400 g de slanina tocata
200 ml vin alb demisec de buna calitate
7 catei usturoi
2 linguri rase sare grunjoasa
1 lingurita de piper
1 lingura de boia dulce de ardei
1 lingurita rasa de maghiran sau cimbru
100 g de mate de porc
Condimentele sunt optionale si le poti combina cum doresti. Poti alege condimente care se potrivesc acestui preparat, precum: boia iute, curry, busuioc, patrunjel uscat, enibahar, chimen, coriandru.
Cum prepari carnati de casa:
Curata cateii de usturoi si piseaza-i bine. Incalzeste vinul putin si pune usturoiul si sare in el si lasa-l acoperit deoparte. Spala matele cu apa rece. Apoi pune-le intr-un vas acoperit, in apa calda, unde ai turnat si o ceasca de otet. Intre timp prepara umplutura carnatilor. Pune carea tocata intr-un vas mare. Amesteca condimentele intr-un castronel si pune-le peste carne. Incepe sa framanti, sa se intrepatrunda carnea cu condimentele. Poti sa mai adaugi condimente, dupa gust. Adauga treptat si vinul si amesteca iarasi bine. Punem matele pe accesoriu de carnati al masinii de tocat, uns cu amestec de carne, ca sa alunece. Umplem matele, rasucind usor de ele pentru a "sugruma" canratii, la dimensiunea dorita. Lasa carnatii afara, pe balcon sau intr-un lco uscat si rece pentru 5-6 ore, pentru a se usca. Apoi ii poti prepara in cuptor sau prajiti in tigaie. Stau bine si la congelator, nepreparati, ca sa fie pregatitit in ziua de Craciun. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!