- Supă-cremă de champignons
- Ciuperci Champignon pe „pat" de mămăliguță
- Champignons cu tofu
- Ciuperci Champignon cu broccoli
- Frigărui de ciuperci Champignon
- Sote de champignons, cu ceapă și roșii
- Orez sălbatic, cu ciuperci Champignon
- Champignons umplute, la cuptor
- Tocăniță de champignons
- Salată de champignons, cu ruccola, tofu, roșii și nuci
- Timp preparare:
- 20-120 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri de ciuperci, La foc, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri gustoase, Iarna, Legume, Ciuperci, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Ciuperci Champignon
- Ingrediente principale:
- ciuperci, orez, alte legume, ulei, otet, verdeturi, mirodenii, branza tofu
Supă-cremă de champignons
Supa-cremă este ideală în zilele reci de iarnă, iar ciupercile sunt un ingredient-cheie pentru o supă delicioasă și consistentă. Rețeta de mai jos este foarte potrivită și pentru perioadele de post!
Ingrediente pentru 6 porții de supă-cremă de champignons
300 g champignons
600 g cartofi
1 ceapă
2 căni lapte de soia
3 linguri de ulei
1 cană de apă
1 legătură mică de mărar
Timp de preparare: 1 oră-1 oră și 15 minute
Cum se prepară supa-cremă de champignons
Pasul 1: Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe. Îi vei pune la călit în ulei și îi vei lăsa să se rumenească, aproximativ 7 minute. După aceea îi vei face piure.
Pasul 2: Ciupercile vor fi curățate și tăiate felii.
Pasul 3: Ceapa va fi curățată și tăiată mărunt. O vei lăsa la călit cam 2 minute.
Pasul 4: Adaugă și ciupercile peste ceapă și mai lasă pe foc aproximativ 10-15 minute. Mai amestecați.
Pasul 5: Ceapa și ciupercile vor fi puse în blender.
Pasul 6: Pasta din ceapă și ciuperci va fi pusă laolaltă cu piureul de cartoful. Peste ele se vor adăuga laptele de soia, apa, sare și piper. Le vei mai lăsa în blender până când vei obține o pastă lichidă.
Pasul 7: Servește supa cu mărar.
Ciuperci Champignon pe „pat" de mămăliguță
Mămăliguța este binevenită în zilele de iarnă, iar ciupercile o vor transforma într-u preparat delicios, ideal inclusiv pentru perioadele de post.
Ingrediente pentru 1 porție de ciuperci Champignon pe „pat" de mămăliguță
60 g mălai
100 ml supă de legume (preparată în prealabil)
50 g ciuperci champignon
1 crenguță de cimbru
1 crenguță de rozmarin
1 ceapă roșie
20 g zahăr
20 ml oțet balsamic
ulei
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară ciupercile Champignon pe „pat" de mămăliguță
Pasul 1: Pune la un loc supa de legume și verdeața. Lasă-le să dea într-un clocot.
Pasul 2: Îndepărtează verdeața din supă și adaugă sare și piper.
Pasul 3: Pune mălai în supă și lasă-l să se gătească încet, cam 10-15 minute. Amestecă din când în când.
Pasul 4: Ciupercile vor fi spălate, curățate și tăiate sferturi. Ceapa va fi tăiată fin.
Pasul 5: Ceapa și ciupercile vor fi călite în ulei. Peste ele se va pune zahăr și oțet balsamic.
Pasul 6: Lasă -le să se odihnească pentru 1-2 minute. Mai adaugă sare și piper.
Pasul 7: Peste mămăliguță vei pune ciupercile și sosul.
Champignons cu tofu
Brânza tofu este nelipsită din perioada postului, iar alături de ciuperci, de laptele de cocos și de curry va crea un preparat savuros, cu tentă exotică.
Ingrediente pentru 4 porții de Champignons cu tofu
250 g ciuperci champignon
400 g brânză tofu
1 ceapă
1/2 linguriță de curry pudră
200 ml lapte de cocos
3 linguri ulei de arahide
sare (după gust)
Timp de preparare: 34 de minute
Cum se prepară Champignons cu tofu
Pasul 1: Spală, curăță și taie ciupercile.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată.
Pasul 3: Uleiul de arahide va fi pus la încins. Peste el vei pune ceapa, la călit.
Pasul 4: Pune peste ea ciupercile și brânza tofu, lăsându-se să se rumenească timp de aproximativ 4 minute.
Pasul 5: Peste ingrediente vei pune și pudra de curry, sarea și vei mai lăsa să se gătească totul cam 1 minut, amestecând permanent.
Pasul 6: După aceea vei adăuga și laptele de cocos și vei mai lăsa la foc mic pentru alte aproximativ 5 minute.
Ciuperci Champignon cu broccoli
Pentru a beneficia nu numai de nutrienții valoroși din ciuperci, dar și de cei din broccoli, le poți alătura pe acestea într-o rețetă de post foarte ușor de preparat.
Ingrediente pentru 2-3 porții de Ciuperci Champignon cu broccoli
1 broccoli
5-6 ciuperci Champignon
1 ceapă mică
4 linguri ulei de măsline
1 linguriță usturoi
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Ciuperci Champignon cu broccoli
Pasul 1: Broccoli se va desface în buchețele și se va fierbe.
Pasul 2: Ciupercile se vor felia.
Pasul 3: Încinge uleiul de măsline.
Pasul 4: Ceapa va fi feliată și usturoiul va fi tocat mărunt.
Pasul 5: Ceapa se va pune la călit și va fi lăsată pe foc aproximativ 2 minute.
Pasul 6: Peste ea se va pune și usturoiul.
Pasul 7: Peste ceapă și usturoi se vor adăuga ciupercile, sarea și piperul. Se vor amesteca aproximativ 30 de secunde.
Pasul 8: Adaugă peste toate ingredientele și broccoli .
Frigărui de ciuperci Champignon
Dacă poftești la frigărui în perioada postului, poți să prepari foarte ușor unele din ciuperci. Vor fi gustoase și aromate!
Ingrediente pentru 4 porții de Frigărui de ciuperci Champignon
1 kg de ciuperci
3 căței de usturoi
1/2 lingură cimbru uscat
2 linguri oțet balsamic
1 lingură sos de soia
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Frigărui de ciuperci Champignon
Pasul 1: Ciupercile se spală, se curăță și se taie pe jumătate.
Pasul 2: Usturoiul se va toca mărunt
Pasul 3: Se prepară un sos din amestecul de oțet balsamic, cimbru și sosul de soia.
Pasul 4: Ciupercile se pun pe bețele de frigărui și se stropesc uniform cu dresingul obținut anterior. Se lasă la foc până se vor pătrunde bine.
Sote de champignons, cu ceapă și roșii
Sote-ul este un preparat ușor, care va căpăta un gust aparte prin combinația dintre ciuperci, ceapă și roșii. Îl puteți servi oricând, chiar și în perioadele de post!
Ingrediente pentru 4 porții de Sote de champignons, cu ceapă și roșii
250 g ciuperci champignon
2 cepe
2-4 linguri ulei de măsline
4-5 roșii (nu prea mari)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Sote de champignons, cu ceapă și roșii
Pasul 1: Încinge uleiul de măsline la foc mediu.
Pasul 2: Ceapa va fi tăiată subțire și pusă la călit, cam 10 minute.
Pasul 3: Pune ciupercile peste ceapă și mai lasă cam foc pentru alte 10 minute.
Pasul 4: Adaugă și roșiile tăiate și mai lasă la foc aproximativ 10-15 minute. Adaugă sare și piper.
Orez sălbatic, cu ciuperci Champignon
Orezul este unul dintre ingredientele-cheie în perioada de post, iar alături de ciuperci va forma o combinație gustoasă și sățioasă. Pentru un plus de savoare, optează pentru orezul sălbatic.
Ingrediente pentru 6-8 porții de Orez sălbatic, cu ciuperci Champignon
2 căni orez sălbatic
3 căni de ciuperci Champignon, feliate
3 căni supă de legume
2 cepe (de mărime medie)
6 tulpini de țelină de pețiol
3 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
4 crenguțe de cimbru proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 2 ore- 2 ore și jumătate
Cum se prepară Orezul sălbatic cu champignons
Pasul 1: Ciupercile vor fi curățate și feliate
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi tocate mărunt
Pasul 3: Țelina va fi spălată și tulpinile vor fi feliate.
Pasul 4: Într-un vas se vor pune laolaltă orezul și supa de legume.
Pasul 5: Într-o cratiță se vor pune uleiul, ceapa, ciupercile, usturoiul și cimbrul.
Pasul 6: Lasă aceste ultime ingrediente la sotat, pentru aproximativ 10 minute. Legumele trebuie să se rumenească ușor. Adaugă sarea și piperul.
Pasul 7: După ce acestea sunt gata, pune-le peste orez și supa de legume. Lasă-le la gătit, pe foc mic, aproximativ 1 oră și jumătate.
Champignons umplute, la cuptor
Această rețetă de post se va prepara ușor și repede, fiind ideală atât pentru a fi servită ca fel principal de mâncare, cât și ca un aperitiv cald. Ciupercile Champignon se vor frăgezi în cuptor și vor căpăta o aromă deosebit de plăcută datorită verdețurilor.
Ingrediente pentru 4 porții de Champignons umplute, la cuptor
16 ciuperci champignons
2 linguri ulei
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
margarină vegetală
sare și piper
Timp de preparare: 30-35 de minute
Cum se prepară Champignons umplute
Pasul 1: Se spală și se curăță ciupercile, li se scoate piciorul.
Pasul 2: Se așează într-o tavă, cu lamelele în sus.
Pasul 3: Se spală, se taie verdeața și se toacă mărunt.
Pasul 4: Deasupra fiecărei ciuperci se pune sare, piper și ulei.
Pasul 5: Picioarele de la ciuperci se vor înăbuși în margarină alături de verdeață.
Pasul 6: Ciupercile se vor umple cu amestecul de mai sus și se vor stropi cu ulei.
Pasul 7: Ciupercile se lasă la cuptor cam 15-20 de minute.
Tocăniță de champignons
Tocănița este un fel de mâncare îndrăgit de întreaga familie, iar rețeta de mai jos va fi potrivită și pentru zilele de post.
Ingrediente pentru 6-8 porții de tocăniță de champignons
1 kg ciuperci Champignon
1 ceapă eșalotă
2 căni ciuperci uscate
2 căței de usturoi
30 ml sos de roșii
ulei
sare și piper
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară tocănița de champignons
Pasul 1: Ciupercile uscate vor fi puse la înmuiat pentru aproximativ 15 minute.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată, la fel și usturoiul.
Pasul 3: Ceapa va fi pusă la călit pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 4: Champignons vor fi tăiate pe jumătate.
Pasul 5: Champignons vor fi și ele puse la călit, alături de ceapă (pentru alte 5 minute). Adaugă peste ele și usturoiul, dar și sucul de roșii.
Pasul 6: Ciupercile uscate ce s-au înmuiat vor fi tocate mărunt și puse și ele peste restul de ingrediente. Apa rămasă de la ciupercile înmuiate va fi pusă peste ingredientele menționate anterior și se vor mai lăsa la foc pentru alte 5 minute. Adaugă sarea și piperul.
Pasul 7: Toate ingredientele se vor găti la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute
Salată de champignons, cu ruccola, tofu, roșii și nuci
Această variantă de salată este ideală pentru perioadele de post, furnizându-ne nutrienți valoroși și energie.
Ingrediente pentru 4 porții de salată de champignons, cu ruccola, roșii și nuci
2 pungi de salată de ruccola
brânză tofu
200 g ciuperci Champignon
3 roșii mici
1 mână de nuci
3 linguri ulei de măsline
3-4 linguri de oțet de mere
sare
Cum se prepară salata de champignons, cu ruccola, tofu, roșii și nuci
Pasul 1: Salata de ruccola va fi spălată și scursă bine
Pasul 2: Brânza tofu va fi tăiată cubulețe.
Pasul 3: Ciupercile vor fi spălate, curățate și feliate.
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate și tăiate mărunt.
Pasul 5: Nucile vor fi tăiate mărunt.
Pasul 6: Toate ingredientele vor fi puse laolaltă și peste ele se va pune oțețul și uleiul de măsline. Se va pune sare și se amestecă ușor.
Citeste si: 8 retete pentru bebelusi cu ficat de pasare
Surse:
www,casaveneracion.com; www.dishbydish.net; www.foodnetwork.ca; www.geniuskitchen.com; www.kitchenstories.io; www.livestrong.com; www.madame.lefigaro.fr; www.onegreenplanet.org;www.ro.pinterest.com; www.vegelicacy.com
Surse poze:
www.facebook.com; www.pixabay.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!