- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri de vinete, Primavara, Vara, Branza, Toamna, Branza de vaci, Lactate, Vinete, Legume, Mancaruri, Romanesti, Mic dejun
- Ingrediente principale:
- vinete, rosii, telemea
Ingrediente detaliate pentru vinete cu telemea la cuptor:
3-4 vinete
2 rosii
1 ceapa mare
150 g branza grasa (vaca sau oaie)
100 g cascaval
2 oua
sare, piper
patrunjel verde
Cum preparam Vinete cu telemea la cuptor
Vinetele se coc, se lasa la scurs acoperite pana se racesc suficient ca sa poata fi curatate. Dupa ce s-au curatat vinetele se toaca. Ceapa si patrunjelul se toaca, se poate adauga si un catel de usturoi. Ouale se bat ca pentru omleta. Se amesteca vinetele tocate, ceapa, patrunjelul, branza sfaramata si ouale. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Intr-o tava unsa cu ulei asezam amestecul obtinut. Cu rosia taiata rondele ornam compozitia. Tava se va da la cuptor cam 40 de minute la foc mediu. La sfarsit se rade cascavalul peste compozitie si se mai lasa la cuptor 10 minute. Vinetele cu telemea la cuptor se pot manca reci la micul dejun. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!