- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Varza de bruxelles, Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, Mancaruri cu varza, Mancaruri cu smantana, Mancaruri fara carne, Varza, Legume, Mancaruri, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri pentru gratar, Garnituri de legume, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- varza de Bruxelles, cascaval
Ingrediente pentru varza de Bruxelles gratinata:
1 lingura de unt nesarat
sare, 2 linguri de pesmet
1 kg de varza de Bruxelles
2 linguri de faina
250 g de cascaval dat pe razatoare
15 g de parmezan
1 lingura de zeama de lamaie
piper macinat
200 g de smantana 20% grasime
200 g de ceapa tocata
Cum prepari varza de Bruxelles gratinata:
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune varza de Bruxelles la cuptor alaturi de ceapa tocata intr-o tava cu margini inalte. Presara putin piper, sare si unt. Adauga si 1 cana de apa. Lasa-o la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp amesteca intr-un castron faina cu cascavalul, parmezanul, pesmetul, zeama de lamaie, sare, piper. Adauga smantana si amesteca usor. Toarna amestecul peste varza de Bruxelles si lasa la cuptor pentru 30 de minute, pana ce gratinul devine auriu. Lasa sa se raceasca 15 minute inainte de a servi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!