O altă modalitate, este de a le oferi vitamine care stimulează imunitatea! Dar cu atât de multe opțiuni diferite pe piață, de multe ori ne e greu să le alegem pe cele care sunt potrivite pentru copiii noștri.
Iată care sunt vitaminele și mineralele care asigură prichindeilor noștri o imunitate puternică!
Vitamine și minerale importante pentru sistemul imunitar al copiilor
Sistemul imunitar al celor mici este încă în curs de dezvoltare, motiv pentru care ei pot fi mai sensibili la infecții. De aceea, este important să îi ajutăm să își întărească imunitatea. Suplimentarea cu vitamina C, vitamina D, zinc, poate contribui semnificativ la stimularea apărării imunitare a celor mici. Iată de ce acești trei nutrienți sunt atât de importanți pentru sănătatea celor mici!
Vitamina C
Vitamina C are o listă lungă de beneficii pentru sănătatea și dezvoltarea celor mici. Dar una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale sale este rolul său în susținerea sistemului imunitar.
Deoarece vitamina C este un antioxidant puternic, aceasta poate contribui la întărirea apărării naturale a copiilor. Ajută la prevenirea infecțiilor virale, a celor bacteriene și, în general, îmbunătățește sistemul imunitar. Contribuie, de asemenea, la protejarea celulelor de moleculele dăunătoare numite radicali liberi și la protejarea împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.
Din cauza faptului că organismul nostru nu produce în mod natural vitamina C, aceasta trebuie obținută din alimentație. Vitamina C se găsește îndeosebi în citrice, fructe de pădure, dar și în cartofi, roșii, ardei, varză, varză de Bruxelles, broccoli și spanac. Vitamina C este, de asemenea, disponibilă sub formă de supliment alimentar, de obicei sub formă de capsule și tablete masticabile.
Majoritatea oamenilor obțin suficientă vitamina C dintr-o dietă sănătoasă, însă există anumite situații în care se impune suplimentarea. De regulă, deficitul de vitamina C apare la persoanele care:
- fumează sau sunt expuse la fumatul pasiv;
- au anumite afecțiuni gastrointestinale sau anumite tipuri de cancer;
- au o dietă limitată care nu include în mod regulat fructe și legume.
Un deficit sever de vitamina C poate duce la o boală numită scorbut, care provoacă anemie, sângerare a gingiilor, vânătăi și o vindecare deficitară a rănilor.
Vitamina D
Vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la menținerea funcției normale a sistemului muscular. În popor mai este denumită și „vitamina soarelui” tocmai pentru că este o vitamină care se sintetizează de către organismul uman prin contactul direct cu razele ultraviolete la nivelul pielii, spre deosebire de alte vitamine care sunt asimilate doar prin suplimente și alimente.
În lunile mai reci, atunci când petrec prea mult timp în spații închise (în casă, în sălile de clasă etc.), este mai greu pentru cei mici să obțină doză zilnică recomandată de vitamina D. Alimentele pot furniza o parte din aportul necesar de vitamina D, dar nu suficient. Așa că, în multe cazuri, un supliment ar putea fi de ajutor.
Un nivel scăzut de vitamina D poate crește susceptibilitatea la infecții. Majoritatea persoanelor cu deficit de vitamina D fie nu prezintă niciun simptom, fie acuză slăbiciune musculară sau crampe, dureri osoase, senzație de oboseală sau stări depresive. La bebeluși și copii, deficitul de vitamina D poate provoca rahitism.
Zinc
Zincul este un oligoelement esențial de care avem nevoie pe tot parcursul vieții noastre; copiii nu fac excepție! Zincul are beneficii pentru susținerea funcției imunitare, a creșterii sănătoase, a dezvoltării cognitive și a sănătății intestinale la copii. Alături de vitamina C poate fi de mare ajutor în susținerea imunității copiilor. Este, de asemenea, important pentru susținerea unei dezvoltări sănătoase.
Zincul, la fel ca mulți micronutrienți esențiali, susține dezvoltarea creierului și dezvoltarea cognitivă la copiii în creștere. De asemenea, este esențial pentru susținerea unei funcții intestinale sănătoase. Deficitul de zinc poate duce la o funcție și o integritate intestinală deficitară, ceea ce devine un cerc vicios, deoarece o funcție intestinală deficitară duce la un deficit de zinc și mai mare atunci când nutrienții nu pot fi absorbiți bine prin mucoasa intestinală. Zincul poate crește absorbția nutrienților ajutându-ne să producem acid gastric, de care avem nevoie pentru a descompune alimentele.
Așadar, vitamina C, vitamina D și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar al copiilor, iar un supliment alimentar care conține toți acești nutrienți este Molekin Imuno KIDS.
Molekin Imuno KIDS este un supliment alimentar care oferă suport sistemului imunitar al celor mici, având totodată și acțiune antioxidantă.
Printre beneficiile Molekin Imuno Kids pentru cei mici se numără:
- acțiunea sa antioxidantă;
- conținutul de vitamina C, vitamina D și zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
- vitamina C și zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
- vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la menținerea funcției normale a sistemului muscular.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: webmd.com/health-insurance/features/family-vitamins
raisingchildren.net.au/teens/healthy-lifestyle/nutrients/vitamins-minerals
healthline.com/nutrition/zinc
mayoclinic.org/drugs-supplements-vitamin-c/art-20363932
cdc.gov/nutrition/infantandtoddlernutrition/vitamins-minerals/zinc.html
cdc.gov/nutrition/infantandtoddlernutrition/vitamins-minerals/vitamin-d.html