- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, Fara foc, Legume, Usturoi, Gustari, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru salate, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru gratar, Sosuri pentru vita, Sosuri reci
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul pesto?
Ingredientele nu sunt dintre cele pretentioase asa cum ai putea sa te gandesti in momentul in care afli ca sosul pesto este o reteta italiana. Iata de ce anume ai nevoie pentru pregatirea celebrului sos pesto, celebru pentru ca este o delicatesa in restaurantele de lux italiane, dar si frantuzesti:
4-5 catei de usturoi
5-6 fire de busuioc verde
120 g de parmezan ras
50 g seminte de pin (optional)
150 ml de ulei de masline
sare (preferabil de mare)
piper (preferabil proaspat macinat)
Cum se prepara sosul pesto?
Sosul pesto are foarte multe moduri in care se poate prepara, in functie de localitatea unde este gatit. In Sicilia este pregatit diferit fata de Genoa, iar in Franta i se adauga anumite ingrediente pe care italienii nu le folosesc. De asemenea, sosul pesto este disponibil in magazine gata preparat. Exista si in magazine mai multe variante, fie cea originala verde, fie cea mai ieftina de culoare rosie, pentru ca sunt adaugate si tomate. Iata ce pasi ai de urmat pentru prepararea sosului pesto perfect:
Spala busuiocul, scotand frunzele de pe tija.
Pune frunzele de busuioc pe hartie absorbanta pentru a indeparta apa.
Curata usturoiul si taie-l marunt.
Pune busuiocul si usturoiul curatat intr-un vas, adauga sare si paseaza totul cu blenderul. Poti utiliza si mojarul, pasand totul bine cu pisalogul.
Paseaza totul bine pana obtii un piure fin.
Adauga, apoi, o lingura de parmezan ras si putin cate putin ulei.
Amesteca bine pana se incorporeaza parmezanul.
Amesteca incontinuu alternand parmezanul si uleiul pan se termina cele doua ingrediente.
La sfarsit, adauga si piperul.
Sosul pesto se poate pastra pana si o saptamana in frigider. De obicei se pune intr-un borcan, deasupra se adauga putin ulei de masline si se inchide ermetic. In Franta, se prepara o varianta a sosului pesto, doar cu busuioc, usturoi si ulei de masline, uneori adaugandu-se si branza. Cu acest sos se aromeaza unele supe. Se mai poate consuma si alaturi de carne de vita, cartofi, paste, salate sau chiar, simplu, pe paine.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!