- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Portocale, Fructe, Gustari, Sosuri pentru peste, Sosuri pentru gratar, Sosuri calde
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de portocale?
Sosul de portocale nu este deloc pretentios deoarece pentru prepararea lui nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Iata de ce ingrediente ai nevoie:
o portocala
100 g de unt
o lamaie
doua galbenusuri
o lingura de otet
sare
piper
Cum se prepara sosul de portocale?
Prepararea sosului de portocale nu dureaza mai mult de un sfert de ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru pregatirea sosului de portocale:
Curata portocala, razandu-i coaja.
Pune coaja rasa zece minte in apa fiarta, apoi scurge-o.
Fierbe otetul in alt vas impreuna cu sare si piper. Lasa-l sa fiarba aproximativ cinci minute.
Lasa otetul sa se raceasca.
Adauga apoi galbenusurile batute si desfacute cu putina apa.
Pune vasul la foc domol si amesteca continuu cu telul pana ce compozitia devine omogena.
Adauga bucatelele de unt.
Adauga zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja de portocala cand sosul este omogen si amesteca bine timp de un minut.
Sosul de portocale se serveste cald la carnea peste facuta pe gratar, fiarta sau prajita. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!