- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri gustoase, Branza, Carne, Lactate, Legume, Rosii, Mancaruri, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru placinta cu rosii, sunca si telemea?
La achizitionarea ingredientelor trebuie sa fim ceva mai atente sa nu ratam nimic deoarece o parte a ingredientelor vor fi folosite pentru aluat, iar cealalta parte vor fi folosite pentru umplutura placintei cu rosii, sunca si telemea. Iata de ce anume ai nevoie pentru acest aperitiv delicios:
Pentru aluat vei avea nevoie de:
250 g de faina
150 g de unt
Sare
3 linguri de apa rece
Piper
O lingura de cascaval ras
Un catel de usturoi
Pentru umplutura vei avea nevoie de:
200 g de cascaval afumat
200 g de telemea
300 g de sunca
300 g de smantana
300 g de rosii cherry
Sare
Patrunjel
2 oua
Cum se prepara placinta cu rosii, sunca si telemea?
Placinta cu rosii, sunca si telemea este o reteta complexa, insa puternic vitaminizata datorita ingredientelor pe care le contine in principal lactate si legume. Iata ce pasi ai de urmat pentru un aperitiv perfect:
Prepara un aluat din unt, faina, sare si piper dupa gust.
Imediat aduga cascavalul ras si usturoiul tocat ca sa se incorporeze cat mai bine.
Adauga neaparat si apa rece. Daca aluatul nu devine omogen, pune-l la rece timp de jumatate de ora.
In ceea ce priveste umplutura, taie sunca bucatele si amestec-o cu cascavalul si telemeaua rase.
In umplutura se aduga si ouale battue, sarea, smantana si piperul.
Aluatual se intinde peste o tava de marime medie, in foaie subtire.
Se pune la cuptor pentru zece minute.
Se scoate tava cu aluatul, se adauga compozitia placintei si rosiile deasupra taiate sau intregi.
Se baga tava din nou la cuptor pentru inca 40 de minute.
La final vei observa ca placinta ta cu rosii, sunca si telemea este cel mai delicios fel de mancare pe care l-ai gatit vreodata. Spor la gatit si pofta mare!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!