- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Smantana, Lactate, Legume, Oua, Cartofi, Morcovi, Ceapa, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase, Supe de legume, Supe usoare, Supe rapide, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, unt, smantana
Ingrediente pentru ciorba de cartofi:
6-7 cartofi
1 ceapa
1 morcov
1 ceasca de smantana
1 galbenus de ou
100 g de unt gras
pastrama de vita - optional
sare dupa gust, patrunjel verde
Cum prepari ciorba de cartofi:
Spala si curata legumele. Taie in cuburi cartofii. Toaca marunt ceapa si morcovul. Pune la fiert cartofii in apa cu putina sare. Pune untul in tigaie la topit. Caleste ceapa si morcovul si adauga pastrama de vita taiata cuburi mici - daca alegi sa folosesti si pastrama. Lasa pe foc pentru 5-6 minute si adauga totul peste cartofii pusi la fiert. Amesteca intr-un castron separat galbenusul cu smantana, adauga apoi zeama din supa, pana ce amestecul ajunge la aceeasi temperatura cu supa. Cand cartofii sunt fierti adauga amestecul peste ei, amesteca bine si opreste focul. Adauga patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!