- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Cascaval, Lactate, Legume, Vinete, Cartofi, Ardei, Mancaruri, Garnituri de cartofi, Garnituri de legume, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi la cuptor
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati cartofi umpluti cu legume?
Avand in vedere ca savoarea cartofilor umpluti cu legume este inconfundabila mai ales cand acestia sunt calzi, este recomandat sa pregatesti aceasta garnitura pentru a fi consumata la o singura masa. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru patru portii de cartofi umpluti cu legume:
- opt cartofi albi
- doi ardei grasi
- o vanata mica
- patru rosii
- o ceapa rosie
- 150 g de cascaval
- 100 g de masline fara samburi
- patru linguri de unt
- o legatura de patrunjel
- sare, rozmarin, oregano
Cum se prepara cartofii umpluti cu legume?
Chiar daca durata totala de pregatire a cartofilor umpluti cu legume depaseste o ora, rezultatul final merita osteneala. Iata ce ai de facut:
1. Spala cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si lasa-i la copt, timp de o ora, in cuptorul incins in prealabil.
2. Intre timp, curata ceapa si taie-o solzisori.
3. Vanata, ardeii si rosiile taie-le cuburi.
4. In unt topit si putina apa, inabusa legumele taiate.
5. Taie rondele masline. Da prin razatoare cascavalul.
6. Toaca marunt patrunjelul si adauga-l peste legume, impreuna cu putina sare, rozmarin si oregano.
7. Curata cartofii de coaja, taie-i in jumatate si scobeste miezul.
8. Umple cartofii cu amestecul de legume, cascaval ras si masline.
9. Tapeteaza cu unt un vas termorezistent si asaza in el cartofii umpluti cu legume. Lasa-i la copt maximum un sfert de ora.
Cartofii umpluti cu legume se servesc fierbinti, pe post de garnitura sau ca fel principal. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!