Ce este mierea de Manuka?
Cu siguranță nu este prima oară când auzi de mierea de Manuka, nu doar datorită gustului său absolut delicios, ci și pentru toate proprietățile pe care le are. Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică în lume, preparată din floarea arborelui de Manuka, ce crește numai în insulele sălbatice și nepoluate ale Noii Zeelande.
Considerată un superaliment, mierea de Manuka este primul tip de miere cercetat și recunoscut pentru proprietățile sale naturale remarcabile. Este cel mai puternic produs natural antibacterian și conține MGO (Methylglyoxal), un compus natural puternic antibacterian găsit de albine în concentrația nectarului din floare de Manuka. Cu cât gradul MGO este mai mare, cu atât este mai mare și puterea antibacteriană.
Este foarte important să cumperi mierea de Manuka de la o sursă sigură, iar noi îți recomandăm ManukaShop.ro, unde găsești cea mai bună miere de Manuka originală din Noua Zeelandă.
Dacă esti în căutarea unui brand de miere pentru un consum zilnic și dacă îți dorești să obții câteva beneficii suplimentare pentru sănătate pentru familia ta, mierea de Manuka oferită de marca MANUKA HEALTH este cea mai bună alegere! În România, marca Manuka Health este numărul 1 în vânzări în categoria miere de Manuka, iar ManukaShop.ro este lider de piață și importator direct.
Mierea de la Manuka Health este obținută 100% din Nouă Zeelandă, are certificare dublă MGO și UMF, iar calitatea și concentrarea sunt testate în laboratoare ISO17025.
Mierea de Manuka - beneficii și proprietăți
Mierea de Manuka este recunoscută pentru proprietățile și beneficiile sale uimitoare pentru sănătate. Pe lângă faptul că acționează precum un antibacterian și antibiotic natural, mierea de Manuka îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și contribuie la reducerea refluxului gastric și a durerilor în gât.
Iată de ce ar trebui să incluzi mierea de Manuka în alimentația familiei tale:
- Fortifică sistemul imunitar. Mierea de Manuka de la Manuka Health este un puternic susținător al sistemului imunitar al copiilor cu vârstă peste 1 an și al adulților. Se ia pe toată perioada sezonului rece în fiecare an sau pe toată perioada anului, în fiecare zi, pentru creșterea nivelului antibacterian și implicit optimizarea sistemului imunitar;
- Amelioreză simptomele de răceală și gripă. Prin capacitatea să antibacteriană și antioxidantă, fiind un ajutor imens al sistemului imunitar, mierea de Manuka poate fi un tratament naturist ajutător pentru gripă și răceală;
- Este un energizant natural. Mierea de Manuka conține o doză concentrată de nutrienți care dau energie în urma utilizării zilnice;
- Reduce refluxul gastric, aciditatea și arsurile la stomac. Mierea de Manuka este un produs natural neprocesat care are ca beneficiu neutralizarea PH-ului corpului și astfel se folosește ca tratament naturist pentru reflux gastric și aciditate;
- Ajută în caz de colon iritabil, balonare sau constipație, având rol puternic antiinflamator care va ajuta la eliminarea cauzelor;
- Eficient în cazurile de ulcer gastric. Prin calitățile sale antiinflamatoare și antioxidante, miere de Manuka reduce indexul de ulcer și menține nivelul constant de glicoproteină. Astfel s-a observat că poate fi folosită ca tratament naturist ajutător pentru ulcerul gastric;
- Tratament naturist pentru boala Crohn. Întrucât această miere este un puternic antiinflamator cu putere antibacteriana, un studiu recent a arătat că există o îmbunătățire a stării colonului în urma utilizării;
- Fiind un produs natural puternic antibacterian, mierea de Manuka se poate folosi ca tratement naturist ajutător pentru: Helicobacter Pylori, E Coli, Satfilococ Auriu (Stafilococus Aureus), Candida, Salmonella, Clostridium Difficile, Entorococ, Klebsiella, Listeria, Salmonela, Streptococus mutans, Proteus Mirabili;
- Ajută la vindecarea acneei. Mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist pentru acnee întrucât reduce inflamația și elimină bacteriile de pe zona cu probleme;
- Tratament naturist pentru rozacee. Mierea de Manuka reduce inflamația și elimina bacteriile de pe zona cu probleme;
- Elimină herpesul;
- Elimină hemorozii;
- Ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, arsurilor și cicatricilor, precum și pentru combaterea eczemelor, psoriazisului și unor tipuri de dermatite. Mierea de Manuka este folosită de foarte mulți ani în tratarea acestor probleme încât este foarte eficientă și ajută cu vindecare mult mai rapidă, optimă, protejând zona în același timp. Accelerează regenerarea de celule, protejează zona prin rolul său puternic antibacterian;
- Ajută la vindecarea fisurilor anale;
- Ajută împotriva alergiilor. Ca tratament naturist, mierea de Manuka ajută împotriva alergiei la diverși factori, fiind antiinflamatoare și antibacteriană. Singura excepție este alergia la miere și la polen, când nu se recomandă consumul de miere;
- Ameliorează simptomele astmului. Când mierea de Manuka este înghițită, glandele salivare produc mai multă salivă și astfel ajută la eliminarea senzației de tuse. În plus, mierea de Manuka are și proprietăți antiinflamatoare și astfel poate fi un tratament ajutător împreună cu medicamentele prescrise pentru astm;
- Ameliorează inflamația și durerile în gât. Elimină bacteriile prezente și calmează inflamația. De asemenea, mierea de Manuka generează o secreție mai mare de salivă în timpul înghițirii, care ajută în reducerea simptomelor;
- Ajută în caz de infecție urinară. Consumul de miere pe o perioadă de cel puțin o lună ajută ca în cazul infecției urinare;
- Ajută în caz de sinuzită datorită rolului antiinflamator și antibacterian;
- Reduce nivelul colesterolului. Consumul de miere de Manuka a arătat, în studii, că poate coborî nivelul de LDL (colesterol nociv) cu aproximativ 6-11% și trigliceridele cu circa 11%. De asemenea, mierea poate să crească colesterolul „bun”, respectiv HDL, cu un nivel de circa 3%. Astfel, mierea de Manuka poate fi un tratament naturist ajutător în cazul colesterolului;
- Antioxidant natural. Mierea de Manuka area cea mai mare cantitate de antioxidanți, iar antioxidanții asigură protecția împotriva problemelor țesutului, neutralizează radicalii liberi ca aceștia să nu poată oxida și distruge ADN-ul și membranele celulare;
- Antiinflamator natural. Consumul de miere de Manuka ajută la puterea antiinflamatoare a corpului. În urmă unor studii, s-a descoperit că ajută și mărește fluxul de celule anti-inflamatoare în zona afectată.
Pentru a vă bucura din plin de beneficiile mierii de Manuka, atât tu cât și restul familiei tale, este foarte important să adoptați și o dietă sănătoasă și cât mai variată. Luați câte o linguriță cu 15-30 de minute înainte de masă și lichide. Se administrează o linguriță înainte de micul dejun și una înainte de cină.
Cum alegi mierea de Manuka potrivită nevoilor familei tale?
Ca să îți fie mai ușor să alegi mierea de Manuka potrivită nevoilor familiei tale, trebuie să știi mai multe despre nivelurile MGO și UMF, care arată concentrația antibiotică a mierii. Cu cât gradul MGO sau UMF este mai mare, cu atât concentrația este mai puternică.
Ce înseamnă MGO și UMF?
Factorul (gradul) MGO de pe fiecare produs din miere de Manuka arată nivelul de concentrare de antibiotic natural methylglyoxal. Nivelul MGO 100 înseamnă o putere mai slabă (pentru întreținere zilnică) și pe măsură ce cifra crește la MGO 250, MGO 400, MGO 550, concentrația naturală de methylgyolxal este mai mare, dând o putere antibacteriană mărită.
UMF (Unique Manuka Factor) este un sistem de gradație care urmărește nivelul de Leptosperina, methylglioxal, DHA și HMG din fiecare produs astfel încât mierea să aibă proprietăți și beneficii conform specificațiilor. Practic, UMF separă mierea de Manuka naturală, 100% pură, de produsele cu o calitate îndoielnică. Este foarte important să te asiguri că pe ambalajul mierii de Manuka există simbolul UMF, garanția faptului că mierea respectivă este originală.
În funcție de nivelurile MGO și UMF, îți poți da seama ce tip de miere de Manuka este indicat nevoilor familiei tale:
- MGO 100+, echivalent UMF 6+: nivel de întreținere zilnică, factor recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, dureri ușoare de gât. Factor în general utilizat după tratamentul făcut cu MGO 250+, MGO 400+ sau MGO 550;
- MGO 250+, echivalent UMF 10+: nivel mediu de putere antibacteriană;
- MGO 400+, echivalent UMF 13+: nivel optim (recomandat) de putere antibacteriană;
- MGO 550+, echivalent UMF 16+: nivel puternic de putere antibacteriană.
Are mierea de Manuka contraindicații?
Ca orice aliment sau produs naturist, mierea de Manuka are și contraindicații. În primul rând, este important de precizat că mierea de Manuka nu înlocuiește un regim alimentar sănătos, ci este parte a unui regim alimentar sănătos și echilibrat.
Copiii cu vârstă sub 1 an nu au voie să consume miere (orice fel de miere) existând risc de botulism. De asemenea, mierea de Manuka nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet sau care sunt alergice la miere sau produse apicole și similare. Mierea de Manuka nu este un medicament și nici nu ar trebui să înlocuiască un tratament medicamentos prescris de medic.
În rest, mierea de Manuka este un adevărat elixir al sănătății, beneficiile sale fiind recunoscute de foarte mulți ani.
ManukaShop.ro este importator direct și distribuitor în România al Manuka Health Noua Zeelandă. Ai garanția că achiziționezi miere de Manuka originală, la un preț foarte avantajos. Livrarea este gratuită și se face în maximum 24 de ore prin Fan Courier. Mai multe detalii poți afla accesând site-ul www.manukashop.ro sau sunând direct la numărul de telefon 0722113344.
Surse foto: istockphoto.com